Да си внесем бежанци, да запълним празните села!

При толкова българи в чужбина е кощунство, възмути се Божидар Димитров
Обновена: 14 юни 2016 09:01 | 14 юни 2016 09:00,
248
Да си внесем бежанци, да запълним празните села!
Снимка: архив Булфото

У нас има цели обезлюдени села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци и с подходяща интеграционна политика отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията. Мнението изрази зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов при посещение в Швеция с наши делегати, съобщава в. "Труд".Българската група направи и работна визита на бежански лагер на 80 км от столицата Стокхолм.

"Шведските ни домакини останаха доста учудени, че у нас има обезлюдени цели села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци. По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията", посочи той.

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", коментира още Иванов.

"Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. - българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса. Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата!". Така директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира предложението на Иванов. По думите му, освен всичко останало, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

"Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места", посочи още проф. Димитров, допълвайки, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТочно така 25, Божо се прави на света вода ненапита а забравя че и в момента българите напускат родината си благодарение и със усилията на приятелите му комунисти и ГЕРБерасти !? Щели да подменят нацията ? Ще вкарвали у нас други които да им се гърбят за стотинки и трохи, а те пак да са шефове и управляващи, а той пък ще ги "учел" на история ? ?
27
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма друг начин за спасение на тази мртва държава и на пркаженият и народ. И стига сме се правили на бели хора, на елфи, на снежанки... Защото по-скоро сме ***.
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народен съд за Иван Иванов!!!Кой те е упълномощил да говориш от наше име пред чужда държава, да подменяш исконното население на България, кой? Камък и дърво ще обърнем, само да ти засвидетелстваме народна обич!
25
0
 
20
 
! Отговори
роси преди 7 години
То да ги внесем , ама трябва да ги и храним, а то вече няма кой да работи за да храни тоя народ от пенсионери и социално слаби. Та който ще ги внася да извади и пари от джоба да ги храни, и да ги пази , и да ги лекува и така.
24
2
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
против
23
0
 
46
 
! Отговори
vse edno преди 7 години
Когато *** и Пульо влязат в парламента, освен смешно става и опасно.....
22
1
 
36
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 7 години
Бай Тошо-бай Тошо ви трябва на вас-мекерета продажни,и лагерите трябва да се възтановят,за такива "политици" като тоя зам. прецедател.................
21
1
 
49
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Значи няма да направим така, че да се раждат повече българчета, няма да направим така че селата и бедните райони да се подобрят, няма да влагаме в образование ... а ще внасяме *** с друга култура, език и начин на живот и ще ги облаородяваме ...АМА ВИЕ НАИСТИНА СТЕ ИСТИНСКИ ПРЕДАТЕЛИ, ЗА КИНТИ ЩЕ ПРОДАДЕТЕ МАЙКИТЕ СИ, ЗЕМЯТА НА ПРЕДЦИТЕ ВИ ... АКО НЕ ИСКАТЕ ДА СТЕ БЪЛГАРИ И СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ТОВА ... СМЕНЯЙТЕ СИ ИМЕНАТА И ОТИВАЙТЕ ДРУГАДЕ ...
20
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
време е да се умешем стига сме се правили на чиста раса , няма такова нещо
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния "гений в политиката" ? Ще ми пълнел селата с мигранти /защото тук става въпрос за мигранти а не за наши сънародници/ ? А замисля ли се този "гений", че тези хора са мюсулмани, които не ги влече работата а ги интересува единствено религията ? Тези не са като нашите мюсулмани отраснали по тези места, и свикнали да се трудят !!!
18
12
 
13
 
! Отговори
Господ преди 7 години
Тодор Живковия Комунизъм 1989 изгони работливите хора сега на ви мързелива *** Бежанци , наказание от Господ
17
0
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Ние не внасяме - НИЕ имаме квота като Европейска държава и тя е няколко стотин бежанци---Сега понеже било безлюдно - Това с внасянето го е измислил виден герберист за да покаже на Европа как ще я спаси от наглите чернооки е чернокожи мързеливци налазили нейното лицемерно двулично население което винаги си прехвърля проблемите към нас Балканите !
16
1
 
34
 
! Отговори
Възмутен гражданин преди 7 години
Къф е този иванов, че говори такива глупости! Нещо се прави на меркел. Да не засмуче като нея. За начало върху него ще се излее народната любов.
15
0
 
34
 
! Отговори
Владо преди 7 години
И тия като почнат да копат и орат ...
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще стане военно време, а знаем как се постъпва с предателите тогаваИване, бегай
13
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Иванов направо ни отчая.
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези в Реформаторския блок всички ли са изкуфели? Има ли един нормален?
11
1
 
43
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.Х. БотевНяма какво повече да добавя!
10
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми политиката на ЕС беше да ни се разбие икономиката. На разни нереализирани бездарни комсомолски секретари им се даде власт и резултата е налице.Европа толкова мрази собствените си граждани, че е готова да ги замени с всякаква из'мет от гз на географията. Вие какво постигнахте с вашите джа'гали във Франция и Англия? Едно евтино мултикултурно ла'но! Прав е Божидар Димитров - вместо да подкрепяме хора със сроден произход и самосъзнание на нас ни се налагат всякакви полуфабрикатни форми на живот.
9
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те идват дано станат достатъчно за да се справят с българските дебели полицаи и мижавата армия за да освободят българския народ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИЯ ТЕРОР