Питбул разкъса до смърт куче пред погледа на 1,5-годишно дете

Ще има ли последствия за собственика?
Обновена: 18 мар 2017 12:26 | 18 мар 2017 12:25, Александър Попов
144

Това е Рая на операционната маса. Снимка: Facebook

Истински ужас преживя майка с малко дете в Плевен. Както всеки ден, те разхождали пред блока двете си кучета, порода Джак ръсел. Изневиделица те били нападнати от питбул, който го разкъсал пред очите на стопанката и 1,5-годишното й дете женското куче Рая.

С усилията и на случайни хора двете кучета били разтървани, а Рая била закарана във ветеринарен кабинет. Лекарите установили разкъсани тънки и дебели черва, перфориран бъбрек, коремната стена била раздробена. Започнали спешна операция, която продължила над 4 часа. Стопаните взели кучето си след операцията, но в крайна сметка то не издържало интервенцията след нараняванията и вечерта починало.

"И аз и детето ми бяхме в шок", разказа пред Dnes.bg Надежда, собственичка на убитото куче. Тя е решена да търси правата си и е сигнализирала общината и прокуратурата за случая.

"Питбулът е в къща, в близост до нашия блок, прескочил е оградата и ни нападна. По принцип нито един от съседите не си разхожда кучетата в близост да тази къща, защото и друг път е проявявал агресивност", връща лентата в злополучния ден Надежда.

От общината са започнали проверка по случая, но техните правомощия стигат да установят дали питбула притежава необходимите документи, дали е чипиран, дали се плащат данъци.

Сигнализирана е и полицията, но там собствениците срещат различно отношение. Докато част от разследващите взели случая присърце, един от разпитващите принизил случая до заключението "Какво толкова, все пак са кучета".

"За мен това е убийство. Трябвали да чакаме да бъде нападнат и човек? А какво щеше да стане ако кучето беше нападнало малкото ми дете?", задава своите въпроси Надежда. Затова е сигнализирала и прокуратурата за случая.

Собствениците на агресивното куче са ги посетили в клиниката, докато е текла операцията на Рая, и са предложили да поемат лечението. Но собствениците отказали и решили да си търсят правата.

Питбулът е собственост на Николай Диамандиев, а неговият син - Петър, дори си е позволил да отправя заплахи към съпруга на Надежда.

"Само главоболия ще си създадеш, не знам защо се напъваш толкова", написал Петър. За тези заплахи също е сигнализирана прокуратурата в града.

Редакцията на Dnes.bg се опита да се свърже със собствениците, но те не отговориха. Във всеки един момент сме готови да дадем право на отговор и за тяхната гледна точка по случая. Ще следим и продължението на неприятния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: кучеПлевенпитбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
44
 
! Отговори
Българин преди 7 години
6. Дори докато ги убиват, питбулите махат "радостно" с опашка.7. В САЩ годишно умират между 300 и 400 души от атаки на питбули.8. Над 80% от загиналите са деца под 12 год.9. Пръстите в очите не помага за самоотбрана, тъй като на питбула не му трябват очите, след като веднъж е захапал жертвата10. Питбулите атакуват всеки и всичко, което застане между тях и жертвата, включително и собствените си стопани.
49
0
 
45
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Накратко малко полезна информация за питбулите:1. Шанс за оцеляване при атака от пибул, ако разполагате с хладно оръжие - 40%2. Шанс за оцеляване при атака от питбул, ако разполагате с огнестрелно оръжие - 80%3. Болката само усилва генетично заключеното "Убивам или ме убиват" в питбулите4. Питбулите са единствената порода, която проявява самоинициативна агресия без никаква причина5. Питбулите атакуват често без никаква подготовка - ръмжене, зъбене...
48
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, нека аз да ви светна, три неща трябва да притежава един мъж, за да спада към елита на света:-БеЕмВе-Голяма татуировка-ПитбулИмате ли ги, да знаете, вие сте от ранга на Айнщайн!
47
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законова забрана за продажба и отглеждане на тази порода ! Нашите управници ще се сетят чак след като разкъсат човек
46
3
 
