Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!

Частните охранители можели да се включат срещу посегателствата
14 мар 2018 19:15,
86
Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!
Снимка: flickr

Полицията е с ограничен ресурс, а частните охранители могат да се включат в ограничаването на посегателствата върху населението, аргументира се главен комисар Христо Терзийски, директор на "Национална полиция" във връзка с разразилата се полемика по Закона за частната охранителна дейност.

Още по темата

"Новият Закон за частната охранителна дейност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, включително и със сдружения на частните охранителни фирми. Беше подлаган и на обществено обсъждане. В този смисъл той не е набързо приет", настоя Терзийски.

"Правомощията, които се дават на местното самоуправление и на кметовете по този закон и в момента съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да сключват договори с частни охранителни фирми за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират отделните видове охранителна дейност", поясни още топ полицаят.

По думите му ресурсите, които са в ръцете на държавата и в частната охранителна дейност, са различни.

"В частната охранителна дейност са включени над 200 000 служители, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението", категоричен бе шефът на националната полиция.

"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той.

Христо Терзийски допълни, че полицията е с ограничен ресурс, въпреки че през изминалата година са назначени повече от 1200 души именно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36700 лв е заплатата на начинаещ полицай.Ако мислиш,че за тези пари ще има много кандидати значи не си наясно какви са заплатите,особено в големите градове.
40
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е подложена на кибер атаки от поробителката ни русия от години наред, но нашите управляващи мълчат по този въпрос като риби, защото това е от особена важност за развитието на русофилщината в България. Единственият който има смелостта да повдигне този въпрос беше президента Плевнелиев, поради което беше жестоко оплют от руските слуги у нас.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той."Тя държавата има достатъчно инструменти да предотврати и корупцията и бедността, ама...
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР да си накара полицаите да работят, да ходят по селата , а не да си крият по барчетата в РПУ та, и да си пишат извънареден труд за това, че е бил закъснял. Колко полицаи са на работа и плюс пенсия т.е общо над 2500 лв.Къде го има това и кога е било ? Сега само ни липсва и частната полиция която ще и от селски и градски мутри на които народа пак ще плаща. Що за държава сме вече ?
37
2
 
5
 
! Отговори
ясно ушеви преди 6 години
Който не работи не трябва да яде.....
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той."Някой от вас вярва ли и на думичка от казаното?
35
0
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър вечер селяни прости , ресурса ви е най-малкия проблем!!!най-големия проблем е ограничения пилешки български мозък на който всеки ден му се втълпяваше, че демокрацията означава индивидуализъм и всеки сам да се спасява поединично, а това беше най-угодно за корпорациите и банките които ви разпарчетосаха и ви крадат!За това си служиха и слугинска поръчкова прокуратура, за да има хаос,анархия,беззаконие и корупция, защото в мътни води и Гинка и червена Нинка всички предат и бродират!Съни!ЦРУ
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той.То и за енергетиката държавата имаше "инструменти" и накрая някаква анонимка си купи ЕРП-то на половин България.
33
0
 
6
 
! Отговори
защо бе преди 6 години
До Анонимен 30Е и какво малко ли са,защо не работят,защо не си вършат работата а получават привилегии и големи заплати,тези приказки за ниски възнаграждения в полицията са за *** истината е съвсем друга.
32
2
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Още като премахнаха смъртното наказание разбрах, че работата отива на провал.Днес е късно ... много късно ...
31
3
 
7
 
! Отговори
Краси легионера N1 преди 6 години
Закриване на полицията от нея полза няма!!!Аз признавам военните особено тези който са били на мисии в Афганистан и други държави,също признавам баретите и момчетата който са били в френския чуждестранен легион а те са много хиляди са!!!ЗАКРИЙТЕ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИЦАЙ!!!
30
3
 
5
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Ето че все повече се нуждаем от полицейска реформа като в Грузия преди години,и сега там всичко е наред.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27 Полицаите са не повече от 25000 човека.Заедно с тези с гранична полиция.Без тях около 20000.Цялото МВР е 43000,но там са и пожарната,издаване на документи за самоличност и други.Така че не повече от 20000 полицаи се грижат за сигурността.
28
2
 
7
 
! Отговори
Шефа на ДАНС Монтана преди 6 години
Службите на България са подвластни на властта . Хайде брат , кажи им . Какви сте помий . Вие не можете да клекнете като нас в ДАИ . Защото ви трябват заплатите и рушветите . Колко сте елементарни .
27
1
 
8
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Разформирова и те тази полиция вижте че шефовете им си признават че не могат да свършат работата за която им се плаша с народни пари.Но продължават да стоят и получават пари и привилегии??!!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво плащаме от нашите данъци тогава на МВР ? като нема сигурност при 65 000 полиция държавна, гранична , БОП, плюс съдебна, общинска и още каква ли не полиция . Как при бай Тошо 35 000 милиция опазваше и градовете и селата до най малкото и отдалечено селце с много по малък бюджет и имаше сигурност? Или частните ох. фирми вече добиха и те лоби както в МВР така и в парламента.
25
1
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Няма го простичкият милиционер - решителен, честен, неподкупен. Полицаите - дебели, мързеливи, алчни, както в царско време. А началниците им патологична алчни и т.ъпи.
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Частните охранители можели да се включат срещу посегателствата"Представете си Ценко Чоков със законна лична армия. Ето това готвят гербаджиите. Нямало било МВР ресурс, при положение, че сме държавата с най-много ченгета на глава от населението.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите от селата нямат работа и по цял ден седят и люпят семки, после продават къщата, с парите отиват да робуват на запад, да съберат парици да си купят къща на село да се върнат и само да си седят по цял ден и да люпят семки
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да сте ограничени, работата ви е да пазите навсъкъде не сте ограничени, нищо и никой не може да ви спре да си вършите работата. Селяните плащат ли данъци за да получавате заплати, искате ли увеличение на заплатите си, защо тогава вземате данъци от селяните. Сега върнете парите дето сте ги взели и ги дайте на охранителите щом те са вършили вашите задължения.