6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?

Това казало детето по време на разпита му пред съдия
Обновена: 8 сеп 2017 17:30 | 8 сеп 2017 16:52,
90
6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?
Снимка: septemvri.org

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок", собственост на Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьорът Наско Тонкев в село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от изказването на прокурора Васил Маринов по време на делото за исканата постоянна мярка "задържане под стража" за Лазар Влайков, предаде "24 часа".

Още по темата

Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков.

Общо по случая до момента са разпитани 13 свидетели, които дават взаимно изключващи се показания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обаче поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Лазар Влайков.

Според събраните до момента доказателства, Влайков е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, а също така има и обосновано предположение да е съучастник в извършеното престъпление.

"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.

Той допълни също, че 6-годишното дете по време на разпита пред съдия е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум.

Свидетелските показания са противоречиви, но разследването вече е уточнено кой къде е стоял във фаталната вечер.

*Информацията е обновена към 17:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
23
 
! Отговори
тъпотии преди 6 години
И защо трябва някой да разпитва детето!?Вземат се натривки и всичко е ясно!
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лазар Влайков е подбудител на убийство носейки боен зареден пистолет на детски рожден и давайки го в ръцете на 6 годишно дете.Преди това пиян е стрелял във въздуха.Родителите на детето са съучастници в престъплението като правят пиян среднощен рожден ден на невръстно си отроче вместо с негови връстници с торта през деня.
34
1
 
29
 
! Отговори
ми преди 6 години
Дава се на детето зареден бойния пистолет и да стреля срещу Лазар Влайков.И чакаме резултата... и ще повярваме.
33
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сплашено е. Следствен експеримент. Точна взстановка на случката. Ако е стреляло, кой вкара патрон в цевта, ако е имало, кой подаде оръжие с патрон в патронника на детето? Защо изобщо има пистолет в заведението? Защо се стреля след след употреба на алкохол, след като в закона изрично се забранява?
32
0
 
24
 
! Отговори
К преди 6 години
Стрелба не се ли доказва със следи от барут по ръцете на стрелеца?
31
0
 
32
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Най-лесно е едно дете да бъде манипулирано,за да си признае !
30
0
 
18
 
! Отговори
Гюнте преди 6 години
Канарчетата,отлетяха на югЪ!Чалгокенефистан ин екшън!
29
1
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 27 Така е .Щеше да има най после причина, да се иска оставката на Борисов.Така ли е ? Така е ....
28
0
 
17
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 6 години
10-15 човека и 127 гилзи. Другите преди това детето и жената са ги събирали. Било е яко пукане. Не може детето да не е стреляло и то, но едва ли на 6 може да се ориентира във времето.
27
0
 
27
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Алоооо, а защо пистолета е бил с патрон в цевта. Готов за стрелба и даден на детето.......това си е умишлено престъпление!
26
0
 
29
 
! Отговори
художника преди 6 години
От кога показанията на 6г. дете са меродавни в съда? Коментар 17 е много прав в случая.
25
0
 
27
 
! Отговори
ОТ ВСИЧКИ медии, преди 6 години
защо помествате всеки ден и навсякъде снимка на този индивид с КРАЙНО ПРЕСТЪПНО поведение пред НАЦИОНАЛНИЯ ФЛАГ???ЗАЩО? КАК може да се гаврите с достоинството на РБългария и ТРИКОЛЬОРА и пред него - ТОВА НИЩОЖЕСТВО ВЛАЙКОВ??? Съзнавате ли??Нямате друга снимка с фланелка и да не е на държавно място.- в полицията?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че запоя не е бил в централата на Герб...
23
0
 
29
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Бравос! Откриха "убиеца".Срамно, позорно общество и хора, които решават общинските дела. В свой интерес. Бели и чисти, непорочни и добри.
22
0
 
31
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Сигурно аз гледам много филми, ама детето защо е разпитано преди два дни, убийството не стана ли преди 10-тина дена? Какво толкова чакаха, да помисли, да поговорят с него роднините?
21
1
 
35
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Защо да не скапят живота на хлапето?Нали трябва този виден престъпник,а вече и убиец,да е на свобода и да продължи да пребива и убива безнаказано.Браво на българското "правосъдие"-имаш приятел прокурор и си недосегаем...Браво...
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***,що не покажат и кажат,кои са и другите купонджии...
19
1
 
48
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Борисов преди години твърдеше,че в България е останал само лош мат.реал,може би е визирал членовете на Герб,а не целия български народ,защото най-големите утр.епки влезнаха в неговата партия,за да се възползват от облагите на властта и ето вече се виждат резултатите...гейт след гейт и до кога народът ще ги търпи незнам.
18
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 годишното може да е държало по някое време за малко пистолета и да е викало "бам, бам" и после да е казало "да, стрелях". За детския мозък "бам, бам" си е стреляне.
17
7
 
41
 
! Отговори
гербист от класа преди 6 години
Браво, време беше да възтържествува истината, няма как г-н Влайков да е виновен, той е уважаван член на партията ни. А колкото за инцидента, децата понякога правят глупости, хайде да му турим пепел и да оставим случая в миналото.