Граждани алармират: Дупки, плочки за баня върху тротоар...

Хора сигнализират чрез HelpBook за много нередности
Обновена: 27 фев 2018 18:11 | 27 фев 2018 18:11,
6
Граждани алармират: Дупки, плочки за баня върху тротоар...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

През последните няколко дни, освен сигналите, които отразихме със статии в Dnes.bg, гражданите ни сигнализираха чрез HelpBook и за още нередности, които ви представяме под формата на обзор.

Още по темата

От сигнал за опасен булевард разбираме, че бул. "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост" се е превърнал в скоростна отсечка, по която автомобилите летят с над 100 км/ч и хората се страхуват да се движат по тротоарите, защото има опасност някой да изпусне управлението над автомобила си и да връхлети върху пешеходците.

Научихме, че кръстовището на ул. "Любляна" и ул. "Боряна" в кв. "Овча купел" е лошо осветено и това създава опасност за произшествия.

Получихме снимки на видимо занемарена и опасна детска площадка до блок 1 в благоевградския кв. Струмско.

Жител на гр. Сливница ни алармира за неподдържана пътна настилка в участъка от номер 100 до номер 132 на ул. "Иван Вазов" в гр. Сливница.

Проблеми с уличните дупки имат и живущите на номера от 1 до 4 на ул. 32 в столичния кв. "Враждебна", които се оплакват, че улицата не е асфалтирана и не е правен ремонт от поне 30 години и цялата е в огромни кратери, като някои са дълги по 5-6 метра и дълбоки по 20 сантиметра.

Пак в София, на бул. "Братя Бъкстон" 71, има нерегламентирано сметище в близост до детска градина, като сигнализиращият се оплаква, че въпреки уверението на институциите, проблемът не е разрешен.

Друг жител на столицата ни алармира, че домашни кучета се разхождат на детско футболно игрище в ж.к. "Гоце Делчев". Сигнализиращият споделя, че площадката е покрита с изкуствена трева и изглежда в очите на стопаните е създадена специално за техните любимци - за игра и тоалетна.

Получихме и сигнал за плочки за баня, налепени върху тротоар в Студентски град, които при дъжд и сняг стават изключително хлъзгави и преминаването става много опасно.

Гражданин ни изпрати сигнал за 3 автомобила, които не са в движение - без преглед и без автокаско, но заемащи паркоместа в ж.к. "Малинова долина", бл. 27, между вход "А" и "Б".

Разбрахме и за колосално дълбока дупка на надлез "Надежда", в посока Център, която, по думите на подателя на сигнала, вече цял месец е там и няма намерение сама да си ходи, така че е време някой да я затвори.

Dnes.bg припомня, че част от подадените сигнали за нередности вече получиха отговор и разрешение от съответните институции. Такива случаи бяха, например, нерегламентирано паркиране на камиони на куриерски фирми на зелени площи в столичния квартал "Младост 4". В резултат на сигналите КАТ започна да действа. Поставиха се бетонни кашпи върху зелените площи на бул. "Александър Малинов", което възпрепятства паркирането и унищожаването на зеленината в столицата.

Друг случай, който отново намери своето разрешение, отново е от столичния бул. "Александър Малинов". Гражданин алармира за разрушен участък по скоро ремонтирания булевард, в частта му срещу ХИТ-Младост. Малко след това нарушенията по асфалтовата настилка бяха отстранени.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има студент ли е, марсианец ли е? Като се покрият със сняг тия плочки се сещаш каква пързалка стават и то без да очакваш. Като са бутнати незаконни постройки, да бяха премахнали и незаконната настилка.
4
0
 
6
 
! Отговори
Студент от града преди 6 години
Абе друго си е сутрин като станеш да се стръкнеш до нуж/ника по росна тревица, а не по фаянсови плочи.
3
4
 
11
 
! Отговори
Пърфект софиянец преди 6 години
Te тези в Ст. град нали са все новософиянци, та бързат да се впишат в столицата с оплаквания. Плочките за баня не са налепени на тротоара, а са подовете на премахнатите незаконни павилиони.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред ЦУМ има една грозна полугола жена на пилон, с бухал и проси пари.
1
0
 
8
 
! Отговори
www преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ ТЪЙ СЕ ПРАВИ...