За празничната трапеза на Великден харчим поне 100 лв.

По традиция купуваме най-вече агнешко, козунаци и яйца
Обновена: 6 апр 2018 15:57 | 6 апр 2018 15:57, Петя Славова
41
За празничната трапеза на Великден харчим поне 100 лв.
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Голяма част от хората и тази година оставиха празничния пазар за Великденската трапеза за последния момент. Традиционно най-купуваните стоки са агнешко месо, козунаци и яйца.

Според сметките на Държавната комисия по стокови борси и тържища тази година празничната трапеза ще ни излезе около 100 лв.

Още по темата

Отново според техни изчисления в момента е установена моментна стабилност при цените. Все пак вариации може да има взависимост от самите търговци.

Проверка на Bulgaria ON AIR показа, че в момента един козунак струва между 1 и 10 лева. При агнешкото месо пък винаги по това време на годината се наблюдава увеличение. В момента килограм агнешко бутче или плешка може да бъде закупен на цени от 11 до 15 лв. А цените на яйцата обикновено са промоционални.

От Комисията за защита на потребителите предупреждават да внимаваме за фалшиви промоции и оферти, защото не е задължително червеният етикет непременно да означава по-ниска цена.

Те призовават също да внимаваме с това от какви търговци пазаруваме, добре е да не са непознати за нас или такива, които откриват сергии непосредствено преди великденските празници.

Експертите пък съветват да внимаваме с количествата храна, които закупуваме, тъй като е възможно да се стигне до изхвърляне или преяждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
44
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Чудя се, защо всеки свят празник българинът прекарва през дебелото си черво? Ако няма ядене, пиене и сране, то не се брои за празник?!Абе хора, нали празникът е даден за малко да се спрем от ежедневието, да се запитаме поне веднъж - "защо съм на този свят", "какво сторих с живота си досега", "какво иска Бог от мен". Да се сетим, че отвъд яденето имаше един човек, Христос, който нито яде, нито пи, нито яйца боядисваше, а ни остави простичките думи: Обичай ближния си както себе си".
8
6
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в билла има сладьк хляб наречен козунак по 89 ст взех и оставих в количкатадо касата за бедните направете и вие
7
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам какви колони правят към Гърция,,братчетата на Гаврош" не мисля че са толкова много .И по пазари и магазини се пазарува като за световно.Дали при Луканов,Попов,Беров ,Виденов беше така а? Или след 85та при бай Тошо? Молове ли,Гърция ли,Икеа ли? Забравихте вие,а малките пък не могат да си представят ония години.Който работи има,който мързелува хленчи ,чака???,и философства.Кога сте имали такава свобода бе лигльовци?
6
5
 
23
 
! Отговори
бабата на гаврош преди 6 години
във фризера имах чушчици - напълих си с малко кайма и ориз. яйца няма да боядисвам - долу комшийката ги продава сега по 35 ст а от магазина не са ми вкусни. не си падам по козунака, защо да давам пари за изкуствения им ? децата ми не са в софия в момента. днес пари не са харчени, ура! и без това рано дадоха пенсията, дано стигне до май месец! стига сте говорили за агнешко, прияжда ми се, но това е от категорията ЛУКС за мен.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз харча лев и шеейсе - кофичка кисело млеко и пакет сухари
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пари за агнешко немам, за вас - не знам. Снимали са Билата, и аз взех такъв козунак за 0.90 ст., ама дали мирише на козунак, или на оцветители...
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За някои разпъването на ИСУС ХРИСТОС на кръста се превръща в ядене и пиене! Така го разбират много от "вярващите" в парите! Ало другарите дето вече ви викат господа не така бе! ИСУС ХРИСТОВОТО разпъване на кръста не е повод за ядене и пиене а за размисъл и покаяние! Огледайте се ослушайте се и вижте колко сте грешни. Това което се случва с държавата ви да не би да си мислите че е случайно. Погледнете какви безбожници ви управляват. Погледнете се самите вас и вижте на какво сте заприличали!
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харчи, който има, другите гледат като братчетата на Гаврош
1
8
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
стига с това ядене и пиене смирете се бе хора с това безбожие ще ни докаратенякое нещастие