Мигранти минават границата – значи има пробив в системата!

Според Ангел Джамбазки сензорите по границата просто не работят
Обновена: 5 юни 2017 09:19 | 5 юни 2017 09:15,
58

След като минават нелегални мигранти, значи има пробив в системата. На фона на западноевропейските държави не сме разграден двор, но българската граница трябва да се пази по-добре.

Това посочи евродепутатът Ангел Джамбазки в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Според него самият факт, че нелегални мигранти се намират на територията на България, говори за пробив в системата.

Джамбазки сподели в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев за проблем със сензорите за нощно виждане на камерите по границата. По думите му те просто не работят.

Още по темата

"Някой е направил нещо за да не работят", настоя евродепутатът и предположи, че сензорите са изключени от лица, свързани с трафика на мигранти.

"Страшният въпрос е демотивацията в личния състав на МВР - въпрос на възнаграждение, и екипировка", отбеляза Джамбазки и подчерта, че това прави служителите много изкушаеми да се включат в трафика на нелегални мигранти.

Евродепутатът повтори, че нашата национална сигурност изисква нелегалните мигранти да не минават границата ни, но органите на реда няма как да бъдат мотивирани да ги спират със стартова заплата от 600 лева.

В контекста на поредния атентат в Лондон Джамбазки коментира, че в западноевропейските общества има напълно сбъркана политика на интеграция.

"Радикализмът се ислямизира. Има огромна вълна от Северна Африка, която ще достигне до Европа. Проблемите ще бъдат демографски, цивилизационни и културни. Ще продължават да борят с цветенца и меченца война, в която и чашата е оръжие", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Джамбазки коментира и напрежението между управляващи и опозиция в новото Народно събрание. Той е на мнение, че е нормално опозицията да е недоволна и да опитва да внуши безвремие.

"Факт е, че има внесени законопроекти", посочи Джамбазки, който е убеден, че няма причина за оставката на Валери Симеонов заради изказването му за хомосексуалните зависимости при депутатите и последвалата подписка срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Не граница а гевгир за милиони евра! Африка е далече иначе без проблем сигурно и стадо слонове ще минат през нея и чак на сръбската граница ще ги забележат!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До горките граничниСамо че тия маса хора нощем спят до жена си и не си рискуват живота да пазят тиквеници като тебе.
47
1
 
13
 
! Отговори
Мария преди 6 години
После се чудим защо сме паднали под турско.Тези продажници на границата за 50 или 100 евро пускат тези брадати разбойници в Европа. Защо бе български мъже,нямате ли малко чест и достойнство? Вашите дядовци и прадядовци са се били като лъвове по фронтовете,а вие ставате предатели за две банкноти!
46
1
 
4
 
! Отговори
горките гранични преди 6 години
Маса хора почват на тази и по-ниска заплата, а си и остават на нея. Всъщност заплатата на гранична полиция, далеч не 600лв.
45
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
У нас няма страх от тероризъм,все пак каузата на терористите да разстройват живота в цивилизования свят ,е близка до житейската философия на не малко българи въздишащи с носталгия по недалечното ни минало.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен още преди години не трябваше да се дава охраната на границата на полицията. Армията си е армия. А за тези пробиви и изрязване на дупки в оградата, нямам думи, модерна работа, модерен дувар - сензори чок, контрол йок.
43
1
 
5
 
! Отговори
ДЖАМБАЗКИ преди 6 години
Кой ми се изака в патреотарските гащета.
42
0
 
14
 
! Отговори
чисто нови преди 6 години
Чисто нови сензори за милионииии евра и умишлено се унищожават от българските корумпирани гранични поюицаи с цел лично облагодетелстване......това е българския граничар и за два гроша е готов да се продаде....жалка България с такива менте полицаи и граничари
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то няма система бе хора та да има пробив. Да кога так?
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ограда ако не е свързана с ток или поне някакави сензори които да реагират при пробив , ако ще и петорна да е няма да е ефективна, всеки може да хване клещи и да я отреже.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Граничарите не охраняват оградата. Те охраняват дупките в оградата, за да си приберат тол таксата.
38
1
 
14
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ преди 6 години
В тази държава нищо не е както трябва, че границите ли?Оградата пробита, камерите не работят, граничарите също.А иначе в Народното събрание гербарите се зъбят най-нагло.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление,няма пробив в системата - тя просто така е изградена и нагласена!Да не би да си мислим,че лудата еврокрава шмъркелица няма да осигури канали за влизане на любимите и терминатори на АвРопата?!Няма такова нещо.Ако има нещо,в която да е последователна "до смърт",то е ислямизирането на ЕС.А тази селска оградка,"охранявана" от най-корумпираните звена на "полицията",обучени за изграждане и поддръжка на кнали за контрабанда и наркотици е за замазване очите на стадото и за..нови кражби!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро! Карам тикви. Предполага се, че прелетните птици са под друг регистър за мигранти.
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Великия Владетел на магнолиите не спре да разсъждава само в книжни знаци и да оценява народа и държавата като лична собственост, дотогава всичко ще е за продан - и чест и Родина!
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некой митничар си строи вила с афгански пари, бе, просто е
33
0
 
6
 
! Отговори
бай брадър преди 6 години
а стига бе...
32
1
 
13
 
! Отговори
ром преди 6 години
Абе, Джамбазки... Ти откога взе да разбирашанс от сензори? Ние отдавна сме ги обрали още предната реколта
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тая мрежа нещо не си представям как точно минават. Нали отзад седи граничар с калашник и куче, толкова ли не може да стреля по тези ислямисти терористи? Каква изобщо е тая граница????
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки, не се прави на гръмнат - почти никой не минава пеш границата. Минават я скрити в камиони и микробуси. Возят ги същите хора, който преди вкарваха цигари... Ако искате да спрете мигрантите - просто е, проверявайте абсолютно всеки ТИР, камион, микробус.... Особено микробусите тип фургон. Колкото до вчерашния инцидент - запитайте се: Абе как така 16 годишния *** е бил сигурен че няма да го спре патрул на КАТ от границата до София? Елементарно, Уотсън, нарича се корупция