Бунтът в Харманли: Неовладяно спонтанно недоволство

Близо 2000 души са участали в бунта на бежанците
Обновена: 24 ное 2016 14:44 | 24 ное 2016 14:30,
254

Снимка: Булфото

Спонтанно недоволство в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е прераснало в бунт, съобщи говорителят на ОДМВР Хасково Нина Николова.

Още по темата

Днес около 12 часа близо 2 000 души, които обитават бежанския център, са излезли на плаца.

"Има данни за хвърлени камъни по частите на жандармерията, разположени на територията на центъра. Запалени са и гуми", каза Николова.

На място са над 100 служители на местното подразделение на МВР в Харманли и жандармерия, очакват се подкрепления от дирекциите на МВР в Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кърджали, допълни говорителят.

Към 13:30 часа масовият протест е овладян. Започнали са преговори между представителите на полицията, ДАБ и обитателите на центъра, уточни Николова.

Вчера временният директор на центъра Димитър Захариев посочи, че сред настанените няма напрежение, но не изключи ескалирането му при струпването на голяма маса хора на едно място.

От три дни извън лагера е забранено движението на търсещите убежище. Това е и вероятната причина за избухването на вълненията в центъра, където в момента са настанени над 3000 души, основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
15
 
! Отговори
варна преди 7 години
Вкарайте специалните части и започнете чупенето на кокали.
134
1
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Хора! не сте разбрали, те Бееежанците, само са показали на Харманлици как се протестира , не че нещо....Що откача савсем, България е Титаник, взимайте лодките и айде то се е видяло
133
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ви беше акълът да събирате на тумба тези хора? Къде по-разумно беше да се разпръснат произволно и равномерно по страната. 5-6000 души разпръснати нито ще ги усетим, нито ще могат да се наговарят и много по-лесно би им се помогнало. Ама така е като се водите по комитски мозък.
132
0
 
27
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Русева Предлагам лично ти да подслониш тези хора в собствения си дом! Не съм съгласен на хора бягащи от война да идват в държавата и да протестират и да палят, да хвърлят камъни по униформени служители! Щом са избягали от война да се държат като хора бягащи от насилие! Не е необходимо да действат агресивно! Не съм съгласен да ги издържам с моите данъци! Имам право на мнение къде ми отиват данъците ! Толерантност това е последната мисъл на една умираща нация !
131
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора не се вързвайте на кремълските бандити и слугите им в България които организират масови безредици и анти ЕС настроения.
130
0
 
9
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
До РусеваНе ви познавам, но ако сте сериозни, моляи за ваше добро и доброто на блиските ви , ей така за майтап, прегледайте се при психолог, савсем приятелски съвет.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски Медии казват че 2-*** Терористи са стреляли с калашници по Жандармерията в Харманли
128
26
 
1
 
! Отговори
Русева преди 7 години
Трябва да се даде подслон на тези хора. Като имам предвид не някакви анти човешки бараки, а хората от Харманли да ги настанят в къщите си. Така няма да има основания за бунтове, а ще се покажем и европейци. Всеки има в дома си място поне за още едно семейство или поне за трима души. Всеки е приемал гости...
127
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е вторият етап от ердопутинския план. Изпълнението му започна с избирането на Радев. Сега ще се развихрят антиЕС и антиНАТО настроения, които може и да доведат до излизането ни от тези съюзи, от Турция ще навлязат още дестабилизанти и накрая Ердо и Путин само ще влезнат да съберат реколтата.
126
0
 
4
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До КРАСИМИР ИВАНЧЕВОЩЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ЧАКАТ АМИ НЕ ИЗКАРАТ СПЕЦИАЛНИТЕ СИЛИ.....Ех ама как ги вадите тези специални сили като бонбонки от джобчето.За какво да вадят специални сили на клипа в Ютуб се виждат 300 човека от тях 50 хвърлят камъни които интересно откъде намериха в тез количества.И за това специални сили ами да мобилизираме и запасняците да ни преведат в бойна готовност всички които сме положили клетва да защитаваме родината
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва само докато си помислят да се бунтуват и да палят, и да бъдат смазани. Да си знаят мястото.
124
0
 
12
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 години
Трябва БА да се заеме , това ще ескалира . Да върнат военните от Афганистан , те имат опит с мюсюлманите терористи .Ще се наложи , преди 1 година и Плевнелиев беше против да изпратим БА на границата с Турция , а днес е реалност .
123
0
 
20
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
ОЩЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ЧАКАТ АМИ НЕ ИЗКАРАТ СПЕЦИАЛНИТЕ СИЛИ ДА ИМ НАТРОШАТ КОКАЛИТЕ И НА САМОЛЕТИ И НА МЕРКЕЛ ТЯ ГИ ПОКАНИ .ЧУДЯ СЕ КЪДЕ Е И МИРА РАДЕВА ДА КОМЕНТИРА ПОЛОЖЕНИЕТО НАЛИ НАЛЯВО И НА ДЯСНО ВРЕЩИ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ.АКО ЧАКАТ БУНТА НА ТЕЗИ ДА СТИХНЕ НЯМА ДА СТАНЕ.ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАНЕ.
122
2
 
5
 
! Отговори
До Идиот преди 7 години
Как "кой"! Българите имаме желание, имаме и способности, исторически доказани, но циoнистките *** от организации като БХК или даже ЕС никога няма да допуснат тази престижна *** да бъде докосната! Все пак те са бъдещето на Европа!
121
0
 
11
 
! Отговори
Жан преди 7 години
Жандармерията е изпратена на показна акция на Димитровградския пазар.Вместо да изплълнява задълженията си.Не знаели къде е китайското карго???Ами разбира се не в Китайските магазини и Илиенци а в порутените маси на Димитр. пазар.Срам ме е от Вас!!!Нема такава държава!!!
120
0
 
18
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Какво хленчите всички бе?! тези не са виновните? кой ги допуска тук? кой охранява границите? кой им дава право да протестират? кой им позволява да палят, чупят ? кой ? за всички тези въпроси си има отговорни лица? щото сега око отида и протестирам правата си дали няма да ми набият канчето и да ме заклюат, или ако ви счупя прозореца? или ако мина границата с гърция нелегално! имаме техника и оръжия, нямаме ни хора ни кадри
119
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Аз се чудя, какво чакат?!?! Това, ако бяха българи протестиращи, за тока, против изсичането на горите, против "КОй", и проти хиляди други безобразия, досега щяха да са смачкани от жандармерията в локви кръв!!!
118
1
 
0
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До АнонименТогава такива "***" питай баща си СЕГА са върли "антикомуняги" КЛАСИКА. пфу българоФОБ.Бащами приятел е починал преди много години малко след като се уволних от казармата.Затова аз няма и защо да го питам защото съм живял в времето когато както казваш хората имаха пари.И понеже имаха пари идваха на море с каси зарзават запасени.А за зимата зимнина от село понеже са богати.Къща 3 ката обзаведена в стил 1208 г.Бяхме за смях
117
0
 
16
 
! Отговори
Десен преди 7 години
Няколко чартърни полета да близкият изток ще разреши проблема. Като не им харесва връщаме кой от къде и всичко приключва. Още ли има хора дето си мислят че тия са сирийски бежанци
116
0
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
Камъните снощи ли са им доставяни щот прави впечатление ,че са еднокалибрени и в голямо количество което почвата около центъра няма