Тристаен с тераса... Шуменско село си търси джипи

В Пет могили имали лекар, индиец, но заминал да специализира
29 авг 2017 09:52,
7
Тристаен с тераса... Шуменско село си търси джипи
Снимка: flickr

Шуменското село Пет могили усилено си търси личен лекар и предлага перфектни условия дори за специалист със семейство. И двата етажа на Здравната служба са ремонтирани, на втория има истински тристаен апартамент дори с тераса, обяснява кметът на населеното място Мехмед Мехмедали.

Още от пролетта пациентите от Пет могили и съседните села Красен дол, Каравелово и Ружица са без личен лекар. Иначе 1200 души са разчитали дълги години на индиецът д-р Каджа Дудекула. Сега той работи в Шумен и специализира кардиология, няма време да пътува до пациентите в селата, които са на над 50 км от областния град.

По неволя част от жителите на четирите села, особено хронично болните, вече са се записали при други джипита в отдалечени практики. Включително и кметът Мехмедали си намерил друг доктор, който да му предписва лекарствата по здравна каса. Появи ли се кандидат за практиката обаче, здравно осигурените ще се запишат при новия доктор, обяснява селският първенец, цитиран от "Труд".

Добрата новина е, че от тази седмица в село Пет могили ще започне да идва стоматолог и зъболекарският кабинет отваря врати. Аптекар също навестява селото всяка сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: лекарджипиПет могили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ти би ли се съгласил децата ти да учат за лекари и да ги разпределят насилствено?Аз щях да пострадам от това,обаче завърших октомври 1989-та година и се запънах -отидох в министерството и казах,че насила няма да работя като лекар!Имаш ли представа,че родителите ми един месец жив ме оплакаха!Оттогава разбрах,че пред червените гадове човек трябва да е твърд и с него на глава няма да излязат.Социализма го запомних с режима на тока и купонната система!Страшна мизерия беше!
7
5
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Сега умирам да прочета тук, колко лошо било планирането при социализва, даже в това, колко и какви кадри да се обучават, а и колкооще по-лошо е било разпределението на кадрите след като завършат...Помня, едно време в нашия край се отпускаха 1-2 места, за обучение на юрити, и то-само в СУ, а после....Докторите след завършването им задължително имаха разпределение, а сед разпределението-кой където иска, стига да е кадърен...
6
2
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До гени Спокойно, пиятел, но пък имаме в изобилие специалисти "връзки с общественоста" , "публична администрация" и други такива, по които се обучава даже в университета в село Долно нанагорнище.
5
1
 
0
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
Трагично...
4
2
 
17
 
! Отговори
гени преди 6 години
Скоро няма да има и други професии - освен лекари и водопроводчиците са кът и ел техниците и строителни техници - на зле отиват нещата .Компютърни специалисти колкото искаш ама някой да ти подвърже бойлер готварска печка радиатор на парно - мъчна работа
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаждат се на политическата централа на партията, която е спечелила изборите там и те импращат. Така де, преди избори много се обещава, ама после се забравя. И река ще ви построят и от тях да мине и едно училище. И деца ще ви направят....
2
3
 
8
 
! Отговори
Николери Лозанов преди 6 години
..... А търсят ли си централен нападател тип "БИДОН" за местния отбор ?!?! ..... Само да ми кажат , че има яки чалготеки в радиус 10 - 15 километра около селцето с яки "каки" вътре с напомпани устни - ще им "пристана" веднага за туба вино , кило ракия и да ми правят шопски салати всяка вечер !!! ........... Ще докарам дори Ники Татковото , щото с него сме и баджанаци , освен всичко друго............. Еваларка !!! :)
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мери, Мери, скоро и в София ще си търсите общопрактикуващи лекари (джипита по твоя речник). Проблемът е огромен и повсеместен, с трайна тенденция да се задълбочава, и те съветвам да не си правиш майтап с него.