Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
18
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Ако институциите си вършеха работата нямаше да го има това куче на улицата, ако хората с кучета носеха нормалната отговорност за тях, нямаше да има и бездомни кучета. Обаче ние сме една безотговорна държава и племе и никой не спазва и контролира процеса за отглеждане на кучета и котки. Затова сме на този хал, мизерия. И според мен ако има замесени хора в случая, то те са хора занимаващи се с кучета. Пак пари ще искат организациите за ""защита" на бездомните животни.
92
2
 
23
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Нямам думи,този, който е причинил това залужава да му се стори същото и да се мъчи доста дълго време.
91
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Питам"На близо има ли ЖП линия?"Защо питаш? Да не би да ти е хрумнала безумна идея? искаш нещо лошо ли да си причиниш? По-добре НЕДЕЙ!
90
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 години
На близо има ли ЖП линия?
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MaksПрощавай, но реагираш като Тереза Мей. Какви доказателства имаш, че в трагедията с животинчето е намесен човек ? Или по презумция хората са зли и животните са неспособни да си причинят мъки едно на друго.Предполагам съм късметлия, че не съм виждал човек да мъчи животно, но съм наблюдавал батални сцени между бездомни кучета.
88
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MaksПрав си. Никой нормален човек не би направил злина на животнка. Но и никой нормален човек няма да прави зло на хората. Кучкарите обичат животните,но правят злини на хората.
87
2
 
29
 
! Отговори
Maks преди 6 години
Колкото е по-нещастен един човек, толкова е по жесток ! Щастлив човек такова нещо няма да направи, защото щастливия човек се радва на природата и я пази !!!
86
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До животноЕдинствено в България боговете са повече отколкото в будизма. Високомерна глупост е да се изживяваш като бог на милосърдието и да даряваш, респ. отнемаш живот. Природата си знае работата и бъркането в делата и е комплексарско. Например наскоро мнозина напълниха кошари и килери с щъркели все едно са пуйки уж спасявайки ги. А всъщност ако наистина са искали да им помогнат е можело да им оставят малко храна докато поизсъхнат и си починат. Е, ама ги даваха по телевизора...
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До потърси ги ще ти помЯ как си знаеш адреса ! :)
84
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкарите на Сатурн, Кучетата във Виетнам, а Тиквите под магнолиите на село.
83
2
 
35
 
! Отговори
животно преди 6 години
НИВОТО на човека се измерва с отношението му към по-нисшите от него, разбирай деца, животни, подчинени. Като гледам писанията, в повечето случаи НИВОТО е надолу, ама много надолу! Някои искат да са чисти, други спорят за имената, трети смятат, че популацията на бездомните идва от това, че някой ги храни, но и дума не става за хигиената на душите на хората! Садизмът жестокостта, унижението над беззащитни същества е силно застъпена в ценностната система на ужасяващо много хора
82
4
 
1
 
! Отговори
потърси ги ще ти пом преди 6 години
до 81 Обл. София-град, район Нови Искър, кв. Курило, п. код 1280
81
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори в каменната ера човека не е допускал животните си в пещерата. Днес в 21-ви век мнозина човеце не просто живеят в едно помещение с животно, но дори и често спят в едно легло с него.П.П.Ако кучелюб твърди, че къпе кучето си след всяка разходка, да знаете, че ви лъже. Най-много да му позамие калните лапи, но не винаги.
80
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До женаОще по-глупаво,НЕЧОВЕШКО е,когато кучкарите мразят хората и предпочитат кучетата си.
79
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79Не говори глупости. А относно кой е животно,моля говори само за себе си. Защото човекът НЕ е животно. Това,че ти се смяташ за животно-това е друг въпрос. Отдавна си зарязал/зарязала човешката си половинка до себе си,щом предпочиташ от прекомерно милосърдие към животните,да бъдеш веган и да се наслаждаваш на креватни ласки с животни. Много са изкривени твоите разбирания з а"любов" към животните. Няма да е зле,ако се лекуваш,имаш крещяща нужда от това. Ходи в психодиспансера!
78
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек трябва да се отнася уважително само към определи животни като: делфини,магарета, овце( особено малки агънца),гълъби,врабчета,лястовички,щъркели,панди,мечки,зайциПредпочитам да храня с хляб врабци,гълъби и други пиленца.
77
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прости им Господи, прости и на мен Господи, че се ядосах. Човекът е единственото животно, което убива за удоволствие. А не само за да се нахрани! Сайта е пълен с психопати. Дами и господа потърсете психиатрична помощ, защото това са писания на болни хора
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''...да убиеш за месо, да ядеш, за да оцелееш,''. Любезни, то в България май точно тия, дето тиябва да оцеляват - с една пенсия примерно - най-малко мръвки нагъват...
75
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До женаЖестокост е,да се осакати животно,но още по-жестоко е,когато кучкар пуска кучето си,което хапе малки деца,жени,бременни,възрастни хора. Още по-глупави,човешко и ужасно е,когато кучкарят предпочита кучето си ,отколкото хората,близките му,децата му. Още по-жалко и противно е,когато побърканите кучкари наричат животните си с хубави човешки имена като Сара,Мими( умалено на Мария),Иван,Никола,Митко(умалено на Димитър),Ани( умалено на Анна) и др. Глупостта и наглостта на кучкарите е ужасяваща
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не знае как горкото животинче е загубило лапичките си. Възможно е това да е дело на психпат, възможно е и друго куче да го е сторило. Докато по улиците, благодарение на заблудени хора които ги хранят потдържайки и увеличавайки популацията им има безпризорни животни, винаги ще има пострадали по една или друга причина.Заблудените от една страна потдържат жалкия живот на бездомните животни, а от друга като пострадат гръмко страдат.