Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"

И двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – той да остане в ареста
Обновена: 23 сеп 2017 21:20 | 23 сеп 2017 21:20,
106
Ученикът, удрял с кол учител – сам пожелал да бъде задържан в "стая"
Снимка: Кадър Нова тв

Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, който съдът реши да остави в ареста, сам пожелал да бъде задържан, съобщи Нова тв.

Още по темата
17-годишният Атанас Георгиев удари учителя си по английски с дървен кол в главата на 19 септември. Причина за нападението била направена забележка, обясниха близките на ученика.

Атанас остана зад решетките, макар това да е рядкост, защото все още не е пълнолетен. Съдът обаче реши, че случаят е изключителен и единственото адекватно решение е той да остане в ареста.

17-годишният ученик каза, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той поиска да остане задържан "в стая". 

Да остане зад решетките поиска и адвокатът му Галина Карагьозова.

Момчето е обвинено в нанасяне на лека телесна повреда на свой учител и в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Нападението е станало пред очите на десетки ученици и учители, а, според показанията на свидетелите, Атанас е опитал да удари не само преподавателя по английски, но и друг учител.

Така, нетипично за съдебен процес, двете страни – прокурор и адвокат, поискаха едно и също – Атанас да остане в ареста. Съдията удовлетвори искането им.

Нападнатият учител Антон Велков не пожела да говори пред медиите. Родителите на задържания ученик - също. 

В съдебната зала стана ясно, че и двамата родители на Атанас са завършили успешно само първи клас. Повече не са учили. В момента работели в земеделието.

Мярката може да се обжалва. Ако Атанас и адвокатът му решат да протестират, делото ще се гледа на 28 септември.

Припомняме ви, че заради инцидента бяха задържани още двама ученици, но се установи, че не са участвали в деянието. Учителят, който е с хематом на главата, първоначално бе приет в болница, но после беше освободен за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
По моето скромно мнение родителите, които са завършили 1 клас, са по-добре интегрирани в обществото, защото РАБОТЯТ в земеделието. А техният син в 10 клас, вероятно ще увисне за социални помощи, защото е свикнал да стои на чин, да се шматка и да плаши с колове. Много вероятно е живият живот и работата на полето да бяха му се отразили по-добре. Ако искате да се отървете от ***, борете се държавата да измисли как да им вземе труда, макар неквалифициран, за да се вкара енергията им в работа.
43
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
...стая с *** стенииии....И песен има подходяща!
42
0
 
23
 
! Отговори
*** преди 6 години
Адвоката на "детенцето" бил казал,че някакви(!)се заканили да го трепят,ако го мярнат в селото!За това са поискали да стои в кафеза!А медиите героично мълчат по въпроса!
41
0
 
32
 
! Отговори
98 преди 6 години
Задавате ли си въпроса "Защо премиера,президента и другите "висши" държавници мълчат по случая?""Патриотите"-тоже!Нещо се правят на разсеяни!Влизаш в храма на просветата с кол и пребиваш учителя!?Случайност е ,че не е убит!МОН,РУО и директорът и те много силно мълчат!?Каква отговорност ще поемат-никаква.Просто чакат случаят да отшуми по принципа"Всяко чудо -за три дни!"Според мен,ако имат капка достойнство шефа на дирекцията в МОН,началникът наРУО и директора трябва да си подадат оставките или д
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и зрънце положително в тази история."Детето" е в 12 клас и е разбрало забележката на даскала.Това означава,че разбира български и ,ако може да си напише името си с до 2 грешкито българският учител си е свършил работата,а то ненапразно е издрапалодо 12 клас.Сега с помоща на бизнесмените от ДАИ и КАТ ще вземе книжка и ще върти кола по пътищата и по нашите глави белким разберем,че не трябва да избираме предатели да ни управляват.
39
0
 
