Катафалка спря – зареди! Близки чакат 15 минути със свещи

Фирмата издала фактура на името на покойната
Обновена: 17 юли 2017 08:30 | 17 юли 2017 08:27, Мария Захариева
20
Катафалка спря – зареди! Близки чакат 15 минути със свещи
Снимка: архив, Bulphoto

Катафалка на общинското предприятие "Гробищни паркове – Гоце Делчев внезапно напуска траурна процесия и отива да зарежда бензин на близката бензиностанция. Опечалените роднини на починалата 77-годишна жена чакали със запалени свещи над 15 минути пред изкопания гроб, преди да се появи катафалката с тленните останки на баба Стойна, оплака се в struma.bg синът на починалата.

Още по темата
Неприятният случай станал на 9 юли около 17 часа в село Добротино, отстоящо на 6 км от Гоце Делчев. Ковчегът с тялото на починалата бил качен в катафалката и траурната процесия тръгнала от града към гробищния парк край селото. Изведнъж катафалката с ковчега в нея се отклонила от колоната, в която имало автомобили и автобуси и спряла до колонка в близката бензиностанция, за да зареди гориво. Процесията продължила и опечалените роднини чакали над 15 минути със запалени свещи пред пресно изкопания гроб. След като катафалката се появила погребението, все пак било извършено.

"Ще съдя общинската фирма "Гробищни паркове", категоричен е синът на покойната. "Катафалка с мъртвец да се отклонява от процесията и да влиза в бензиностанция, за да зарежда с гориво е прецедент, това е връх на безотговорност и безчовчност. Това е гавра с паметта на починалата ми майка."

Той допълни, че е платил общо 416 лева за погребението на общинското предприятие. "Възмутен съм и от факта, че фактурата за погребението е издадена на името на починалата ми майка, а не на този, който е поръчал подготовката му. Толкова ли им е трудно на тези хора да помислят, че един починал човек не може сам да си поръча ковчег за 90 лева, пита и пшеница за 21 лева, и забележете – превоз на покойник до гробищата за 30 лева, и отделно доставка на ковчега до дома на мъртвеца – 20 лева", коментира опечаленият син.

Оказало се даже, че шофьорът на катафалката бай Кръстьо бил забравил пшеницата и се наложило погребението да бъде забавено, докато шофьорът се върне в града и донесе пшеницата.


20
Още от
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Продълж. на 17 преди 9 месеца
бяхме изумени, а свещеникът ни посочи накъде да се движим, с думите "Оттук е по-направо, там май секат дърво.". Оказахме се доста далеч от мястото, на което отивахме. Оказа се, че секат дърво точно там, където ни прати попът и работниците ни препречиха пътя. Наложи се да се връщаме пеша, заваля дъжд, газихме невъобразима кал, за да минем напряко, а други роднини чакаха под дъжда, на гроба!
Попът самодоволно седеше в колата и дори не се извини!
Бълг. православна църква трябва да наказва такива!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами така е във всички области на живота. На времето си мислехме че при капитализма се работи здраво и няма кръшкане. Ама не би. В много отношения стана по зле.
15
0
 
4
 
! Отговори
И поповете са такива преди 9 месеца
Има и отговорни свещеници.
Но един прекъсна по отвратителен начин погребението на наша близка в София.
Когато катафалката се отправи към гроба, а след нея в процесия се движеше цяла колона от автомобили с близки хора, изведнъж първата от тези коли зави в ляво. В нея беше свещеникът. После разбрахме, че той настоял, а шофиращият беше младо момче, наш роднина от провинцията. Казал му: "Не се върви след катафалката!" После го накарал да спре при друг гроб, на който трябвало "да провери нещо".
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Редно е общинската фирма "Гробищни паркове" да върне на опечалените част от парите, като неустойка, а също така да накаже безотговорния шофьор! Хем не заредил колата с бензин, хем забравил житото! Нечовешко и крайно неуважително е да се бави погребална церемония поради тези причини!
13
0
 
2
 
! Отговори
Автомонтьор преди 9 месеца
Този път за бензин, другия път за смяна на масло.
12
1
 
11
 
! Отговори
jojan преди 9 месеца
Да съгласен съм че случилото се е доста неприятно , да не кажа неуважително към покойника и семейството му .Фирмата ще си плати по един или друг начин , в Гоце Делчев не се прескачат траурните фирмите а и все пак е малък град .Когато хората започнат да отказват техните услуги ще си клекнат в дупката като фирма.
Само нещо да вметна което ми направи лошо впечатление , в статията по-горе се говори доста натрапчиво само за пари . Дали има ли нещо общо с изплащането на погребението .
11
1
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 9 месеца
До Анонимен 10

Преди да надраскаш това,позамисли ли се?
10
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Той за къде е бързал толкова, по ли щеше да е хубаво да ги остави на пътя и да се наложи да я бутат до гробищата
9
1
 
30
 
! Отговори
Не само в БГ преди 9 месеца
Добре че не ходи на автомивка.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ
Защото младите трябва да емигрират, а тук да останат само пенсионери и патладжани.
7
24
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Това погребение за 416 лв. си е без пари.Обикновено под 1 000 лв. не падат.Да не се оплаква.Минал е тънко.
6
2
 
16
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 9 месеца
Добре де,шофьорът на катафалката бай Кръстьо защо не си гледа пенсията и да освободи място за някой по-млад?!
5
2
 
13
 
! Отговори
До Захариева преди 9 месеца
.... безчовчност

Пишете, четете написаното два пъти и след това побликувайте.
4
3
 
7
 
! Отговори
did преди 9 месеца
Пак българска некадърност...
3
2
 
21
 
! Отговори
Неграмотен преди 9 месеца
Фирмата издал.... фирма не беше ли от женски род?

Един баничка, един жена....
2
3
 
5
 
! Отговори
epic преди 9 месеца
EPIC FAIL!
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е вече култовата простотия по нашите земи.
Абсолютното неуважение и незачитане на нищо, абсолютната профанизация на живота от примитиви.