Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не знае как горкото животинче е загубило лапичките си. Възможно е това да е дело на психпат, възможно е и друго куче да го е сторило. Докато по улиците, благодарение на заблудени хора които ги хранят потдържайки и увеличавайки популацията им има безпризорни животни, винаги ще има пострадали по една или друга причина.Заблудените от една страна потдържат жалкия живот на бездомните животни, а от друга като пострадат гръмко страдат.
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гостенкаНедей да проклинаш човека. Я си представи,ако куче нахапе най-милото ти? Колко хора са пострадали и са нахапани от кучета?
71
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не смятате ли,че това е прекалено,което правят кучкарите и коткарите,като:- правят секс с животните си- мразят хората- замърсяват околната среда с изпражненията на животните си- не позволяват на останалите хора - спокойствие.
70
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази боже! Кучелюбци или кучемразци, какво значение има? Тук темата е за садистическо деяние! Кой нормален човек с добро психично здраве би дори помислил за подобно нещо, да отреже крайници на живо същество и да го захвърли на бунището? Като си помисля, че някой такъв психопат се разхожда сред хората с такива склонности и направо не ми се мисли в какво може да се превърне тази агресия, може би следващия път да е беззащитно дете или жена??!! Пази боже! Болна нация сме!
69
9
 
10
 
! Отговори
кинолог преди 6 години
Човека трябва да доминира животното. Излезте на вън и ще видите, в 99% от случаите кучето води стопанина, а не обратното. А, за любимия табиет на кучеробите - да позволяват на любимците си да се изхождат на детските площадки, просто нямам думи...
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БгНа котката й викам " "Маца" или "Котка"На кучето му казвам: "Кучо"На магарето : " Магарчо"
67
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71"ПОЗНАВАМ ХОРА, КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА НОСЯТ ЧОВЕШКИ ИМЕНА."Сигурно ти си един от тях. То, кучкарите сте за незабавно лечение в психодиспансера.Кучкарите и животните НЕ трябва да носят човешки имена.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За отношението към животни и хора в неравностойно положение се съди за развитието на една нация! Този осакатил животинката,друг пък в Пловдив ударил шамар на 90 годишен човек,че ходил по велоалея.Защо бе,хора? Дори зверовете не нападат за удоволствие.
65
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Даването на човешки имена на куче е оскърбително за кучето."Би трябвало да е оскърбително за човека. Ако човека има капка достойнство,няма да дава своето хубавото човешко име на някакъв по/ми/я/р. Защо човека трябва да се унижава по такъв начин и да се снишава до положението на кучето/котката? Животните са нисши същества,а кучкарите се снишават пред тях.
64
2
 
12
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 6 години
първо:жалко за кучето. второ: никой не доказал и видял на 100%,че лапите са отрязани от човек.отново ви манипулират.ако щете - вярвайте.аз лично от няколко години като практикуващ ветеринар съм се отвратил от т.нар. природозащитници в комбинация с алчни колеги-доктори.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЗНАВАМ ХОРА, КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА НОСЯТ ЧОВЕШКИ ИМЕНА.
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не смятате ли,че това е прекалено,което правят кучкарите и коткарите,като:- дават човешки имена на кучетата и котките си- хранят домашните си животни с хубава храна,а към своите си човешки деца се отнасят отвратително- обличат животните си с дрехи,като при положение,че те имат козина и нямат нужда от такива "аксесоари"- предпочитат да се грижат за животните си,отколкото са своите собствени човешки деца- погребват домашните животни в гробове,сякаш са хора,а своите близки ги кремират
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даването на човешки имена на куче е оскърбително за кучето.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато наречеш някое куче на името на зъл човек, и то става зло!
59
2
 
8
 
! Отговори
Бг преди 6 години
До 69Хаха и как да им викаме- куче и котко? Имената ли ти се свидят? :))Имаш някакви дълбоки психични проблеми, добронамерено те съветвам да се лекуваш.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БгТъп ли си,или да? Ако си човек,ще разбереш кои са човешките имена. Само човеци дават човешки имена на човеци,а не на животни. Животните не носят и не трябва да носят човешки имена.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобно зверство не се прощава.Ще се върне и ще го удари като бумеранг по безмозъчната глава.
56
2
 
12
 
! Отговори
Психо преди 6 години
Зоополицията да намери виновника, че такива психопати са склонни и беззащитни хора да нараняват. Животни, деца, жени са жертва на такива ***, понеже принципно ги е страх да се изправят срещу някой от техния калибър или по-силен.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43Тези хора с кучето са благородни хора.Ти не си. Стой си в стерилното жилище и се радвай на скудоумния си живот.
54
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред жилищните блокове обитавани от кучелюбци освен редовните купи с храна има разхвърляни навсякъде кости, хляб и други остатъци от храна за радост на плъхове и ***. Освен това, наред с неизменните *** пред и зад същите блокове се наблюдават купища фасове, наелонови торбички, дори ползвани памперси и дамски превръзки.Толкова за културата и хигиената на кучелюбците.