Бутат къщи в "Столипиново", роми искат апартаменти

Всяко семейство в квартала има от 4 до 7 деца
13 юли 2016 12:37,
66
Бутат къщи в "Столипиново", роми искат апартаменти
Снимка: Булфото, архив

Днес ще бъдат съборени две от общо близо 30 незаконни постройки в пловдивския квартал "Столипиново". Парцелът, който е близо 70 дка, е частен, а процедура по него тече от 2008 г. насам.

Според хората, които живеят в постройките, те неведнъж са искали да си платят на частния собственик за имота.

Собствениците от своя страна поискали наем на целия парцел от 70 дка, който е непосилен за жителите на Столипиново.

Незаконните постройки се намират в близост до Марица. Всяко семейство има от 4 до 7 деца. Жители на Столипиново заплашват, че ще сложат децата си пред багерите и няма да напуснат домовете си, за да не ги съборят.

Общинският съветник Айри Мурад заяви, че ще предложи на кмета на Пловдив да измислят алтернатива за семействата, които ще бъдат засегнати.

"Няма къде да отидат тези хора, нека им даде някакъв апартамент, нещо. Трябва да се измисли алтернатива", допълни той пред bTV.

Според местни на това място живеят хора от близо 25 години, като до този момент не са имали разправии с общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
30
 
! Отговори
анонимен29889 преди 7 години
ако спра да работя и не мога да си плащам кредита, то банката ще ми вземе жилището, а друго нямам. Е, тогава общината ще ми даде ли ,, някакъв апартамент нещо ,, ??? Няма, ще съм на улицата и ще трябва да ида при близки. Не знам докога ще го търпим това....Май никой не му дреме че сме дискриминирани в собствената си държава!
23
0
 
17
 
! Отговори
mamitko преди 7 години
Тва е ненормална наглост
22
2
 
6
 
! Отговори
Деян преди 7 години
До ВеселинМного са ми любими такива хора с изказвания като твоето. Да те светна, че и в САЩ няма "занконно" убийство. Много филми гледаш. И в САЩ ако застреляш някой в дома си ще трябва бая да ходиш по съдилищата. Представи си колко е страшно да те покани на гости някой, с който си имал спор. Колега от работа да речем. Отиваш му на гости, влизаш, гръмва те и всичко е "законно". Не звучи ли абсурдно и тъпо? Иначе по темата. Искам да ми бутнат двустайната панелка и да ми дадат многостаен.
21
0
 
26
 
! Отговори
българина преди 7 години
Бангладешките граждани първо да платят разходите по събарянето после да връщат личните карти и обратно в Азия, апартаменти ще ми искат из роди Неземни
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък искаме тотална дециганизация на Балканите,значи исканията станаха 1:1.
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бутат къщи в "Столипиново", роми искат апартаменти"Аз пък искам самолет и яхта. Борисов да се захваща. Ако рoмлянитe са заслужили апартаменти, то аз съм заслужил поне космическа станция на ниска околоземна орбита, но ще се примиря амо със самолета и яхтата за момента.
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам апартамент
17
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде да се запиша за ром,за да ми дадат и на мен апартамент?
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз искам апартамен на СЛЪНЧАКА първа линия и паркомясто естественоА вие от какво имате нужда?
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми тоя Айрян Мутрад що не им купи по едно апартаментче!
14
0
 
25
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
как може такова нещо, на частен имот /на твоя земя/ и не могат да ги изгонят,че ако беше в САЩ убийството ще си е законно.......
13
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така беше и в Испания преди 5 години.Но испанците не си поплюват,бутнаха такива палати,че свят да ти се завие.Но м..анго навсякъде ползва едни и същи методи:заплахи,рев,крясъци и накрая децата.Но и това не ги спаси.А децата им ги взеха социалните.
12
0
 
46
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Аз предлагам да ги настаним в домовете (частната собственост) на членовете на БХК, да поживеят там десетина години без да плащат наем, а членовете да си плащат данаците, пък после да им предложат да им ги купят за жълти стотинки
11
1
 
18
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Военни бомбардировачи организират панорамни полети над Столипиново,Филиповци,Банкя и други известни обекти на вечно нуждаещи се....Само ако знаете с какви пари разполагат и крият - свят ще ви се завие!!!
10
0
 
26
 
! Отговори
dl преди 7 години
Тази общност само иска.Хиляди поколения от тях нямат грижа за нищо.Дори не си променят децата-да посещават училище,не искат да се цивилизоват и си мислят,по-скоро въобразяват,че това ще продължи до Второто пришествие.Ако оставим нещата така,за тях може и да стане,всичко получават на готово,никакви грижи,никакви тревоги.
9
0
 
24
 
! Отговори
мен преди 7 години
и аз искам апартамент, дайте и на мен!
8
1
 
30
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Къв апартамент искаш ти бе, да не си мургаф или мана.ф? Сега е модерно в Европа да си мигрант,"ром", Ге.й, и всичко останало което не те прави коренен жител на контитнента или нормален човек. Унищожение на коренното население на Европа, понеже Евреите вече от 2000 години се опитват чрез други методи да унищожат тези от които ги е страх, чрез войни, глад и епидемии не успяха, сега ще го направят като засеят *** които да унищожат популациите ни, гащите им на евре още треперят от Адолф и Наполеон
7
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и аз съм крайно нуждаеща се. Искам 5-стаен на Жълтите павета, с джакузи, на две нива и с изглед.
6
1
 
18
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Как така няма коментари, или повечето не се харесват на управата на сайта? Ще говорите само хубави неща за "ромите" иначе ще ви се трият коментарите! Нещо от тоя сорт:"Как не ги е срам, да им събарят домоовете? Те не са ли хора? Това е нехуманно! Тези хора са расисти и нацисти, веднага да им се даде по един апартамент и да се спонсорира живота им двукратно за нанесените щети. Дано да ви чуе ,,мама Меркел,, и да ви размаха пръст, да се организира шествие тип "Европейски ценности" в защита!
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, като им дадат апартаменти, сметки ще плащат ли? А данък и такса смет? Ще поддържат ли входовете чисти? Мдааа, въпросите са риторични. Ясно е, че още на 2 ден ще изкъртят дограмата, ще изрежат жиците, ще качат коня на Н етаж, а първата зима ще изгорят паркета. За такива неща като сметки и данъци няма какво и да говорим. С две думи, ако има някой блок предвиден за събаряне... идеален е за целта. Защото ако им дадат нормални апартаменти скоро ще са за събаряне.