Полицията в детска ясла: Момченце носило "бръмбар"

Родителите му смятат, че детето им е удряно
18 май 2017 15:30,
54
Полицията в детска ясла: Момченце носило "бръмбар"
Снимка: Flickr.com

Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика скандал в детска ясла "Иглика" във Варна, в който бе намесена и полицията.

Още по темата

На 17 май в 11 часа детегледачка открила предмета у малкия Виктор. Директорката алармирала общината, а оттам и полицията.

Служители на Трето РПУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка.

"Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки", възмутена бе майката на Виктор – Мария Бадинова.

Тя споделя, че ден по-рано зашила устройството в панталона на сина си. Вечерта прослушала записа и чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. Решила да повтори акцията, за да провери дали лошото отношение към детето й е прецедент или практика.

"Надявам се записът да даде основание на полицията да разследва истинските виновници", каза Бадинова пред "Труд".

Тя подаде и жалба в общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си.

"Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява", коментира Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция "Здравеопазване", която отговаря за яслите.

Скандалът в "Иглика" е втори за последния месец. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Двете бяха уличени, че крещят на хлапетата, след като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън.

Полицейската проверка по случая с Виктор ще приключи до месец, уточниха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
19
 
7
 
! Отговори
ss преди 6 години
децата трябва да свикват с хард обстановката не да стават лиглювци, никой де не им викал ми утре като стане роб на някой работодател и той му се разкрещи кво ще се напикаят и *** от страх ли??? лигавщини да не им се скарат да не им повишат тон, трябва да се каляват от малки живота не е песен да бъдат галени с пера, тва че има и изкукали даскали е вярно но те се засичат по друг начин, ако си нормално дете никой няма да ти крещи за щяло и нещяло едно време биеха здраво не си правеха гъдел
29
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До meryи после учителките ще побъркат детето от забележки с крясъците си. всичките викат на децата. тежко им било,трудно им било. ами,да ходят да станат тъкачки,шивачки на норма...миньорки....да им е леко !
28
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са дебели майки които четат и пишат по форумите. Събират се на детските площадки с кафе и цигара , разбира се и телефон с камера и фейсбук. Файда от тях никаква
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТВЪРДЯ ЧЕ ПОДОБНИ ИНСТИТУЦИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАКРИТИ. ПАРИТЕ ДАВАНИ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ДА СЕ ДАВАТ НА РОДИТЕЛИ И ТЕ САМИ ДА НАЕМАТ ХОРА НА КОИТО ИМАТ ДОВЕРИЕ, ТВЪРДЯ СЪЩО, ЧЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ДЕТЕТО АКО ИМА КОЙ ДА ГО ГЛЕДА, А ПОСЕЩАВА ПОДОБНИ ПРЕТЪПКАНИ ИНСТИТУЦИИ- ДАЙТЕ ПРАВАТА В РЪЦЕТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ- ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ВИЖДА ЧЕ ТРЯБВА НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ- РАСТАТ НОВ ВИД ДЕЦА- БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ, БЕЗ НАВИЦИ, БЕЗ УВАЖЕНИЕ, НАУЧЕНИ ДА КРЕЩЯТ И ВИЯТ, ДА УДРЯТ И ОТМЪЩАВАТ.
26
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24-часово видеонаблюдение на всеки сантиметър от ясли, детски градини и училища. Това е решението! При инцидент се прави проверка, като се преглеждат записите и веднага се установява виновника. Така е в белите страни. Тук институциите с бездействието си превърнаха хората в следователи и детективи.
25
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превърнахме децата в агенти на ДС.
24
21
 
30
 
! Отговори
даскал преди 6 години
И нека следващата порция кал да започне да се хвърля срещу...даскалите и лелките :) Любопитно ми е след 4-5 години Кой аджеба ще ви гледа отрочетата по ясли градини и училища? С тази липса на уважение към обучаващите ще си внасяме и звероукротители от чужбина. Истината е че Много от хората от Образованието са изпушили, но чак пък Бръмбари *** и т.н е пресилено. С Комуникация се решават проблеми не с това да си мерим на кой му е по-добър бръмбара !
23
9
 
35
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ionkavitanova "Децата усещат кога си безсилен и те провокират." Интересно, защо мои деца не са провокирали никой? Особенно възрастни хора. Децата от бебета трябва да се учат на дисциплина. Сега всеко разюздано, невъзпитано дете, се смята за хиперактивно и му назначават ресурсни учители, особо отношение, ала-бала. Истерични майки учат учители как трябва да се възпитава тяхното гарванче.И после се чудим откъде се взимат малолетни бандити. Мери е права.
22
2
 
22
 
! Отговори
ss преди 6 години
разузнаване и контраразузнаване студената война се завръща, щирлиц излиза от пепелта.....
21
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК детегледачката е намерила "спец-устройството" без "спец-средства"???КОЙ "сканира" децата и защо???ЗАЩО родителите нямат право на защита за децата за нарушение на "Етичния кодекс за работа с деца" в така наречените "възпитателни учереждения" (ясли, детски градини и т.н.)"Бръмбарите" не са проблем за децата, НО са голям проблем за така наречените "лелки", "моля другарки", "госпожи" и др. "известни и неизвестни войни" на възпитателния процес!!!
20
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако родителите обиждат учителите вкъщи заради децата и това е записано, учителите трябва да ги съдят. Всички трябва да носят записващи устройства. Учителите трябва да изискват разговорите по темата от родителите.
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се приеме закон всеки да носи записващо устройство 24 часа. Деца, родители, учители. Така ще се вижда кой поставя записващите устройства, кога ги зашива. Учителите ще преслушват разговорите на родителите, всичко ще е ок.
18
5
 
46
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сифилистика Ленин го е казал:"Доверието е хубаво....контрола е по-добър!"
17
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите тотално откачиха!
16
1
 
8
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Мда...аз станах човек поне...А ти си алаходупец-комунист!:-)
15
10
 
33
 
! Отговори
Циник до мери преди 6 години
- госпожо , биете ли детето ми?- Да, отвреме навреме!Така ли си го представяш?И онази гледачката не са я спряли камерите - да блъска бутилка в главата на новородените!
14
17
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
***, малко ти е било га.дино.Бой с камшик за тебе ,човек да станеш.
13
7
 
28
 
! Отговори
ionkavitanova преди 6 години
До mery Едно е да "повишаваш тон", съвсем друго е да крещиш и да удряш. Учителите няма как да имат авторитет, ако викат и обиждат децата. За тази професия се иска призвание. Нямаш ли излъчване, магнетизъм ако щете, не можеш да се справиш. Децата усещат кога си безсилен и те провокират. Съжалявам, но родителите са прави, ако детето е започнало да се стряска насън.
12
0
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някога бях на седмична детска в Марково!Помня имаше черници....още чисто зелени - напълних джобовете и се пукнах да ям...естествено след около 2 часа се про дри сках...време за обеден сън - през 5 мин. Другарката-лелка трябваше да ме води до тоалетната - видя черниците в джобовете ми...ядоса се, и ме вкара в стайчето за чаршафите...на орехови черупки, на колене, ръцете горе...баща ми разбра след години...беше бесен ( лека му пръст)
11
29
 
21
 
! Отговори
mery преди 6 години
До ЦиникАко имате съмнения че тормозят детето ви първо трябва да поговорите с учителките, а не да го омотавате с кабели!