18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика

Експерти: Това може да се случи след силен удар в корема!
Обновена: 14 яну 2016 15:06 | 14 яну 2016 15:00,
245
18-годишният Тодор аспирирал храна, не си глътнал езика
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика, сочат резултатите от аутопсията, цитирани от bTV.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което пък води до задушаване.

Още по темата

Според БНТ именно заради това главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил освен прокурори, към Враца да пътуват и съдебни медици от ВМА, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на младежа.

След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови, което е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на лека телесна повреда.

Преди минути говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че това вече е факт, повдигнато е ново обвинение за убийството на Тодор.

Двамата братя Десислав и Иван са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Установено е, че именно те са нанесли множество удари по тялото и тила на момчето.

Междувременно от Спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден към тях.

В документа се уточнява, че повикванията на тел. 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.

Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13:16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При силен удар в стомаха, повръщаш и храна и кръв, не аспирираш нищо. А относно кой е виновен - всички и малкия с колата, и гаджето му, и пешеходците, и зяпачите, и снимащите с телефони, и чакащите линейка, и родителите на всички, че не са ги възпитали в каква ситуация как да се държат. Всички са виновни. А не сега всички да цъкат с език. Всички са съучастници в целия този селендурски цирк.
139
4
 
25
 
! Отговори
KZL преди 8 години
Помните ли случая в Бургас от преди няколко дни? Някакъв *** беше скочил на бой на възръстен човек. Е тоя малкия не е уцелил момента да се направи на мъж.
138
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години си вървя по пешеходната пътека и един такъв пикльо като тоя бързащ неизвесно за къде спира рязко и крещи на пресичащата майка с дете нещо от рода:" Мръдни се *** дрисло , че ще слезна да ти завъртя един..." + няколко псувни "на майка". Тоя малкия явно е бил и той от същите ама е нацелил не когото трябва. При друга ситуация щяхме да имаме заглавия от рода " Младеж преби/уби възрасен мъж/жена/ майка с дете на пешеходната - пречела му на преминаването. И после е герой и мъченик.
137
7
 
30
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Не трябва да има саморазправа никъде!Но явно момчето е излязло с бокса с тази цел!Но е попаднало на тези по-силни от него!Ако бяха някои по-слаби и ги беше ударил лошо сега може би щяхме да коментираме колко е лош!И исканията за най-тежкото наказания на тези пак според мен е малко пресилено!Но .....станалото -станало! Бог да го прости момчето и дано такива случаи да стават много-много рядко!
136
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези двамата са едни убийци при.мати това е явно.Два пъти по-възрастни от това момче, но единият го държи-другият го млати, докато не престане да мърда. Малкият е загубен и иска да се изрепчи заради гаджето. Но кажете ми що за у.род.лива *** е тази,която наблюдава боя, дори прави клипчета, но не се намесва???? В България мъже няма! Много е тъжно. Има само мутри и страхливци.
135
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естествено, че е предумишлено убийство! единият го държи, другият го удря докато почине! Бай ставри ги чака да им сложи крем на поничките
134
1
 
18
 
! Отговори
до 158 преди 8 години
Последно мадамата какво твърди, чий е бил металния бокс?. Защото по бтв е заявила, че е на мутрогените
133
6
 
8
 
! Отговори
Не е важно преди 8 години
не е истина колко *** народ пише тука. Неам думи
132
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искал е да се изфука като каратистки мъжкар пред гаджето си и да натупа двете мутри.
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ами И мадамата ли е в конспирацията,като е потвърдила пред съдията,че малкия е излязъл от колата с бокс?
130
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ползват смъртта на хлапето за сваляне на правителството,на никой не му пука че сам си го е търсил,истината не се търси тук ,набляга се на драмата убиха детето ,но детето беше мъж когато псуваше и налиташе да се бие щот бил каратист.
129
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От нашата съдебна система може и да минат между капките, обаче от Божията присъда няма как да се скрият.Рано или късно ще си получат заслуженото.
128
2
 
7
 
! Отговори
bros преди 8 години
Само такова самоубийство не бях разследвал...
127
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стойчо Стоилов и той беше много лош,но човека го надупчи набързо,сега и това хлапе си отиде поради ниско възпитание и липса на култура.Ако пресичаше Любо *** дали щеше да псува и да вади бокс?
126
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По закон букса е забранен дори да го имаш вкъщи, камо ли да го носиш в града! Нож може да имаш вкъщи, но бокс е забранено притежанието защото е много опасно оръжие.Един удар с бокс в слепоочието и си мъртав, бокса чупи черепи като орехи
125
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво искате да кажете, че това 60 килограмово момче е било заплаха за тези ДВАМА 80 колограмови *** ли?
124
0
 
31
 
! Отговори
кола преди 8 години
Шофира жена и в тясна квартална уличка не може да паркира. 1.Нормален мъж, кавалер, човек слиза взема ключовете паркира колата и. Жената благодарна и щастлива, трогната от жеста. Ще предаде нататък. 2. Изнервен запъртък слиза отваря вратата вади жената от колата, тя е в шок, той я удря и събаря в калта. После се качва в своята кола и удря нейната едва минава блъскайки колата и. Свидетел съм и на 2 те ситуации. Извод: На всички с асоциални прояви да се вземат книжките.
123
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си на един шамар от смъртта е хубаво да си затваряш устата и да спазваш правилата за движение по пътищата,повече от два шамара не е изял а сега набута хората на процес
122
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо не мога за повярвам какви хора сте щом оправдавате убийство.Господи, в какъв свят живеем?
121
3
 
11
 
! Отговори
221 преди 8 години
Е като ги е напсувал трябва да го убият ли!Тогава в съда който се жали,че е напсуван трябва да убиват обвиняемия???