Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 7 години
ГЕРБ-джихадисти днес репетираха в Харманли как ще връщат Боко на власт.
184
38
 
3
 
! Отговори
аз де преди 7 години
от град харманли пиша живея срещо поделението и нищо нее станало запалиха пет гуми и хварляха каманчета по счупената пожарна която доиде без вода и угасна ощее там неможа да запали и казвам за сега нищо няма но полицаиъе се готват да правят нещо и положението може да се влоши и доколкото знам сноще гледали мача и отешли после да бият бежанците и от се стигнало до престрелки и имало убити бежанци така се говори между тях а нашите господа полицаите спят на приказките и гледали мача сноще и бя се
183
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тези инженери и айти специалисти много агресивни излязоха нещо. Крсталина нали каза, че са много добър материал за разплод. Да не би да е излъгала нещо? Правителството прие план да ги заселва в "запустелите" краища на България. Значи трябва да са много умни и готови за пазара на труда.
182
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички депутати в Харманли!Да ги видим,какво ще правят.Поне един път да си заслужат заплатите,тия мизерници.
181
0
 
37
 
! Отговори
да попитам преди 7 години
Фрауто Меркел що не си ги зима. Нали тя ги канеше и искаше.
180
65
 
3
 
! Отговори
ПОМОГНЕТЕ БРАТЯ преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ --БИЯТ И УБИВАТА БРАТЯ МЮСУЛМАНИ!СПРЕТЕ УБИЙСТВАТА --ИМА РАНЕНИ И УБИТИ!!!ТОВА Е РУСКИО -КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!
179
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой, бой, бой....
178
2
 
28
 
! Отговори
дада преди 7 години
ARBEIT MACHT FREI! Само това ще напиша.
177
57
 
4
 
! Отговори
ХОРА ПОМОГНЕТЕ преди 7 години
УБИВАТ МЮСУЛМАНИ МИГРАНТИ ОТ СИРИЯ И ИРАК !СПРЕТЕ УБИЙСТВАТА И НАСИЛИЕТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА!ИМА УБИТИ И РАНЕНИ!!!!
176
2
 
64
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Айде сега да излезе мишока-президент и да ни разкаже колко са умни и красиви нашите бежанци..
175
1
 
38
 
! Отговори
Циник до Льольо преди 7 години
Зе ми думите от устата....ако не с друго...поне с това се "изравнихме" сразвитите ни западни съседки! В Германия сами си рисуват свастики по стените, и си палят общежитията! Храни к*уче - да те лае! Ти го кръщаваш - той п*ърди! И т.н. Афгано-Арабопитеците знаят само да искат! Вииж да се къпят...да ползват тоалетна чиния, и хартия...са все неща несъвместими с високата им к*растава НЕкултура! Тези ходещи биологически бомби без закъснител - искат само пари, и аллахиу акбар!
174
1
 
59
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Депортирайте ги незабавно!
173
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай минчоНапуснали!? Какво значи това? Къде са напуснали? Ти не разбираш ли, че тия са голям проблем и най-лошото е, че няма контрол и си щъкат където си искат!
172
3
 
50
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
ГЛЕДАХ И СЪМ УБЕДЕН ЧЕ БУНТЪТ НЕ Е СЛУЧАЕН А Е ДИРИЖИРАН ОТ ВЪНШНИ СИЛИ МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ХОРА БРАТЯ БЪЛГАРИ ИМА НЕЩО ГНИЛО В ИНАЧЕ ТЪЙ СПОНТАНИЯ ИМ БУНТ ДОРИ И САМ ФАКТА ЧЕ НА ЗАПАД ЗНАЯТ ПО БЪРЗО ОТ НАШТЕ ......С ПОДРОБНОСТИ
171
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"АЛА АКВАР" не ми харесва като го чувам ! Нали не бяха терористи ?
170
0
 
37
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
НА ВИДЕОТО В САКАР НЮЗ СЕ ЧУВА АЛА АКВАР от един инджинерин компутърджия И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО МИСЛЯ
169
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да благодарим на ПП Герб! В частност на Винету, Къдравата Сю, Майката, Физкултурника, Страпи и други! Те ни докараха тая напаст в България! За едното евроатлантическо потупване (не по рамото, а бая по-надоле). Конгречулейшън Борисов!
168
0
 
38
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 7 години
Я ХАЙДЕ ПО ЕДНА ДВЕ СОПИ ПРЕЗ ***( ЕДНА ПЕДЯ ПОД КРЪСТА) И ПРЕЗ ГОРАТА, ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ...
167
0
 
31
 
! Отговори
Решение преди 7 години
Цачева без грим да иде на място! И полиция и мигранти ще се изпокрият в миши дупки!
166
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ви европейска солидарност. Цецка и Бойко да ходят на първа линия да посрещат камъните, къде се скриха!