Сирийски съвети: Да им покажем, че в България има правила!

Боян Чуков: Бежанските центрове – извън населени места
28 ное 2016 10:30,
55
Сирийски съвети: Да им покажем, че в България има правила!
Снимка: Bulphoto

На фона на това, което се случва между Анкара и ЕС, бунтът в Харманли се използва за предстоящите парламентарни избори, настоя експертът по борбата с тероризма Боян Чуков в предаването "България сутрин".

Според него това, което се е случило, се е очаквало.

"Беше предсказуемо. Защо? Защото, ако си спомняте, имаше едно предупреждение от Ердоган по отношение на ЕС да внимават какви решения ще взимат. В момента, в който ЕС взе решение, което не устройва Анкара, стана бунтът в Харманли. В медиите излезе информация на ДАНС, че на още 3-4 места има същите бунтове, тоест някой синхронизира събитията", заподозря още Чуков.

Още по темата

Започвам да виждам в тази схема, която се разигра в България, по-скоро подготовка на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, заяви още той.

"И вътрешният министър, който не може да бъде обвинен в този момент във висок професионализъм - да вземеш и да кажеш, че БСП прави всичко това - политическият ти противник - е повече от смешно", посочи Чуков.

Още от самото начало политиката на България по този въпрос не беше правилна. Това коментира от своя страна председателят на Асоциацията на сирийците в България Мохамед Ибрахим в студиото на Bulgaria ON AIR.

"На тези хора, които попадат в България по един или друг начин, а повечето от тях са влезли в страната нелегално, трябва да се обяснява, че тук има правила и те трябва да бъдат спазвани. На който не му харесва - да си тръгва, откъдето е дошъл или по-точно от Турция. Истината е, че всички отиват в Германия и стига с този популизъм, че всички бягат от диктатурата в Сирия", заяви Ибрахим.

Според него няма нищо лошо и обидно в лагерите от затворен тип.

"Бежанските лагери трябва да бъдат моментално изкарани от големите населени пунктове и вкарани на места, където няма население. Така, както правят гърците, въпреки че имат проблеми. За да може да се контролира по някакъв начин тази човешка маса", добави Чуков.

"Правителството си проспа времето на фона на това, което се случи през последната година и половина в Сърбия, Унгария и като цяло в Централна Европа", заяви Чуков. По думите му не може да си въобразяваме, че в България няма мрежи на джихадистите. Според него другият голям проблем - каналджийството - то е бизнес.

Българският народ е перфектен спрямо приема на чужденци, заяви Ибрахим и даде за пример себе си.

"Проблемът е в това, че наистина популизмът и че тези неща винаги се използват за постигане на политически дивиденти. Не е вярно, че националистите и патриотите не искат бежанците. Грешната политика на България и на ЕС като общност води нещата дотук", посочи Ибрахим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Правителството си проспа..." не половин година, проспа няколко години, правителството дойде единствено с цел кражби от еврофондове, като "облагородяване" на страната. Срещу благословията да краде, правителството безропотно изпълнява нареждания, дори ако са в разрез с международното законодателство или националните интереси.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевМи, вкарайте я, молим ви! С радост ще я гледаме по телевизорите... Ама, останаха ли ви топки.... И пари!???
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хора, прогледнетеТова, при нас никой не би останал, ми прилича на приспивна песен. Откъде знаете къде им е казано да останат!
12
18
 
7
 
! Отговори
Хора, прогледнете преди 7 години
В момента България няма проблем с бежанците, защото през тази година са влезли и са получили статут на бежанец много по-малко хора от миналата година. Някой познава ли бежанци, които да живеят в БГ - не. Истината е, че допреди няколко месеца всички - статутни(бежанци) и нестатутни(мигранти) отиваха по един или друг начин при Меркел(която им каза идвайте). Сега и се вияха много и заповяда на Сърбите да стоварят войска на границата - затова мигрантите се задържат тук. При нас никой не би останал,
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе то ясно, че човекът не говори идеален български, ама не е нужно да цитирате абсолютно дословно, оправяйте малко словореда (ако можете де).
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевЕгаси му и Клоуна, развесели ме. Не мога да спра да се смея на последното изречение. Гледат ме в офисаи ми се пулят и чудят. Не мога! ГоУлем си, гоУлем КЛОУН. Никога не се бях смял от съжаление така....... ахахахаххахахахаа
9
7
 
45
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Тиквун- най-вредният политик в цялата 1300 -годишна история на България !!!
8
0
 
15
 
! Отговори
PD преди 7 години
На днешния ден преди 73г са се срещнали главите на трите най мощни държави и са определили бъднините на народите.От настоящия ЕС, няма нито един, на тази среща. Така, че да си мислим за независима европейска геополитика е наивно.А и ако, и след толкоз напъни да сме в ЕС, още на първата по сериозна заплаха му обърнем гръб,да приемем това за проява на патриотизъм, е неумно, а е и глупаво, защото оставаме сами всред множеството хищни претенции на балканските ни съседи. Може пък и това да е обединя
7
1
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Пуснеш ли вълка в кошарата, после върви та му обяснявай, че в нея има правила.Тези талибани изобщо не биВа да се допускат на територията на България.Вижте сърбите как си пазят границите. Има граничари с автомати и кучета навсякъде по българо-сръбката граница. Проверяват коли, бусове, камиони.Като набарат някоя кандидат-европеец от ислямски произход - бой, приберат му парите и му бият един шут на изпроводяк за България ...Тикво проста, схващаш ли, че ислямизира БЪЛГАРИЯ ????
6
6
 
45
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Борисов и Ердоган са си дупи-*** .Ердоган ще организира бунтовете а Борисов ще се прави че ги потушава за да си трупа актив за изборите.Но хората го разбраха що за човек е - и че продаде България.Много тъжно и разочароващо - бях гласувала за него Но кагото човек се самозабрави и се вземе за велик и незаменим - тия последиците .От всичко най-страда народа.Извезди да смъсне никога няма да му се доверя повече
5
1
 
25
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Може би едно осамотено местенце в Родопите ще е подходящо - мечките да ги пазят...... Сами ще си построят оградата...
4
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказва се,че сирийските моми са милиард пъти по-свестни от тия парцали дето идват тук като бежанци от мъжки пол защото са се записали доброволки в армията и си защитават родината.
3
2
 
44
 
! Отговори
Орди на талази! преди 7 години
Мобилизация или ликвидация!Едно от двете си изберете!
2
9
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов така и не разбра,че не Меркел го е избирала да управлява БГ! Той абсолютно игнорира мнението и желанието на народа,който го избра и чиито интереси трябваше да защитава!!Изтъргуваха БГ,а сега и отговорност няма да поемат ! Казвах и преди,че Борисов ни сложи върху буре с барут,а фитилът е запален,но ние си правим планове за бъдещето.Идва напаст 3 в 1-Ердогон,***,араби,които ще ни покажат,че да си правим планове когато ни е заложена цъкаща бомба...е направо смешно.Бъдещето на БГ е в риск
1
3
 
51
 
! Отговори
България 681 преди 7 години
Не е вярно, че националистите и патриотите не искат бежанците. Грешната политика на България и на ЕС като общност води нещата дотук", посочи Ибрахим.За съжаление човека е прав!