Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
16
 
! Отговори
хммм преди 6 години
бре бре...тука в тоя сайт физици, химици, кинетични енергии, даже хора които влизат в прек конфликт с изследванията на учените. Ще се замислиш, не безработни хлапaци ами цели екипи от експерти посещават този сайт. То да те е срам да се обадиш и да кажеш нещо, че ще ги разсмееш. Това каквато простотия има в тая държава мисля че никъде по света го няма.
148
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека компетентните хора да решат защо е станала тази трагедия. Ако спрем да се мразим и започнем взаимно да се уважаваме и да се пазим един друг на пътя, инцидентите ще намалеят драстично.
147
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 6 години
Разбирачи много тука баце
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 147 Как да няма нищо общо Каена, бе юрдек? Идентични ситуации- и двете коли се блъскат в тежкотоварни автомобили в предното им ляво колело..СТРАНИЧНО.
145
7
 
4
 
! Отговори
Алберт преди 6 години
Разбирасе тяло което е 20 пъти по леко от друго тяло е способно да го изблъска при необходимата енергия.Енергията е равна на масата по скоростта на квадрат Е=МС2 .(Теорията на относитолноста) Имате маса от 1 тон на пежото ,приемаме че скоростта е 100 км/ч.10милиона джаула енергия обръщата втобус.Но ако шофьора е дал пълен десен.Така излизайки от пътя ще трябва да извадим неговата Енергия от енергията на реното и тогава нямаше да се стигне до преобръщане.
144
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пич, изчезвай с тоя Каен, няма нищо общо с този случай. И ходи се образовай малко. Разседващ експерт вече каза, че няма такъв удар да обърне автобус.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато на скорост, правиш ляв завой, накъде се накланят пътниците?А когато на скорост правиш десен завой, накъде се накланят?От тук правете извод - какъв маневра е направил шофьора на автобуса!
142
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете! Ако водача на автобуса бе леко задрямал и се събуди от лекия удар, автобуса въобще нямаше да излезе от траекторията си! Но той е бил буден, нащрек, стреснал се е и завил рязко.Вината на Кифла е, че е предизвикала ситуацията, а неговата е закономерна!
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 146 ударът пак да напомня е страничен понеже насреща има кола и каена се блъска в тира за да избегне челния сблъсък с отсрещната кола.
140
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 139 Знаеш ли къде ще ти завра физиката ти на хартия, бе мишок? Ти участвал ли си в такъв изнцидент? Аз съм оня който е приятел с един тираджия...с 50-те тона. Каена се блъска в предната му лява гума на кабината и цялата кабина подскача. И приятелят ми вика: Едвам удържах камиона...Заври си физиката на хартия знаеш къде..ти.. скaпана!
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 140Самата алкохоличка на 29 години си признава че тя е виновна за катастрофата.не е важно какво казва алкохоличката, а какво казва механиката?
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега експерт каза по бтв новините, че при такъв удар, няма как колата да преобърне автобуса, дори да го отклони от посоката му! Може би шофьора не е реагирал адекватно.
137
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивкони ще бъдат спасени от министера - прецедента Б.Б. , при поредната среща в МС .
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докъде сме деградирали не е истина. Самата алкохоличка на 29 години си признава че тя е виновна за катастрофата, но вие изкарахте нея невинна, а шофьорът на автобуса.
135
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отнемането на книжки за алкохол и дрога трябва да е доживот+отнемане на превозното средство и парите да отиват за лечение за невинните хора, които са пострадали от такива като нея= А гадоувете, които карат в аварийната лента и изпреварват колоните от чакащи с 20 000 лв глоба-поне! Към тях специално пожелание :гадовее, дано когато се обърнете по таван, линейката и пожарната да не могат да стигнат до вас!
134
1
 
6
 
! Отговори
Ангел до 126 преди 6 години
Вижте сега госпожо .Въпросната маневра която ви описвам е прилагана многократно от шофьори на машини с висок център на тежестта ,като камиони и автобуси.Минавали са през канавки ,потрошавали са предница,окачване но са отцелявали и не са се преобръщали .Попитайте накой Тираджия да ви обясни? .Или Просто излезте на магистралата, оголете си кълките и до 5 мин ще спря някой
133
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьора на автобуса се е панирал и е разбил автобуса. Не може една кола да обърне автобус....при това се вижда, че колата само леко го е одраскала.......леки драскотиниЗнам какво става при истинска катастрофа....всичко се смачква лесно...имал съм инцидент
132
3
 
1
 
! Отговори
до 122 преди 6 години
Човек, при порив на вятъра от 100км/ч, странично на автобуса, знаеш ли за каква сила става на въпрос? Аз не коментирам тая количка колко силен удар е нанесла на автобуса или само го е бутнала.
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колата може да обърне автобуса, ако го удари не под ъгъл, а перпендикулярно и то на нивото на тавана. С 345 км/h!
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 128 А ти знаеш ли ако се перне странично в теб кола а си зад гърба с 15 тона желязо? Това да не ти е да се ударите две леки коли и да удържиш автомобила...при удара на такава маса заклащането е най-големия проблем..тръгне ли да се клати тоя автобус ..едвам го удържаш. Виждал ли си от вятъра по магистралата как от вятър се заклащат тирове и влизат в лявата лента на половина? М? Аз понеже 3-4 пъти през моя живот. Ще ни избият.