"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка

Такева се закани да повтори ситуацията от 2007 г. заради камерите
Обновена: 18 май 2017 14:21 | 18 май 2017 14:15, Камелия Цветанова
82
"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка
Снимка: Булфото, архив

Подслушвателните в детските дрехи и играчки, практиката, до която се принудиха да прибягнат родители заради честите случаи на насилие в забавачките над малчуганите, за което по традиция персоналът отрича, сериозно ядосаха шефката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Още по темата

Тя се закани да агитира учителите да стачкуват и то дълго време.

"Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е "бръмбарчета" в якичките, в джобчетата или някъде закачени върху дрешките на децата, за да се подслушва българският персонал в образователните институции“, отсече Янка Такева на 20-ата церемония за връчване за наградите в Националния учителски конкурс "Учител на годината.

Тя се закани, че ако това продължи, Синдикатът на българските учители, ще напусне демонстративно работните си места за 40 дни, точно както направиха през 2007 г. Само че тогава мотивът на учителите да стачкуват бяха ниските заплати, а сега явно са обидени от отношението на родителите.

"Ще повторим стачката от 2007 г., защото тогава не ни упрекваха, че не сме в класните стаи и че децата не учат, тогава ни упрекваха, че няма кой да им гледа децата", заяви Такева.

Тя поиска още да се подписва договор между ръководствата на училищата и родителите, за да изпълняват те ангажиментите си, когато децата са в училище и в детската градина.

Според нея не трябва да има виденаблюдението в класните стаи и в занималните, но пък на матурите било нужно.

Имаме нужда българският учител да се разтовари от ненужната бумащина в училище, която го превърна в администратор, заяви още Такева.

 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Искаме да кажем, че вземате заплати да ги обучавате, а ние, родителите, ние вземаме заплати за извършване на други дейности!
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата ни нямало да гледат, щели да спрат да работят, щом нямаме доверие в тях, урок ще ни дават,а? Със стачка ? Ами, ако не поработват, как ще реват за заплати? Почти навсякъде вече има камери! Това е ! Или работиш съвестно, без да се тревожиш от камери, или изчезваш, щом не ти изнася!И..... спираш с мераците за пустото увеличение.
66
0
 
3
 
! Отговори
але оле преди 1 година
хайде на частните детски градини, плащаш яка такса и детето ти ще слуша, а сега бедна
дасаклица, работи за паница леща, идва времето и на частното училище, нормалното в една държава е когато високо образованата даскалица е и високо платена.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До като тръгна на работа няма да имам нищо против да влизам в детските групи и да бъда до сина си, по добро решение е от пришиване на бръмбари.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
69, много ми хареса вашето предложение, едва ли има майка която да откаже да бъде до детето си когато играе с другите деца, така всички ще бъдем спокойни. Знае ли някой може ли да влизаме с децата си и да останем там колкото искаме, тъкмо и децата ни ще бъдат по спокойни ,а ние още по вече. дано включат това предложение в исканията си.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОЧЕВИДНИ СА ОГРОМНИТЕ ПРИТЕСНЕНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ- ЯСЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ ОТ РАБОТАТА НА РОДИТЕЛИТЕ, МАЙКИТЕ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ДА СИ ПРИБИРАТ ДЕТЕТО, ДА ВЛИЗАТ В ГРУПИТЕ И ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ДА ИМ МИНАВА ДЕНЯ. сЕГА ИМА МАЙКИ КОИТО СА В МАЙЧИНСКИ И ОСТАВАТ ДЕЦАТА СИ ПО 10/12 ЧАСА, ОБАЧЕ СА ПРИТЕСНЕНИ- ЗАТОВА ПУСКАТЕ ДЕЦАТА ПО НЯКОЛКО ЧАСА ЗА СОЦИАЛИЗАЦИЯ, БАБИ И НЕРАБОТЕЩИ МАЙКИ В ГРУПАТА ЗА ДА НЯМА ПРИТЕСНЕНИ, ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ОБЛИЧАНЕ, СЪБЛИЧАНЕ.
62
1
 
