Кмет работи от колата си, "офисът" – по сигурен

За маса му служи предната седалка на автомобила
25 яну 2016 11:14,
16
Кмет работи от колата си, "офисът"  – по сигурен
Снимка: Нова тв

Кмет е принуден да работи в колата си в студа. Вместо в кабинет кметът на неделинското село Върли дол върши цялата си управническа работа и приема посетители в автомобила си. За маса му служи предната седалка на колата.

Причината - сградата на селското кметство е пред разруха и е опасна, пазказва Нова тв.

Върли дол се намира на около 30 км от Неделино. За да стигнем до селото се налага кметът да ни качи в офиса си. Това е високопроходимо возило, което може да преодолее заледения черен път.

След голяма доза адреналин по пътя се стига до Върли дол, където живеят около 150 души.

А кметът паркира "офиса" си на центъра на селото. Кметството е потънало в разруха. Като погледнеш към тавана виждаш облаците. Гредите на пода са изгнили и всеки момент може да продадне. Всички стаи приличат на филм от ужасите.

Колата е собственост на кмета. За бензина, с който обикаля махалите, също плаща от джоба си. За това му се налага да пести гориво за топло в кабинета си. От студа обаче и мастилото в химикалките му замръзва.

"Обличам се по-добре и пия повече чай и кафе", разказа кметът Христо Йорданов.

В селото няма магазин. Хляб им доставят два пъти в седмицата и то ако пътят позволява. Няма лекар и аптека, не идва автобус. А когато падне сняг, дори високопроходими линейки не стигат до тях.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
срамота!!!!!!При Тодор Живков селата бяха на ниво град, даже имаше повече неща там, а сега всичко е унищожено
10
4
 
1
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Ккто е известно, кметове които имат бюджет не ремонтират селата и кметствата си, а си купуват луксозни лимузини, или пък подкупват съдебни власти за да може агресивните им алкохолизирани наследници да си развяват байрака необеапокоявано. Примерите за всичко това са налице. Така че или ще е едното, или другото
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е пред разпад,на кой му пука за тази махала,и за бг народа.Важното е старите сикаджии даса на власт.Хоръта гие страх.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама винетка си плащат хората нали . Нищо че не полuчaват нищо на среща което по закон трябва да имат.
7
1
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
"по сигурен" ... някой май е пропуснал 1-и клас тук ...
6
0
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Много елементарно разсъждаваш.Върли дол има население от 127 човека, според данни на ГРАО от март 2015 година. Там едва ли имат самостоятелен бюджет и за всяко нещо трябва да искат пари от общината, към която са, в случая от община Неделино. Има и още, но това ти стига.
5
11
 
3
 
! Отговори
До всички преди 7 години
Абе много елементарно разсъждавате всички, май само във вашите лични дела всичко е 100 % на шес, а останалите са лузъри и ако вие бяхтре на тяхно място държавата щеше да процъфтява.Вероятно кмета чака някой друг да му оправи кметсвото, той просто е подал сигнал. СЪщата работа както и сгласуването - гласувате и чакате да ви оправят.
4
0
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 7 години
Това е дейстителността в много села.Хората са избягали и са оставили имушество което никой не иска да купи и кметовете са станали "мобилни" разнасят документи по градовете ако им платиш бензина.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лада Нива ... с друго май до селото не се стига.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзПоне да беше паркирал на магистралата за да хваща в движение прелитащите чиновници.
1
0
 
33
 
! Отговори
Аз преди 7 години
21 век....