Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

За щастие при ПТП-то няма жертви, но има пострадали деца
Обновена: 16 апр 2018 10:09 | 16 апр 2018 08:20,
132
Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново
Снимка: flickr

Автобус, пълен с деца между 15-16, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново, обяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

Още по темата

"Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити", заяви той с облекчение пред БНТ. Инцидентът е станал след 21 часа.

"Не може без колани. Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично", обясни той.

"Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила", каза Попов.

"Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", заключи той.

Припомняме ви, че само преди дни, в петък, "Рено" с плевенска регистрация удари автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия".

Вследствие на съприкосновението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка – загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
35
 
! Отговори
инженер до предатели преди 6 години
Бих искам да задам въпроса, какви са тия нови автобуси, които ги обръща удар с кола?Къде им е центърът на тежестта?Кой болен западен мозък наложи това на пазара?Опитайте да обърнете така стар автобус Чавдар. Или някой Икарус.Що за глупост са тези тесни и високи рейсчетаТова ли ни донесе свободният пазар
60
1
 
25
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
В Испания по пътищата имаш участъци с радар в двата края и ти засича и средната скорост , камери , хеликоптери, автомобили без маркировка , само в забучената провинция където живея , КАТ имат16 мотора(bmw 1200R) оборудвани с радар ... И това може би помага до някъде .
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, да няма нещо състезание по обръщане на автобуси?
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те може би си вярват в дивотиите, но реално така отклоняват вниманието от истинските причини за катастрофите и нарушенията и те ще се увеличават....А Вие бихте ли ни казали кои са истинските причини?
57
0
 
29
 
! Отговори
„Горд“ българин преди 6 години
В Бг охранителите на обществения ред (полиция) не спазват правилата, а ние очакване да оказват контрол за тях. За пример вижте във Велико Търново, ул. Бачо Киро, входа на РУ какви нарушения се извършват от самите полицаи с частните им МПС. Всеки спира със самочувствие на недосегаем, в зоните на забрани, в кръстовищата, върху пешеходните пътеки, по тротоари...
56
0
 
26
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че правилата се спазват само ако държавата контролира спазването им и така е навсякъде по света. Някои лесно се хващат на въдицата на КАТ, че огромните глоби ще спрат нарушенията, а с това и катастрофите, но истината е друга - никъде по света огромните наказания не са спряли нарушителите. Единственият познат по света начин водещ до малко нарушения, е неизбежността на наказанията при всяко нарушение. В това трябва да са убедени шофьорите, а размера на наказанията е несъществен.
55
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много приказки, малко разсъждения за хорицата от парламента. просто жп линиите са съкратени си над 70%, повечето от междуградските линии, които са съществували през соца, са закрити, а в 2018 г. все още няма редовен полет софия-бургас; имаме 4 летища на кръст, които са за милионери и чужденци, те. доста скъпи за нашия стандарт. поради липсата на избор, всеки пътува с кола - повече коли, повече катастрофи. толкова ли им е сложно да го схванат?
54
1
 
23
 
! Отговори
СърЧарлзДарвин преди 6 години
Все още не съм отменил еволюцията. Тя действа и на пътя. Имайте го в предвид. Т.е.надеждата, че ще някои(от шофьорите) ще станат хора е жива.
53
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са виновни нито шофьори , нито КАТ , престанете да се самообвинявайте .. Забележете марките автобусите - Корейски , Китайски.. Тесни и високи.. Старите Български автобуси , Чавдар и Икарус е невъзможно да бъдат обърнати. при удар с лека кола.
52
2
 
20
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Все по-зле ще става в България, докато има хора, които вярват, че има мит за безсмъртността на бегешофьора, наричат останали ***, а колите трошки, таралясници, печки и т.н., както и тези, които твърдят, че българите нямат възпитание, култура, манталитет, чипа им е сбъркан, че българина разбирал само ако му бръкнат в джоба и какви ли не още дивотии. Те може би си вярват в дивотиите, но реално така отклоняват вниманието от истинските причини за катастрофите и нарушенията и те ще се увеличават
51
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България не съм чул никой от участниците в инцидент да каже аз съм виновен. Сигурно сме единствената страна в която няма виновни шофьори за катастрофите. Или пътя или времето или някой друг ни е виновен.
50
1
 
31
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 6 години
Всичко е до правилно глобяване. Ако полицията си вършеше работата професионално и глобяваше за най-малкото наръшение нямаше да има такова безхажерие на пътя и не само. В столицата в час пик е военна зона. Като видя вешосипедист и ми се изправят косите. Ако МВР глобяваше солидно, няма да има значение колко е заможен нарушителя - 1000лв. глоба са си 1000лв. Не може да не го заболи. То човек само ако погледне колко дребни нарушения стават само за 1 час, ще си седи в къщи.
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези високи тесни автобусни се обръщат лесно.. Центъра на тежеста е високо..
48
0
 
30
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Бг "журналистът" е долно и неприветливо животно. Като подеме една модерна тема и я влачи поне няколко дни докато се появи нова. Недопринасяйки с нищо, освен с нагло и досадно дуднене по вестници, тв и онлайн, същият този утаечен елемент ни затормозява и опростачва.
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото знаят, че ще бутне 20 лв на фуражката и айде...В белите държави за опит за подкуп отиваш при бай Ставри.Прокажен народ, как ме е срам, че съм българин.
46
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилата в чужбина се Спазват ,защото там има Страх от Закона !Без компромис и Измъкване ! Страха спазва закона !Тогава ,дори не е нужна и съвест !Просто се съобразяваш с участниците в движението и правилата !В България късат синджира !Пълно безхаберие !Още ли се чудите -защо ..?!Чужденците -шофьори ,също карат безобразно по Нашите пътища !
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага трябва да има национален протест заради лошите пътища и безпричинно скъпите винетки !!!
44
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митът за безсмъртието на бегешофьора е неизкореним. Каквото и да се случи пътят е мястото на което се доказваме и трупаме самочувствие. Там всичко зависи от нас.
43
0
 
32
 
! Отговори
??? !!! преди 6 години
Цитат: "Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила", каза Попов."... обучението на младите шофьори", заключи той.*Истината е, че всички шофьори, а не само българите извън България са много внимателни, а в България масово нарушават правилата, като най-много ги нарушават чужденците шофьори и това няма нищо общо с обучението, а с контролните функции на държавата.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вторите по интелигентност пак се изложиха.