Софиянци оставят с 30% повече на газостанциите

Край морето дават 68 стотинки за газ, а в столицата - 0,88 лв.
12 апр 2016 10:14,
35
Софиянци оставят с 30% повече на газостанциите
Снимка: архив Reuters

30% е разликата между цените на автогаза във Варна и София в една и съща верига бензиностанции.

Още по темата

Край морето пропан-бутанът е 0,68 лв., а в столицата - е 0,88 лв. за литър, пише "Стандарт".

За сравнение - доставната цена ва автогаза варира между 0,59 лв. и 0,61 лв./литър.

Явно големите вериги разчитат, че в София хората могат да си позволят да плащат по-скъпо, въпреки че на автогаз разчитат най-вече шофьорите на такси и на по-стари леки коли.

Аномалиите в цените на автогаза у нас са изключително странни. Така например в Русе, който е близо до румънските рафинерии, от които се внася автогаз, цената е 0,83 лв. - 18% по-висока от Варна.

Във Велико Търново, който е отдалечен и от Румъния, и от Гърция, откъдето също идва внос, автогазът държи едни от най-ниските цени - 0,73 лв., а в Пловдив е с 9 ст. по-евтин от столицата.

Във Варна цената на дизела на места е 1,55-1,58 лв., а на други държи нива от 1,75-1,76 лв. В София цената твърдо е 1,80 лв., а в страната дизелът варира от 1,73 лв. до 1,79 лв.

Така Варна си остава най-добрият град за зареждане с гориво, а София продължава да е най-скъпият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е едно абсолютно доказателство , че в БГ има картел ! Дойде някакъв си Марешки и им разката лелята на всички .. сега всички са в чудо ! Всички ли казах?! :)
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпреки че на автогаз разчитат най-вече шофьорите на такси и на по-стари леки коли."Гаранция, че всяка втора кола над 100 лв. с бензинов двигател е на газ :)
25
1
 
3
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Напълно нормално е да има разлика в цените във всички градове. Не е нормално разликата да е 20 стотинки.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора като Марешки трябва да стават президент, а не като Мутрата, който стопроцентово "***" поне 5 ст от всеки литър гориво, продадено от руският монополист!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кои бензиностанции? На най-мафиотско-мутренските - да, но от какъв зор да се бута там човек, освен ако не е междуградско някъде и няма избор.
22
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
До 26В ХП наистина ли средната заплата е 3000лв, защото доста приятели има да работят там на по 1500лв.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в ХР в София работят над 5 хиляди човека със средна заплата около 3000 лева и се търсят хора, стига да имате нужните познания - напускайте Загората , ще прежалите по евтината газ
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДСВ София има не една газостанция на която се продава газ на 75 ст , така че благодаря ти за поканата , но в загората може да дойда само на мач, да гледам професионалистите от държавното отборче .Въпроса е принципен ..Защо големите вериги , продават с такава разлика при положение , че години наред във цяла България държаха едни и същи цени.
19
6
 
4
 
! Отговори
ДС преди 8 години
В Стара Загора газта е 0.65 така че идвайте. Както казват за заплатите 600 лева за провинцията е добре. Така че сега 90 стоинки за София е добре.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22На мен пък познати са ми казвали , че баба меркел дава по 800 евро социални на бежанците ..може и ти да станеш богат
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София хората са богати! Тях не ги мислете всички вземат над 1000 лв заплата! Лично софиянец ми го е казвал.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки продава 100 октана бензин на 1.77 лева в бензиностанциите си и наистина е качествен , не виждам никаква разлика с Ви пауъра и тем подобни на другите бензиностанции където го продават на 2.09 .32 ст разлика в цената на литър
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица заредих дизел на цена 1,55 в Айтос на Марешки. Имаше 15тина чкащаи да заредят автомобила. Малко по-надолу на ОМВ цената беше 1,56 за дизел...и на цялата бензиностанция имаше 1 (един) автомобил. Хората виждат и оценяват
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15много си отворен , ама само стой и гледай като Марешки след няколко месеца отвори по няколко бензиностанции в София и Пловдив , дали някой ще зарежда от луковците...Марешки президент , не защото е подходящ , а защото трябва да се натрият носовете на наглите
13
1
 
12
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Кажете го де,Марешки продава на минимална,но печалба.Какви са мо мотивте грам не ме бърка,стига да продава на реални цени,качествене горива.А държавата и нейните органи нищо няма да направят/променят,щом си взимат процент от огромната печалба на картела.Всички знамем,че Боко и Златев са приятели,а и Златев беше и в добри отношения и с предишната власт,така че да си правим сметка колко време и колко са ни драли.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Враца , Видин , Монтана и те ли са с високи заплати , че там цените са като в София , не защото там Марешки още не е отворил бензиностанции ...От две години цените на петрола паднаха до 30 -40 долара , но в България си продаваха с по 60 ст надценка и си свиркаха ...отвори Марешки бензиностанция във Варна и веднага цените паднаха ...Може ли да сметнете по 60 ст на литър печалба за какво говорим .На един резервоар от 60 литра 36 лева откраднати с протекциите на играещите заедно карти
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магарешки е едно ***, което едва ли не си мисли, че раздава безплатно гориво на народа. В същото време и той е мафиот като останалите, просто парите ги пере по друг начин. Вълкът козината си мени...
10
2
 
14
 
! Отговори
Наглост преди 8 години
До Анонимен ...и за какво да зареждаме в Бургас .....В Бургас , където се намира рафинерията на луковците , цените са с по 10-15 ст по високи от тези във Варна , така че няма как да почнат сега да се оправдават , че в София е по скъпо от Варна , защото е по далеч от нефтозавода.Газ във Варна 68 ст Газ в Бургас 78 стГаз в София 88 стЕдна и съща верига бензиностанции и защо във Варна продават на такива цени , защото там Марешки има бензиностанция .Да отваря в София и ПРЕЗИДЕНТ
9
1
 
6
 
! Отговори
са преди 8 години
До АнонименАко всичко забранено се спазваше щяхме да сме на светлинни години от сегашното ни положение!Щеше да е хубаво,ама за жалост не е!
8
14
 
2
 
! Отговори
SA преди 8 години
Е нали сте богати-плащайте си бе!!Кола на газ не ми я хвали,особено с тоя евтин бензин-до 3 лв. за литър се издържа!!