Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!

Заведение в Созопол събира по 20 лв. за всеки незает стол на масата
Обновена: 9 авг 2017 16:10 | 9 авг 2017 15:45, Вера К. Александрова
312
Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!
Снимка: Facebook

Такса за всеки свободен стол на масата на клиентите си прибират заведения по морето.

За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook.

"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведение в Созопол.

На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.

"Ужилената" клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора.

"Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението", пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението.

От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80-те за свободния стол.
 


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
1
 
! Отговори
Наглите кръчмари преди 3 години
Наглеци взимаите и такса сервитьор.За 10мин-40лв,за20мин-25лв и за 30мин и по вече-50лв задето сервитьора е чакал даму приготвят поръчката.А и пишете имената на скапаните заведения защо ги криете.
286
14
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ох ,хора! Вие явно не сте се сблъсквали пряко със ситуацията. Аз ако съм по 80 лв на стол ще взема , не от алчност , а за да се няучат щото не са дошли 10 човека , а са дошли 6 , ами ако им се зареди маса за 6 , а дойдат 10 ? Пак патардията , пак собственика виновен. Толко много наглост проявяват клиентите , че си им длъжен да им гледаш децата ако са си ги довели, да им пазиш тишина ако спят , да си се нацерил нищо че ти подмета ледарка и те храни ежесекундно и куп други тъпотий.
285
40
 
4
 
! Отговори
никой преди 3 години
Никой не може да се държи нагло със сервитьори, управители и хотеси! Камериерки и бармани!!! Писна ни от нагли комплексари за 6 човека 150 лв., сметка в събота вечер с върнати 40 човека поради, факта, че заемат маса за 10 и се държат отвратително! И бой е трябвало да ги челастрат! То няма персонал на марето, та чак са заплашвали сервитьора..... *** да ходят на дюнер не на бяла покривка със сий вю!!!
284
0
 
25
 
! Отговори
sid преди 3 години
То тогава може и да сложат такса Свободна тоалетна.Когато влезеш в тоалетната трябва да влезеш с още 5 или 6 човека в зависимост с капацитета на тоалетната, в противен случай ще трябва да плащаш и такса за празни до теб тоалетни.Това само в БГ може да се измисли.Такса за измиване на ръцете,такса за тоалетна хартия всичко по отделно.А само влизането в заведение да има такса 5 до 10 лв.То не, че в някои барове не е така.
283
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно заради такъв тип простотии и отношение ,не съм стъпвал по черноморието от години и няма да стъпя !!!!
282
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А има ли намаление, ако двама седят на един стол
281
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли закон, който може да им забрани, да таксуват за стол ? Или за музика ?
Аз не вярвам, че това трябва да е забранено, но вярвам, че трябва да е ЯСНО, а не заровено на дъното на касовата бележка, с надеждата, че туристите не могат, да четат или са пияни.
Таксувайте ги и на минута, ако искате, но не гомроавете по този измамен начин.
280
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тези цени не чудно, че болшинството българи ходят за 2-3 дена до морето и на това му викат „почивка, щото за три дни харчат целия си месечен доход…
279
0
 
9
 
! Отговори
Е преди 3 години
До pliok

И така да е, трябвало е да бъдат предупредени клиентите по някакъв начин!
278
10
 
6
 
! Отговори
pliok преди 3 години
На мен ми прави впечатление,че в бележката пише 'резервиван стол'. Дали не са били резервирани повече места, а в последствие да са дошли по-малко хора и затова да са били таксувани празните места, за пропуснати ползи.
277
0
 
18
 
! Отговори
Тъпак преди 3 години
Къде са държавните служби отговарящи да не се случват подобни неща? Или са оядени от рушвети дотолкова, че не могат да ходят да правят проверки.
276
3
 
14
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Измамници!
275
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do kolkoto znam patenten danak za zavefeniqta e na stol.Logichno e neshto koeto se oblaga s danak da e s tzena.Otdelno se oblaga i oborota...chud o mi e zashto vsichki sa negativno nadtroeni pri polojenie che taka se oblagat zavedeniqta ot godini.Ne e korektno da ne si informiran predi da vlezesh v zavexenieto,no ako tzensta e v menuto...OK
274
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

Това го разбрах преди 15 години. Тогава, нямахме възможност, да ходим другаде. Сега, цените са почти същите, като тези в чуждите курорти.
273
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете на море в България, да пълните гушите на нагли мутри и мутреси.
272
0
 
40
 
! Отговори
Павел Николов преди 3 години
Те и таксите за чадър и шезлонг щяха да са по 1-2 лева ?! Толкова се надуваше Н.Ангелкова, а сега е по-ниска от тревата.
271
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не защитавам кръчмарите. Както ти споменах, ти ще отидеш, ще си отвориш собствено заведение и ще решиш проблемите с оборотите и цените... или няма да направиш нищо.
Чужденците пазаруват, защото храната по морето е ужасна. Те дават по 20 лева за шаварма с картофи и кола, там откъдето са душли. В ресторант в източна европа, за под 100 лева на човек, няма да се разминеш, а говорим за еквивалента на крайпътна кръчма, без да включваме вината.
270
0
 
43
 
! Отговори
До 275 преди 3 години
Печели се от оборот.а не от цени.
А щом и чужденците вече по морето пазаруват храна от магазинчета за
хранителни стоки работата е ясна.
269
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок, като бай ти Тошо ги е давал за 30 стотинки, отвори си кръчмичка и си давай сервирай за 30 стотинки.
268
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите още в началото на прехода сложиха ръка на цялото черноморие.
Сега само рекет до умопомрачаване.Един ден ще си дойде всичко на место.
Трябва ни само да се появи един БГ. Пиночет, и всичко ще си дойде на место.