Пропастта между бедни и богати българи не спира да расте! Защо ли?

София със силна икономика, на дъното - Видин, Сливен...
Обновена: 29 ное 2017 10:49 | 29 ное 2017 10:45, Петя Славова
121

Регионите в България - пропаст между бедни и богати, която не спира да расте. Това е изводът от изследването на Института за пазарна икономика.

Още по темата

Икономически силните области продължават да се оживяват, докато по-слабо развитите райони стагнират. Резултатът - пропастта става все по-голяма, съобщава Bulgaria ON AIR.

София остава най-силната икономика. Отличници са и Габрово, Стара Загора, Варна и Русе. На дъното са Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали. В тях чуждестранни инвестиции липсват и това автоматично означава висока безработица и високи нива на бедност.

Силистра е сред областите, които са в дъното на таблицата по икономическо развитие. Заплатите и доходите остават чувствително по-ниски от средните за страната, а нивото на безработица е сред най-високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, които нямат реална представа за случващото се и други, които се опитват да представят ситуацията в розова светлина, пишат за провинцията глупост след глупост. Проблемите не бива да се замитат с неверни твърдения, трябва да се разрешават и да се променят нещата. Хората бягат от Бг, а тези, от които зависи да не бягат и да останат тук, прикриват случващото се с красиви думи и мерки на парче- младежка заетост. В Бг не са само младежите има и хора над 29г. Които са игнорирани.
50
0
 
16
 
! Отговори
стария моряк преди 6 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРДнешният Несебър не е вече никакъв стар Несебър! И гларусите отлетяха надалеч!
49
5
 
7
 
! Отговори
поклон преди 6 години
До Московские новостиАко не бяха съветските окупатори нямаше да остане никаква незаграбена от съседите ни територия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
48
1
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Всеки ден се инвестира в нови сгради на Черноморието.Другарите тук построиха комунизма, даже го презастрояват.И сега се лее бетон, за да се изперат милиони мръсни парички.
47
0
 
6
 
! Отговори
филибелията преди 6 години
Ами Пловдив на кое място е - столицата на източна румелия?
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай КольоТия местни феодали, драги ми бай Кольо, не ги сложихме ние да колят и бесят. Тия феодали са ония същите ,на които им раздадоха куфарчета. Тия са хора на властта, не са мои хора. Нарежданията им се спускат от Централите- заплатите да не се повишават, отвън дошли да не ги конкурират.
45
0
 
21
 
! Отговори
жалки сме преди 6 години
Хората си инвестират в Румъния, там не им ходят разни пионки от власта да им обявават първоначален рекет от милиони, още преди да са почнали хората да бачкат, колко силни компании инвестират в Румъния..Аз ходиш и видях, и още малко и цяла Румъния която хич не е къса, ще се минава по магистрала,, без завойчета и тесни пътища, малко по малко хората скоро ще си я отворят през цяла румъния, а ние стойм на Шумен от 20 години, а инак сме били много пред тях според Тиквон, кой политик е в затвора кой?
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Московские новостиВ провинцията от 27 години се работи 12 часа по 6 дена в седмицата, един върши работа за 3-***, накрая получава МРЗ, осигуряват го на 4-6 часа. В провинцията няма контрол от Инспекцията по труда. Софиянци ще имате 5 дена на Коледа и 3 дена на НГ,+бонуси. Ние ще имаме 2 дена на Коледа и ден и половина на НГ в частния сектор. Всяка неделя от декември ще работим заради мизерните празници,т.е. ще ги отработим предварително. Само държ. чиновници и учителите ще имат празнични дни.
43
2
 
16
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
До риторично"Инвеститори НЯМА в провинцията."Така е няма инвестиции, няма и да има, докато манталитета ви е от времето на феодализма. Преди години разни хора се пробваха да инвестират и да направят нещо смислено, но местните феодали, пред които ВИЕ раболепничите, не позволиха да се развие никаква смислена икономическа инициатива. Така че за работа и пари, се обърнете към местните феодали, чиито интереси защитавате и питайте тях защо гонеха инвеститорите навремето.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** отговор - ГЕйРБ.
41
1
 
16
 
! Отговори
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО преди 6 години
Руският ни социализъм, е сменен с хищнически побългарен капитализъм.
40
7
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Това е ,защото ви управлява Бодигарда ! При мен живот си живеехте !!! Кой не скача е червен! Наскачахте ли се?
39
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 42Това важи и за градове като София, Варна, Бургас и Пловдив.
38
17
 
13
 
! Отговори
Московские новости преди 6 години
В провинцията нямате работа и пари защото комунизма ви научи да изкарвате пари с кражби, а НЕ с работа. Свикнахте да ходите на работа само отвреме навреме, и само до обяд, колкото да откраднете нещо. Следобяд си тръгвахте, за да си въртите личните далавери. Затова, когато си отиде комунизма, доходите ви секнаха. Защото идваха от кражби и далавери, които бяха възможни само в условията на комунистическата икономика.
37
1
 
14
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименИзопачаваш! Дай съотношението РЗ- цени на стоки и услуги преди и сега. Месото преди не струваше 15лв. Работни места се откриват в Сф и Пловдив, в провинцията- не. Безработицата спада в Сф и Пловдив, в провинцията хората бягат, бюрата по труда отписват безработните, за да скрият реалната безработица. Това не е спад на безработицата, това е прикриване на проблема. Инвеститори НЯМА в провинцията. Не пиши неверни неща, защото ние живеем тук. СТИГА ПРОПАГАНДА!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България на едно и също работно място разликата в заплащането е с голяма разлика, независимо от образованието, а какво остава за разлика между градовете. Пишат се всевъзможни измислени длъжности за да могат да се дават пари на свои хора.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факта че чакаме чужди инвестиции говори колко неактивно общество сме. Не може да искаш една област да се разива, хората да имат високи доходи, когато самите хора чакат някой да им даде хляба в ръцете. Трябва инициативност, трябва да се научим да мислим, да се борим за успеха си, обаче за сега това изглежда мираж. Масата хора чакат поредния месия който да ги оправи, това комунистическо минало се оказа много тежък воденичен камък.
34
1
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До това водят глобализма...СЕТА...TTIP..и другите подобни.Първите 100 ДУШИ по богатство в света държат средства, колкото 3,7 000 000 000 простосмъртни. Това за което можем да виним пребоядисаните комунисти ( защото всички са такива) от 89 насам, е че можеха да ни направят втора Малта...но те са заети да ни крадат! Иначе в цяла Европа - някогашната средна класа си отива - бързо! Новият строй - ще е индустриално робство.
33
3
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До маке Маке, ти Гербаджия ли си? Защото точно повтаряш думите на Лили Винетката, казани към една 85 годишна баба: "Не мрънкай само за увеличаване на 200 лева пенсия а се хващай на работа!"???
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в София ръста на бедните е над 80 % това са работещите бедни. Какво остава за провинцията където няма и работа? Каквито са ви управниците такива и заплатите и бедняците. Я попитайте тези у парламата дали са бедни или техните роднини?