17
 
! Отговори
След забележка??? преди 6 години
- Колко е 2+2?- Пиет- Не е вярно, 4 е!- Ей сиа ши вийш ти колко е хъъъъъ
38
7
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Гюнтер ДО РоМ": Мисля, че малко прекаляваш. Какво да се прави, няма оттърваване от тях. Просто трябва да ги цивилизоваме. Со кротце, со благо, и ако трябва и с малко кьотек. Ако имаше начин всички да ги изпратим на Меркел, аз специално нямам нищо напротив, но даже и тя няма да ги иска. Така че трябва поне да ги образоваме. Има и такива, които работят, а не вършат престъпления. И хората нямат нищо против тях.
37
0
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До РОМ: Ти това така ли го наричаш: "Сбиване между роми и българи". Този ученик е влязъл в училището с дървен кол и ударил учител по главата. Там, където държавата дава пари за да го учат безплатно. Какъвто и да беше, нямаше да му се размине. Но наглостта му е точно това, което го прави "ром". Добре е, че ще го съдят и дано и да влезе в затвора. Това ще е за урок на себеподобните му.
36
5
 
12
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Това е поредната хулиганска проява.Да с цялата тежест на закона младежа трябва да бъде наказан.Но престанете българи глупави от едно сбиване между роми и българи до го обръщате на гражданска война.Тук постоянно пишат лоши работи за *** с цел да се създаде между етнически проблими от които се хранят някои УПРАВЛЯВАЩИ.Престъпниците трябва да бъдат наказвани без значение *** или Българи.
35
2
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Брюксел милион пъти постави въпроса за "ромската интеграция".Брюксел обаче нито веднъж не постави въпроса за бедността на българите, за ниските заплати у нас, за демографската катастрофа и изчезването на българите.Брюксел вдига шум за изчезването на блатния дърдавец - една малка птичка.Брюксел обаче никога не потърси сметка за изчезването на българите, което според мнението на учените вече е необратим процес.Е, откъде идва ГЕНОЦИДА над българите тогава ?
34
26
 
2
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Докато (българите)открито ни провокирате до тогава ще имате хематоми на всякъде по главата и тялото.А и не е лошо да знаете че на всички провъзгласили се за (българи)че във вените ви тече ТУРСКА КРЪВ.
33
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Докато не осъзнаете, че *изацията на България е външно дело на същите онези, които ислямизират Европа никога няма да се оправим.Вместо да вините миналото, комунизма, Путин, руснаците и извънземните, прогледнете и вижте какви са НПО-тата, които се застъпват за тази пасмина.Руски ли са ? Комунистически ли са ?Не. Западни са ! Всичките до едно са западни.Дебългаризацията на родината ни цели намаляването на руското влияние на Балканите.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо, ако учителите не напускат училищата, където има шведи, и да поставят ребром въпроса на директорите, или шведи, или българи в училището, избирайте, и ако изберете шведи, ние си тръгваме, ще ги бият и други работи даже. *** те били добри момчета. Тези "момчета" имат толкова силно развито стадно чувство, ако един скочи, скачат всички. Те са расли заедно от бебета, нищо не ги събаря. Само вън от страната.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво, тези хора не трябва под никакъв предлог и причина да остават в България, нито в Европа, трябва да си отидат оттам, откъдето османците са ги довлекли навремето, от Индия-Сингапур-Пакистан и т.н. Никаква Европа, защо да им стоварваме този проблем и на тях? Когато някой заговори за интеграция, нека помисли дали би се оженил за швед/шведка, от тия дето са с пети клас и не знаят да четат, сополив, миризлив, с блуждаещ поглед и със хиляда роднини, същите като него. Това е интеграцията.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаше ли угрозата на смъртното наказание да повлияе поне малко в случая, се питам аз?? Колкото и маллоумен деггенерат да е извършителят на поредното подчовешко престъпление, ако от късния първи клас му беше втълпена идеята, че може да му резнат гръкляна, сигурно нямаше да налага хората с кол.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен е искал да каже "хладилна камера", а не "стая". Попитайте го първо, за всеки случай.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класик от ромската махала... Зор да ги вкарат в училище а после бой по учителите да им дпйде акъла в главата хаха...
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ученикът, нападнал свой преподавател в Садово, КОГОТО съдът реши да остави в".........Венци, Венциииии.............
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бъде задържан в "стая"... Нивото му на български език сам говори за интелектуалния му капацитет или за произхода му.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста тъмен субект... както се и очакваше...