1
 
! Отговори
кон преди 1 година
в нормалната държава Холандия групите в детските градини са по 16 деца, не като тук.
В тази държава този народ не заслужава да има учители, не ги цени и уважава.Само
платеното образование ще направи образованието нормално, плащаш такса-учиш.Иде
времето когато няма да има даскали, средната им възраст е 57 години.Тия дни гледах
в училище с шведи, три шведки играеха кючек пред даскалицата, нея й се плачеше.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да стачкуват до нова година,ако искат да стоят гладни без заплати. и без това само стресират децата. кокони! на сила ги е изпратил няой там.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

То си личи, че е злобен и хлъзгав човечец. Прилича на лелка от гестапото. Стиснала устни и размахала пръста, подобен на кебапче ... Става само за работа в някоя квартална бакалия... Призовава хората към стачка, когато на нея и е изгодно и после ни лук яла, ни лук мирисала. Такива вмирисани скумрии трябва да се пращат на боклука... по румънска схема.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Да ама те сега са обидени. Или са обидени тези от тях, които тормозят децата? Онеправданите учители. Какво общо имат възпитателите с учителите? Все църкат за ниските си заплати. То защото лекарите вземат много високи заплати и само горките учители... са все онеправдани. Айде стига *** номера! Тормоза над 2 годишни не е нормален, колкото и да зеете!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До леля пена
И ще спрете да дерете децата? Айде дано.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да стачкуват!
Аз като учител, макар и на по-големи деца, не се страхувам да ме записват с камери. Дори го предпочитам. За мен подобна мярка е защита.
Като родител на малко дете забелязах сериозни нарушения в детската градина. Причината е, че не се страхуват от проверки. Проверките са само по документи и, ако документацията е изрядна, няма как да ги хванат в нарушение.
Като учител: Не я искам тази *** за мой представител. Тя не защитава нашия интерес!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние няма да си пращаме децата на детска градина пък да видим тогава те какво ще работят.Нека им дадат и по 2000 лв. заплата но да бъдат истински учители каквито бяха а не комплексирани лелки каквито са днес.Учител е призвание а не професия! Нека всяка година да минават психо-тестове,защото те се грижат за нашето бъдеще,а на последък го правят все по-зле и само за да си вземат заплатите.Поклон пред онези учители които са се родили такива,обичат децата и наистина ги е грижа за тях!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва училище и за родители,не може само за учители да се иска ценз
54
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде е синдикатът, който трябва да защити правата на работещите в яслите, когато ги подслушват незаконно?
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52

И искате да кажете, че родителите не крещят на децата си???
52
5
 
29
 
! Отговори
йхгипу преди 1 година
Несменяемата Янка Такева заплашвала...Нима забрави,че е държавен служител и именно родителите на тези деца и плащат заплатата,а и не само?!?Нагла безочлива гад!!!Може да и благодарим,че съсипа училищата и нивото на обучение,***!!!Сега искам да видя какво ще направи държавата,за това нейно изказване,че родителите са зависими,ще бъдат поставени на колене и видиш ли,ще си мълчат,когато им тормозят децата...Ще ви тормозят децата,щом търпите този *** с десетилетия да им решава живота...
51
4
 
10
 
! Отговори
хара бара мумара преди 1 година
ичиш пет години, ставаш учител, ставаш най-ниско платеното нещо в тази уродлива
страна.
50
10
 
6
 
! Отговори
леля пена преди 1 година
време е училищата да станат само частни, плащаш-учиш, стига подгравка с учителите.
49
5
 
12
 
! Отговори
хаджи зорбас преди 1 година
наближава времето когато няма да има учители в много училища и детски градини в тая
ненормална държава.Тази професия е най-ниско уважавана и платена в тази ненор-
мална държава.Ще си учите децата сами в къщи и ще имат знания на ниво килийно училище, впрочем знаете ли колко от завършващите педагогика ставата учители?Срамно е да си учител, много е срамно.