Само за седмица: Спипаха 202 пияни зад волана

Броят на установените неправоспособни водачи е 316
Обновена: 3 фев 2017 10:12 | 3 фев 2017 10:11, Петя Славова
16
Само за седмица: Спипаха 202 пияни зад волана
Снимка: архив, Булфото

202 пияни шофьори са хваната от пътна полиция да шофират само за седмица, като 92 от тях са с концентрация на алкохол в кръвта на 1,2 промила.

Още по темата

Според данните, предоставени от Главна дирекция "Национална полиция", 5287 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган.

Издадени са 5170 фиша и са съставени общо 3849 акта. Издадените електронни фишове са 5843, пише "Монитор".

Броят на установените неправоспособни водачи е 316. За периода са станали 71 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 5 души, 80 са пострадали.

От 21 януари влязоха в сила нововъведените по-драстични глоби и наказания за различни нарушения на пътя. С промяната десетки автомобили останаха без номера. Причината - техните шофьори са употребили алкохол, карали са под въздействие на наркотици, отказали са дрегер или са без книжка.

За да възстанови регистрацията на автомобила, собственикът трябва да плати 30 лв. за нови табели, както и такса за издаване на нов талон, който според тарифата на МВР е 2 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
0
 
! Отговори
Чииии баааа преди 7 години
Народа пие от мъка бе кво толкова Глобите да ги пратят на политиците
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно са спаднали приходите от продажба на нови табели.
10
2
 
3
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Само?
9
3
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Никъде дебелосерците от парламента не са написали,чии са регистрационните табели на МПС - тата!! Когато отидеш в КАТ за първоначална регистрация, де факто служителите там ти поставят табелите на автомобила и задната я пломбират против самоволно снемане/подмяна/и т.н.За първоначален технически преглед , за стойността на табелите, стикерите и табелите плащаш бруто сума около 60.00лева. Никъде не ти написват за какво колко пари ти вземат. Не сме в Италия !! Още век и "шъ съ опрайм"!!
8
3
 
6
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
По осем месеца принудителен труд плюс другото за тези ***-рецивидисти.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че КАТ не работи, и се хвали с това. Сега се хвали,ч е са хванали 202 пияни за седмица, което означава, че не са хванали минимум 200 хиляди, които са шофирали пияни през тази седмица. Същото и с всичко останало, с което КАТ се хвалят.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави впечатление че виждам все повече коли които СЕ ДВИЖАТ без номера в София.Не след дълго половината от трафика в София ще е от коли без номера.И какво от това???
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Спипаха 202 пияни зад волана"И какво като ги спипаха??Другата седмица пак ще са 202, след 10 години пак ще са 202........
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРДругарю в Гърция като ти свалят табелятя на кой ще се оплачеш . Или там автомобилите на са частна собственост , а са на полицията .
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ пак имитират дейност и балъците пак им се хванаха на въдичката.
2
4
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Ох каква приятно новина, дано понамалеят каруците по улиците.
1
19
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
СВАЛЯНЕТО НА ТАБЕЛИТЕ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ТЯ Е СОБСТВЕНОСТ КАКТО И АВТОМОБИЛА И Е КУПЕНА ОТ ВОДАЧА А НЕ Е ПОСТАВЕНА ОТ КАТ ----А ПРОТЕСТИРАЍТЕ ДЕ КАКВО ЧАКАТЕ ВМЕСТО ВАС РУМЪНЦИТЕ ЛИ ДА ДОЍДАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКИ БЪЛГАРИ САМОУБИЍЦИ