Катафалка спря – зареди! Близки чакат 15 минути със свещи

Фирмата издала фактура на името на покойната
Обновена: 17 юли 2017 08:30 | 17 юли 2017 08:27,
20
Катафалка спря – зареди! Близки чакат 15 минути със свещи
Снимка: архив, Bulphoto

Катафалка на общинското предприятие "Гробищни паркове – Гоце Делчев внезапно напуска траурна процесия и отива да зарежда бензин на близката бензиностанция. Опечалените роднини на починалата 77-годишна жена чакали със запалени свещи над 15 минути пред изкопания гроб, преди да се появи катафалката с тленните останки на баба Стойна, оплака се в struma.bg синът на починалата.

Още по темата
Неприятният случай станал на 9 юли около 17 часа в село Добротино, отстоящо на 6 км от Гоце Делчев. Ковчегът с тялото на починалата бил качен в катафалката и траурната процесия тръгнала от града към гробищния парк край селото. Изведнъж катафалката с ковчега в нея се отклонила от колоната, в която имало автомобили и автобуси и спряла до колонка в близката бензиностанция, за да зареди гориво. Процесията продължила и опечалените роднини чакали над 15 минути със запалени свещи пред пресно изкопания гроб. След като катафалката се появила погребението, все пак било извършено.

"Ще съдя общинската фирма "Гробищни паркове", категоричен е синът на покойната. "Катафалка с мъртвец да се отклонява от процесията и да влиза в бензиностанция, за да зарежда с гориво е прецедент, това е връх на безотговорност и безчовчност. Това е гавра с паметта на починалата ми майка."

Той допълни, че е платил общо 416 лева за погребението на общинското предприятие. "Възмутен съм и от факта, че фактурата за погребението е издадена на името на починалата ми майка, а не на този, който е поръчал подготовката му. Толкова ли им е трудно на тези хора да помислят, че един починал човек не може сам да си поръча ковчег за 90 лева, пита и пшеница за 21 лева, и забележете – превоз на покойник до гробищата за 30 лева, и отделно доставка на ковчега до дома на мъртвеца – 20 лева", коментира опечаленият син.

Оказало се даже, че шофьорът на катафалката бай Кръстьо бил забравил пшеницата и се наложило погребението да бъде забавено, докато шофьорът се върне в града и донесе пшеницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Ненормална е цялата простотия в тази статия. Това погребение само по себе си е гавра. Забележете. Сина се оплакал, разбираш ли, че платил 416 лв. и после колата нямала бензин. Смешни сте. В коя и да е държава за 416 лв. (200 евро) даже няма да ви докоснат покойника. Ако сте искали достойно погребение, да бяхте платили за такова. За тези пари толкова. Абсолютна мизерия. Нямам думи.
17
1
 
7
 
! Отговори
Продълж. на 17 преди 6 години
бяхме изумени, а свещеникът ни посочи накъде да се движим, с думите "Оттук е по-направо, там май секат дърво.". Оказахме се доста далеч от мястото, на което отивахме. Оказа се, че секат дърво точно там, където ни прати попът и работниците ни препречиха пътя. Наложи се да се връщаме пеша, заваля дъжд, газихме невъобразима кал, за да минем напряко, а други роднини чакаха под дъжда, на гроба!Попът самодоволно седеше в колата и дори не се извини!Бълг. православна църква трябва да наказва такива!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така е във всички области на живота. На времето си мислехме че при капитализма се работи здраво и няма кръшкане. Ама не би. В много отношения стана по зле.
15
1
 
4
 
! Отговори
И поповете са такива преди 6 години
Има и отговорни свещеници.Но един прекъсна по отвратителен начин погребението на наша близка в София.Когато катафалката се отправи към гроба, а след нея в процесия се движеше цяла колона от автомобили с близки хора, изведнъж първата от тези коли зави в ляво. В нея беше свещеникът. После разбрахме, че той настоял, а шофиращият беше младо момче, наш роднина от провинцията. Казал му: "Не се върви след катафалката!" После го накарал да спре при друг гроб, на който трябвало "да провери нещо".
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е общинската фирма "Гробищни паркове" да върне на опечалените част от парите, като неустойка, а също така да накаже безотговорния шофьор! Хем не заредил колата с бензин, хем забравил житото! Нечовешко и крайно неуважително е да се бави погребална церемония поради тези причини!
13
0
 
2
 
! Отговори
Автомонтьор преди 6 години
Този път за бензин, другия път за смяна на масло.
12
1
 
11
 
! Отговори
jojan преди 6 години
Да съгласен съм че случилото се е доста неприятно , да не кажа неуважително към покойника и семейството му .Фирмата ще си плати по един или друг начин , в Гоце Делчев не се прескачат траурните фирмите а и все пак е малък град .Когато хората започнат да отказват техните услуги ще си клекнат в дупката като фирма.Само нещо да вметна което ми направи лошо впечатление , в статията по-горе се говори доста натрапчиво само за пари . Дали има ли нещо общо с изплащането на погребението .
11
1
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 6 години
До Анонимен 10Преди да надраскаш това,позамисли ли се?
10
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той за къде е бързал толкова, по ли щеше да е хубаво да ги остави на пътя и да се наложи да я бутат до гробищата
9
1
 
31
 
! Отговори
Не само в БГ преди 6 години
Добре че не ходи на автомивка.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИЗащото младите трябва да емигрират, а тук да останат само пенсионери и ***.
7
24
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Това погребение за 416 лв. си е без пари.Обикновено под 1 000 лв. не падат.Да не се оплаква.Минал е тънко.
6
2
 
16
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Добре де,шофьорът на катафалката бай Кръстьо защо не си гледа пенсията и да освободи място за някой по-млад?!
5
2
 
13
 
! Отговори
До Захариева преди 6 години
.... безчовчностПишете, четете написаното два пъти и след това побликувайте.
4
4
 
7
 
! Отговори
did преди 6 години
Пак българска некадърност...
3
2
 
21
 
! Отговори
Неграмотен преди 6 години
Фирмата издал.... фирма не беше ли от женски род?Един баничка, един жена....
2
3
 
5
 
! Отговори
epic преди 6 години
EPIC FAIL!
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е вече култовата простотия по нашите земи.Абсолютното неуважение и незачитане на нищо, абсолютната профанизация на живота от ***.