Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!

Частните охранители можели да се включат срещу посегателствата
14 мар 2018 19:15,
86
Полицейско признание: Ограничени сме с охраната на селата!
Снимка: flickr

Полицията е с ограничен ресурс, а частните охранители могат да се включат в ограничаването на посегателствата върху населението, аргументира се главен комисар Христо Терзийски, директор на "Национална полиция" във връзка с разразилата се полемика по Закона за частната охранителна дейност.

Още по темата

"Новият Закон за частната охранителна дейност беше дълго време обсъждан в работни групи и комисии, включително и със сдружения на частните охранителни фирми. Беше подлаган и на обществено обсъждане. В този смисъл той не е набързо приет", настоя Терзийски.

"Правомощията, които се дават на местното самоуправление и на кметовете по този закон и в момента съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да сключват договори с частни охранителни фирми за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират отделните видове охранителна дейност", поясни още топ полицаят.

По думите му ресурсите, които са в ръцете на държавата и в частната охранителна дейност, са различни.

"В частната охранителна дейност са включени над 200 000 служители, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението", категоричен бе шефът на националната полиция.

"Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители да не превишават правата си", настоя той.

Христо Терзийски допълни, че полицията е с ограничен ресурс, въпреки че през изминалата година са назначени повече от 1200 души именно в слабонаселените места у нас. Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
това е преди 6 години
Как ще е с ограничен ресурс защо лъжеш,ни я не сме журналистите да ги манипулирате,истината е че полицията не работи и няма кай да я накара да си върши работата затова трябват спешни реформи.
20
0
 
14
 
! Отговори
сокче преди 6 години
Това е фалит на държавността и тотално възраждане на мутрите и мафията или как някой иска да ни изгони от нашата България!ФЕОДАЛИЗЪМ
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До талибанПросто няма работа по селата.В нашето село направиха канализация,смениха водопроводните тръби и преасфалтираха улиците.И пак хората напускат,щото за млади хора на село работа няма.Особено пък за такива с образование.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде е гимнастикът от Дондуков, да не тренира за олимпиадата?
17
1
 
18
 
! Отговори
Гепи преди 6 години
ВСИЧКИ ФИРМИ ЗА ОХРАНА СА НА ПОЛИЦАИ, ЗАТОВА И ПОЛИЦАИ НЕ СТЪПВАТ В СЕЛАТА, ЗА ДА ПЛАЩА НАРОДО ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ, КОЕТО СИ Е ЧИСТ РЕКЕТ И БОКО ТИКВАТО ТРАБВА ДА ЗНАЕ ТОВА!
16
0
 
8
 
! Отговори
талибан преди 6 години
11 .А защо хората във ЕС предпочитат да живеят на село, а във БГ не искат. въпроса не е до забраните. Мисълта ми е, че тогава държавата беше малко по европейска и хората със друго самосъзнание. След като институциите изоставиха селата то естествено и хората се преместиха
15
3
 
3
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 6 години
Да се борим . С изедниците. Борба срещу Бойко Борисов . Война , Война , Война .
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е ,че селата обезлюдяват и престъпността става все по-ниска по селата.Живея на село и говоря от личен опит.Цялата работа е да се прибират пари от бюджета за близки до властта фирми.
13
0
 
11
 
! Отговори
Христос преди 6 години
Народе , ставай , бунтувай се .
12
1
 
21
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
До Милиционерите: Узаконете Правото на защита на имуществото и живота на близките в собствеността си и пак ще ви викаме да регистрирате Свършен Акт. Но този път ще пишете много по-малко, защото и без това не ви се отдава Милиционери. Ако можехме да го правим това, в България, нямаше да има Мутри.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До талибанТогава имаше жителство и хората не можеха да се преместят свободно в градовете.И не можеше да се напуска България.Хората се задържаха насила по селата.
10
0
 
17
 
! Отговори
мачу пикчу преди 6 години
Няма Ви никакви , но взехте 100 милиона ......преторианци....
9
0
 
12
 
! Отговори
талибан преди 6 години
Селата трябва да се либерализират и между двата селски магазина продаващи бира и цигари на пенсионерите ще настъпи истинска демокрация и пазарна икономика ? Как пък някога във всяко село имаше кино, театър, детска градина, аптека, читалище библиотека, а сега няма и летим към ЕС със бясна скорост само да не катастрофираме.
8
2
 
25
 
! Отговори
Колко пъти ще се пла преди 6 години
Колко ще плащаме за едно и също. Ако В МВР няма достстъчно хора за улицата, значи има твърде много на високите етажи и редно от там те да бъдат изкарани на улицата. Не може да имаме повече полицаи на глава от населението от много други държави и да няма кой да работи и то при такъв висок бюджет
7
1
 
12
 
! Отговори
Ех...мечти преди 6 години
Царство БългарияИнспектор Гешев въдворява ред със желязна ръка
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само репопулация с бежанци може да спаси България.
5
10
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
стига клатете ефропреЦедателството на тиквата бе ,камунисти гадни!
4
4
 
24
 
! Отговори
роб на влазта преди 6 години
Нормално е щом държавата не може да извършва услугата охрана и парите които получава за тази услуга да се превеждат на кметовете не на МВР
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ристо си има частна фирма за охрана - той е ясен
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами щом се налага в селата хората да си плащат на фирми за охрана, нека им отпаднат данаците. Няма такава държава! Плащаш два пъти за едно и също