49
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Най-идиотската реакция от всичкото това с кучетата и стопаните им е, че когато им убиеш злото куче, което иска да те обезобрази и разкъса...собственика му да има претенции, че съм му убил кучето поммияр.Не кучето ти само...и теб ще убия, оллигофрен!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бруно ще яде бахура
44
3
 
27
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 7 години
Всички кучета принадлежат към семейство хищници, но такива породи като тази са от най-агресивните хищници!
43
1
 
36
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Реално в такива случаи е виновен собственика на такива породи кучета, кучето все пак е животно и си следва инстинкта, на другото животно, двукракото, на което е собственост трябва да му бъде счупена кратуната! Друг е въпросът защо все още такива породи са разрешение за отглеждане!? Забравих че живеем в ''държавата'' Абсурдистан!
42
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази порода кучета са хищници. Те не са за ползване като "домашни любимци". Това куче без наморник е немислимо да се разхожда навън, а какво остава да е без наморник и развързано. Хората, които имат такава порода кучета трябва да си ги ползват при наличието на двор там му е мястото не на улицата. Жалко за майката с детето и тяхното куче.
41
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако няма закони, може много лесно да има възмездие. Просто да метнат една мръвка с отровно вещество на питбула през оградата на къщата и балансът ще се възстанови.
40
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още докато бях малка с баща ми бяхме навън и едно такова изродче се опита да ме нападне. Само докато ме доближи ръмжейки главата му беше размазана брутално и със все сила в асфалта. После го гледахме как не можа да си я изправи ( ходеше с главата настрани ) сума време и заслужено, а собственика повече не го пусна без каишка, че не се знаеше дали животното му ще оцелее. Така трябва да се третират такива гнусни кучета иначе оправия няма..
39
43
 
6
 
! Отговори
хммм преди 7 години
малко му е било на това, обиконовенно са много злобни и заядливи тия малките ***, кой знае какво му е казало на питбула, или ония ей така без причина му е пръснал корема, пак леко се е отървало това псе.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
David pravil sushtoto s luv i mechka
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Българите нямат социална кохезия помежду си. Много скоро ще се присъединим към клуба на провалените държави."Братле, те адхезия нямат, ти кохезия искаш.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите нямат социална кохезия помежду си. Много скоро ще се присъединим към клуба на провалените държави.
35
6
 
37
 
! Отговори
ДАН КОЛОВ преди 7 години
На Дан Колов Навремето му бяха пуснали тигър в един хотел в един асансьор в САЩ за да го убие. Отваря врата на асансьора и насреща му скача тигъра с отворена уста- Дан Колов му хваща по инстинкт за самосъхранение двете челюсти и ги разпорва. Факт!
34
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в държавите с ред и правосъдна система са забранили тази порода. Ако случайно някой льохо си вземе такова куче, идва специален патрул с полицай и кучето се изземва след което евтаназира. Ако собственика се противопоставя, полицията го прибира, кучето също. И се съди но не като у нас. Да гледаш такова куче показва комплекс за малоценност.Това е звяр който е опасен за всичко.Не дай си Боже да нападне човек.Собствениците на убитито куче да осъдят ненормалника, съдът да му удари тлъста глоба!
33
0
 
31
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Друг е въпросът, че ако обезвредиш питбула, тогава може да те нападне собственика на питбула. Аз помня, че когато веднъж питбул нападна нашето куче, което след това се възстановяваше над месец, а аз докато се опитвах да го спася, бях захапан за ръката, след като разтървах кучетата и поисках да се обадя на полицията, защото бях доста стресиран... Собственика и приятелчето му с него бяха готови да ме набият - как така, ще звъня на полицията... Взеха си кучето и си тръгнаха...
32
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питбулът е порода създадена за кучешки боеве. Кучешките боеве са забранени, въпросът е защо породата не е забранена за отглеждане! Особено неадекватно е да отглеждаш подобно куче в градски условия. Но то у нас кое е адекватно... сега тази комплексирана селска мутра ще ръгне да търси връзки в полиция, съд... и понеже има пари, ще намери и защита. После ще се хвали колко е велик в държавата на ненормалните.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йордане, аз не го бих в главата- аз му размазах черепа в бордюра. Много добре знам, че и да го биеш в главата то не пуска това питбула. Единственото решение е да го умървиш!