Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
19
 
! Отговори
чуй преди 7 години
Работиме много,работим от сутрин до здрач.Но хляба е малко,но хляба не стига деца.И ваште лицаса сгърчени вече от плач,и ваште очиса сухи и немиса сухи и немитакива големимъчително тъжни очи...
54
5
 
3
 
! Отговори
министър преди 7 години
Какво се оплаквате? Вижте дълговете на министрите от служебния кабинет. Те министри нямат доход 2250, вие искате да сте сервитъори и общи работници и да разполагате с такава сума. А не така.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По отношение на безработните младежи: от 15 до 18 години е нормално, ако изобщо работиш то да е най- много за джобни, но още си грижа на родителите си. А за останалите нали скоро писахте, че 1000 лв заплата са им малко, така че тук няма никаква изненада :)
52
3
 
9
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Хитри българи пратиха децата си да работят в София.Вътрешна миграция било.Да, но така ще се пренасели и ще му се види края нЕкога.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 59Какви работодатели какви пет лева . Това са назначени капиталисти от БКП-БСП , които са свикнали цял живот да крадат . При такива никога няма да има нормално заплащане , а за добро забрави .
50
1
 
10
 
! Отговори
гербер бесепаров преди 7 години
Видими резултати !!!
49
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не сЪ притеснявайте ....пенсионерите ни скоро ще се "децимират"! След героичните усилия на правителствата ни от последните 27 години средната продължителност на живота на българите ще ДОСТИГНЕ 60 години....няма да има нужда от плащане на пенсии...и средствата от пенсионните каси(които още не са ограбени) могат да бъдат пренасочени за издръжка на ромските малцинства!
48
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57Толкова *** човек не съм видял. След като нямаш пари за храна как така имаш необходимост от кола. Значи няма да се храниш , а ще караш кола . Браво личи си , че си червен каскет и то от най простите. А забравих нали асфалт не се ядеше .
47
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Нашите работодатели не искат да плащат, особено в провинцията! Няма значение образование или опит! Средната заплата извън София е 500-600 лв. и то при много трудни условия, даже първа категория труд!
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Часника среднис 50Да станем експлоататори и да осигуряваме работещите 8 часа на по 4 и да бавим заплати с месеци и години?
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неприятни са тези цифри, спор да няма. И вероятно са истина.
44
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работил съм на Запад в западна фирма и мога да ти кажа, че почти веднага ми стана ясно защо нашите предприемачи с два пръста чело не могат да развият бизнес западно от Скопие и Ниш.Работното време се спазва, парите се дават на деня, има синдикати, всичко е тип-топ. И хората работят като луди, щото всеки извънреден труд се заплаща.Е, как да се конкурираш с такива, купувайки си по 5 джипки на година, с десет любовници и лъжейки хората за пари всеки месец?
43
3
 
36
 
! Отговори
Ямбул преди 7 години
Без лукс 2250 лева???Боже ,тук у Ямбулску ако семейство има такъв доход се водят ултра ,супер, мега богати!!А ако някой те разбере ,че имате толкова много пари всички съседи ,познати и роднини даже те гледат накриво!Тук ако видят някой в кауфланда с пълна количка го мразят!2250 лева заплата можеш да видиш единствено ако си работил 4-5месеца без заплата и са ти ги дали неведнъж.....
42
4
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, А ПО-ТОЧНО КАЗАНО ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ ПАРТИИ КАТО ГЕРБ, ПРОЦЕНТА НА ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ ПОД ЖЕЗНЕНИЯ МИНИМУМ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА. МОДЕЛА "КОЙ" НА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ Е ВИДНО, ЧЕ СЪСИПВА БЪЛГАРИЯ, НО ДОКАТО ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА СА ТЕХНИ СЛУГИ ТОЗИ ПРОЦЕС НЯМА СПИРАНЕ. ЯСНО Е ЧЕ САМО ВСЕНАРОДНО МОЩНО НАДИГАНЕ КАТО РУМЪНСКОТО ГЕНЕРАЛНО ЩЕ ПРОМЕНИ СИТУАЦИЯТА.
41
0
 
36
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Цялата философия е сбъркана.Един опитен служител трябва да блести пред работодателя, да пише мотивационни писма как тази работа е смисълът на живота му и колко е важно за него да бачка като куче за 600 лв, за да може великият му работодател да печели луди пари....А може и 600 да не ти даде, защото било криза, нищо, че колата му струва 120 бона...
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯвно не си ходил по много села ,например в цяла северна България селата са в плачевно състояние , а там селата бяха цветущи. Аз често пътувам с влас ,защото съм от "мързеливите" и нямам кола и ми е жал,особенно зимата когато в цели села пушат само тук таме комини.....не само нямат пари ами вече и хора няма...а това че без икономика е трудно е вярно,но тя се убива пак от политиците,и е едно бля ,бля за ***. Хайде сега Пеевски го изкарахте най-големият работяга ,щото има милиони
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са ни виновни фирмите в Европа, а нашите мутробизнесмени, човек.Свикнали са по български - с удобни съдии, политически гръб, шуробаджанащина и корупция.Е, няма как да пробиеш в Европа така, сори :)
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Въобще не си прав . В статията се говори за 5 милиона , които живеят под прага на парите за издръжка . Това са горе долу всички възрастни хора . Е като нямаш за издръжка как си купуваш кола и я подържаш . Това е истината , а дали на тебе или мене ни харесва няма значение .
37
1
 
14
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Елате да видите в градчето - луксозни коли, лимузини, и всички хора от вътрешността на страната.Още от сега търсят да наемат обекти за лятото, голяма част от които ще фалират.Откъде всяка година идват толкова наематели с големи пари ?!
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29 Тази статистика въобще не е вярна. Всеки е правил някакви ремонти и е давал хилядарки на майсторите , но да е виждал фактури или платени данъци не нали. В България това е практика на много места и затова официалната статистика не е вярна и е изкривена . Т.н. бедни по селата въобще не са бедни , защото пред всяка къща има лека кола , че и по две.