Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах ги, нападат организирано, стройно, целенасочено, отделни атакуват напред, други ги подкрепят отзад, засилвайки хвърлянето на камъни, накрая като се предадоха също подредено, явно някой сред тях подава команди; но през цялото време имаш усещането, че знаят какво да очакват и реакциите на полицията.
164
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев да отиде да им разясни евроатлантическите ценности
163
0
 
20
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
До Доброто победиА КЪДЕ Е ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ???
162
3
 
30
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
алоо доброто побеждавсщогенерала ти Радев все още не е президент, та,з каша е забъркана от сегашните, не му приписвсй негативи в аванс. Кскво ли разбираш, късаш се от яд че Цецето не ти стана майка ;)
161
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да идат Цецо, Бойко и Цецка сред емигрантите и да им предложат саниране? 100% ще клекнат.
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И агенция Интерфакс споменава в момента, но не разбирам добре руски.
159
19
 
0
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Приети и напуснали центровете на ДАБ-МС (Януари октомври2016 г.) :Приети - 15 267 Доброволно напуснали - 12 534Напуснали с предоставена закрила - 423И АЗ НЕ ИСКАМ МИГРАНТИ, НО СТИГА СА НИ ПЛАШИЛИ, ТОВА НЕ НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ!!!!
158
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По СNN има извънредни новини по темата в момента. Гледайте.
157
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже цензурата в нашите медии е като в Северна Корея,някой ден ще ни пришият към Турция а овчия народ може да разбере след месец-два
156
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгледайте видеото в сакарнюз, то е най-добро.
155
0
 
7
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
Ахмет муса и 14имами сибарат резания у дома срещу 5000 лева
154
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Меркел да дойде да възстанови столовата! Да я иззида, да си вдигне скеле и да я измаже! После да смени плочките в умивалното. Ако работи добре, да я назначат нещо по поддръжката. И без това не бара никва работа, освен да призовава мигранти в Европа.
153
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама колко сте зле... Егати държавата и егати народа, ако се плаши от някакви си ***. "Ужас, те ще ни завладеят!"Е, хем уж сме велики, хем някакви си бежанци ще ни завладеят с голи ръце и бебета през рамо.
152
6
 
47
 
! Отговори
урок от Борисов преди 7 години
Гласуваш за ГЕРБ - получаваш мигранти. Скоро ще има избори и ще видим дали сме си научили урока.
151
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По радио Тесалоники 91,5 преди малко съобщиха че има ранени полицаи и заложници от медицинските екипи. Вярно ли е това чиффутска медио?
150
1
 
30
 
! Отговори
хибрид преди 7 години
Да,но кака Меркел се прегръща със заразата,а обвиняват православието за вредно.
149
1
 
15
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
ТАКА Е АКО СИ ИМ БЯХТЕ ДАЛИ КАРТЕЧНИЦИТЕ УЗИ ДЕ СИ БЯХА ЗА ТЯХ СЕГА ЩЯХА ДА СИ КРОТУВАТ И ДА СИ ГИ ЧИСТЯТ НОРМАЛНО ДА СЕ ИЗНЕРВЯТ ЧАКАХА СИ ГИ КОЛКО ВРЕМЕ И ВИ ХОП ГИ ФАНАХТЕ А СЕГА ПРОВЕРЕТЕ ВСИЧКИ УАХАБИТСКИ ДЖАМИИ 1300 НА БРОЙ У НАС ЧИСТО НОВИ С ПАРИ ОТ СА И КАТАР И ЩЕ ОСТАНЕТЕ ИЗНЕНАДАНИ АМА НЕ ПРИЯТНО ЧЕ СТЕ НАНКА ЛИ ДОКАТ ХОРАТА НЕ СА СПАЛИ ИМА И НЕЛЕГАЛНИ МОЛИТВЕНИ ДОМОВЕ В ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ЗА ТЯХ СИ ЗАЪВАРЯХТЕ ОЧИТЕ АМА ТЕ УАХАБИТИТЕ ЩЕ ВИ ГИ ОТВОРЯТ ДОКАТО ВИ...АХМЕТ МУСА КАК Е
148
0
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 години
Кака Бойка ще пръдне в Бъчвата и ще ги изплаши.
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, други оръдия няма ли?
146
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто да им разрешат да си ходят. Те искат в Германия и Франция, това им е дерта.