Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

За щастие при ПТП-то няма жертви, но има пострадали деца
Обновена: 16 апр 2018 10:09 | 16 апр 2018 08:20,
132
Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново
Снимка: flickr

Автобус, пълен с деца между 15-16, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново, обяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

Още по темата

"Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити", заяви той с облекчение пред БНТ. Инцидентът е станал след 21 часа.

"Не може без колани. Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично", обясни той.

"Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила", каза Попов.

"Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", заключи той.

Припомняме ви, че само преди дни, в петък, "Рено" с плевенска регистрация удари автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия".

Вследствие на съприкосновението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка – загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
25
 
! Отговори
+++ преди 6 години
!8/19 год. пик_льо шофьор е предизвикал катастрофата.
100
2
 
27
 
! Отговори
Един от всички преди 6 години
Какво промениха глобите и всички уреди включително и полицаите с камери на пътя?Ако аз не се пазя и не мисля за себе си на пътя, може ли някой друг да го направи вместо мен?В този ред на мисли като цяло ако няма промяна в държавата или обществото кой както иска да го нарече,причината явно е в съзнаието на всеки един от нас и без лична индивидуална промяна нямс как да очакваме нещо по-разлучно от това,което е до момента. Когато една къща вече не подлежи на ремонт се събаря и се строи нова.
99
2
 
32
 
! Отговори
Пишман булгаристан преди 6 години
Направиха магистрали, сякаш прасета са копали , всеки който се качи зад волана,става звяр в джунгла , кара през бустана.
98
6
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Анонимен"Бойковизиите щяха да настройват народа по цял ден, а платените от Зорош умни и красиви, досега да са утъпкали жълтите павета."Борисов, Оставка! Оставка, оставка, оставка, оставка...!
97
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един уникален феномен - при катастрофа, всички пътници от едното превозно средство, твърдят, че техният шофьор е невинен и че другото превозно средство е предизвикало катастрофата. Това особено много си личи, когато пътниците са много, както е в случая, катастрофа с автобус. Сигурен съм, че нито един пътник от автобуса няма да каже истината, а ще твърди, че колата или колите са виновни. -Дано никога да не ви удари автобус, трамвай или тролей, защото пътниците ще ви изкарат вас виновни.
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94"В България от около 40 години, шофьорските умения са необходими за съвременния свят"------------Това са пълни демагогии, разпространявани от производителите на автомобили, нищо вярно няма в това изказване. Има хора, които патолофично не стават за шофьори - нито усет, нито умения, нито реакции. Ако щеш и 10 години курс да карат, просто си остават неадекватни потенциални самоубийци или убийци на пътя. По твоята логика и на хората без зрение трябва да им се дава книжка, а?
95
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съотношението не е 50/50, доста по-голяма вероятност има да помогнат, за това се поставят. Но има и няколко % вероятност да попречат факт.Надявам се 20 годишния ***-фитипалди да без книжка и кола за достатъчно дълъг период от време, че да му дойде ъкъла
94
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има две възможности при тази катастрофа - неспазване на правилата или нещо друго. Неспазването на правилата винаги е следствие на липсата на контрол за спазването им и трябва да си с много промит от КАТ мозък, за да си вярваш, че шофьорите са виновни за това. Манипулацията на КАТ е, че не можело до всеки шофьор да седи катаджия, но и никой не искат това,когато се иска КАТ да си върши работата. В нормалните държави шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат наказани.
93
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с коланите е 50/50 понякога помагат понякога от това че не са сложени - спасяват!затова са измислили краш тестовете където това се оценява. Тези и да си говорят си е празни приказки.
92
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За мен виновни са канавките-те са близо до шосето , високи,стръмни и и дълбоки.И най малкото отклонение от пътя и влизаш в тях.И веднага се обръщаш.
91
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано сега суеверните да разберат,че петък 13-ти може да бъде и друг ден
90
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво си мислят тези, които пишат тук за купените книжки и шофьорските умения! Шофьор не се става за един ден, в случая с един шофьорски курс. След курсът започва един дълъг период на придобиване на опит, като курсът е основата, с която все пак да излезеш на пътя. Помое мнение шофьорските курсове трябва да са част от средното образование. На тази възраст много по-лесно се добиват нови умения.
89
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, всеки може да е шофьор или по-точно всеки трябва да е изкарал обучение за шофьор и да има книжка. В България от около 40 години, шофьорските умения са необходими за съвременния свят.
88
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е, след като приехме, че всеки може да е шофьор, защото така е изгодно на авто-производителите, и даваме книжки на куцо и кьораво. Трябва да се разбере, че от всеки човек, шофьор не става. Отделен е въпроса, че има пълна безнаказаност, няма никаква профилактика на агресивни шофьори, пълно незачитане на морални и поведенчески норми. То всъщност такива норми няма, а ценностната систрема се гради на базата на "Холивудски" бози и се приема за норма... Тъжно, но истина!
87
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали беше забранено да се пътува с деца вечер след катастрофата в ЛимЗащо сега мълчат и не попитат джурналята?!?
86
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ако някой причини смърт на пътя - без книжка завинаги. Има рейсове, таксита, самолети.
85
1
 
47
 
! Отговори
Гог. преди 6 години
Все по зле ще става .Пияни надрусани ,самонадеяни безсмъртни бързащи за ада.За съжаление това е переспективата.
84
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преставям си тия два тежки инцидента ако бяха станали по времето на клетника Орешарски.Бойковизиите щяха да настройват народа по цял ден, а платените от Зорош умни и красиви, досега да са утъпкали жълтите павета.Но сега ни управлява, коалицията на материала - ГЕРБ & Алчните ПатрЕоти и такива неща не могат да се случат.
83
2
 
39
 
! Отговори
Герги преди 6 години
Българският народ няма памет и топки,ако ме разбирате правилно!!!Ето сега под мен хубаво си начесохте езиците,а вдругиден всичко ще е забравено.Пито-платено!Като случая в Нови Искър!Помни ли го някой вече??!!Помни-***!!Така,че пийте по едно кафе,и отивайте на работа.И да не забравите да си сложите колана в автобуса!
82
2
 
26
 
! Отговори
Skunka преди 6 години
Не можем да постАвим всички под един общ знаменател, но масово шофьорите карат тези гробници като луди. Масово не съзнават, че водят едно гробище хора...