Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков

Размахалите оръжието обаче твърдят, че той ги провокирал с държанието си
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:00,
165
Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков
Снимка: Flickr

Депутатът от БСП Явор Божанков, който бе заплашен с пистолет на магистрала "Хемус", разказа, че първоначално не е повярвал, че заради такава дреболия, срещу лицето му ще бъде насочено оръжие.

"В първия момент въобще не можах да повярвам. Бях шокиран, че за такава дреболия някой може да извади оръжие, при условие че нищо не е станало. След това бях по-скоро ядосан, че законност, ред може за някого нищо да не означава. Посред бял ден си правим каквото искаме, все едно сме в 90-те години", коментира той пред "24 часа".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че случката се разигра към 14 часа в петък, докато Божанков и негов приятел се прибирали с личната "Шкода" на депутата към Горна Оряховица.

Около 15-ия км на магистрала "Хемус" той се движел в лявата лента, когато зад него се приближил сив "Мерцедес" и започнал да му присвятва с фарове. Щом се прибрал в дясната лента, другата кола се изравнила с него, а човекът до шофьора извадил боен пистолет.

"Около 10 секунди хората, които ми размахаха пистолета, караха успоредно до мен. Бяха ядосани, техният прозорец беше свален и нещо крещяха, но моят не беше и нямаше как да чуя. Първоначално реших, че е някой, който ужасно бърза, а те - недоволни, че мудничко съм се прибрал в дясната лента, не харесали стила ми на шофиране. А преди това изобщо не сме се засичали, не ги познавам, не сме имали какъвто и да е контакт", разказа левият депутат.

Божанков подал сигнал на тел. 112 и полицията реагирала много бързо. Мъжете били спрени около 56-ия км на "Хемус". Те са родом от Левски, не са познати на МВР, казаха разследващи.

Според Божанков едва в полицията в Правец станало дума, че е депутат, защото имало въпрос дали тази агресия не е свързана с работата му. Категоричен е, че на спешния телефон не е казвал, че е депутат.

Докато чакали да им снемат обяснения, мъжете от Левски не направили дори опит да се извинят. Версията им за случилото се е друга - обяснили пред полицията, че шофьорът на "Мерцедес"-а наистина присветнал 2 пъти на "Шкода"-та да отбие.

Депутатът обаче не се подчинил и дори 2 пъти натиснал спирачки, което е могло да предизвика катастрофа. Когато се изравнили, шофьорът на мерцедеса вдигнал ръце към депутата с въпрос: "Какво правиш, бе?".

Тогава Божанков показал през прозореца депутатската си карта. Отричат да се е вадило оръжие. Полицията обаче е иззела от „Мерцедес“-а законен пистолет.

Двамата били задържани за 24 ч и след това пуснати. Прокурор не е удължавал ареста им. Обвинения все още не са повдигнати на никого, тъй като прокуратурата в Ботевград събира доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 5 години
По тази причина подкрепям новия проектозакон за движението по пътищата. Максималната скорост трябва да бъде намалена драстично. Ще намалеят катастрофите и "бързаците". Страните, където е въведен не са по глупави от нас.
138
0
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Мдааа, навремето мъжете размахваха *ишки, а сега депутатски карти, пистолети, ветрила...
137
0
 
4
 
! Отговори
пепи преди 5 години
Аз съм шофер на микробус в Испания и изпреварвам с 95 км в час.Досега нямам светкане отзад.
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пистолетът е изваден в условията на неизбежна самоотбрана, тъй като отсреща са го заплашили с депутатска карта. Аз да попитам дри шльото бесепар, народът затова ли ти е дал депутатска карта - да създаваш опасности за двиежението и да си избиваш комплексите?
135
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E, то е ясно, че нарочно не е отбивал и е натискал спирачки, за да ги дразни.И откъде накъде полицията изземва законно притежаван пистолет само по показания на някакъв си мърляв бесепар?
134
0
 
8
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Целият ми живот е по пътищата. Тук в в Европа.Но такива кухи *** с BMW-та, мерцедеси и всякави други трошляци - 25-та употреба няма никъде.Хората с нови коли 90% са грамотни водачи. Некадърните калпазани недотаковани са тези, на които или мама и тате са им купили нещо, или карат някаква бричка и се правят на някакво нещо, дето и те не знаят на какво. (в превод - на *** = на някой от стотиците типове болнави мозъци)
133
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Йоооох преди 5 години
До azМного правилно! Време е пeдypкoвцитe да бъдат освестени, защото заради неспазването на законите от изпълнителите във властта са станали неконтролириеми.
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е в Закона за движение по пътищата ясно да се запише, че е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПРИСВЕТВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
131
0
 
10
 
! Отговори
az преди 5 години
На скоро един познат, който е полицай, по същият начин някакви му светкали отзад да се прибере, но той изпреварвал колона от камиони и си ги изпреварил и чак тогава се прибрал. Ония *** с някакво БМВ минал отпред бесен започнал да го засича и го принудил да спре, слязъл и почнал да се прави на мъж. Моят познат бил принуден да се защити и го "обезвредил" - не съм сигурен, какво точно значи това и извикал полиция, намерили му незаконен пистолет. колата не била негова, книжката фалшива...
130
1
 
10
 
! Отговори
ShaMana преди 5 години
Аз имам един въпрос защото всички са умни. Някой от вас знае ли как изглежда депутатска карта от метър и половина разстояние ...? Той има право да е в тази лента и никой друг няма право да посяга на него или имуществото му.
129
5
 
9
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Според мен няма разлика дали размяташ депутатска карта или пистолет. И в двата случая демонстриращ недосегаемост и парвенющина. Каквото повикало - такова се обадило.
128
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Божанката е депутат, колкото Божинката футболист. Този инцидент май е единственото нещо, от което научаваме за него :)
127
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От постовете се вижда че повечето са потенциални нарушители и престъпници. И после реват, че няма такава държава.
126
0
 
11
 
! Отговори
бай брадър преди 5 години
Като се провокират толкова лесно да им вземат законното оръжие бе... това че имаш пищов не значи че трябва да го вадиш наляво и надясно. Вижда се колко действа системата за контрол - напоследък сума ти народ се изпозастреля със законно оръжие. *** ***, *** обществото дето му се вижда нормално едни *** да ходят с оръжие на *** и да го вадят щото някой бил карал бавно.
125
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 100% вярвам на депутата. Другото е адвокатска измишльотина. Тези така ръкомахаха при обясненията си, че личеше колко лъжат. Мутри са и пак ще им се размине. Ако потърпевшият беше от ГЕРБ щеше да има друга реакция.
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма обвинения.. Пуснати.. Въобще все едно нищо няма.. Хайде да разпуснем правосъдната система по липса на целесъобразност...!!!
123
0
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
На два пъти в рамките на няколко месеца (вероятността да е един и същ е минимална, но все пак я има)- на магистрала Тракия движейки се с 130 км и изпреварвайки в лявата лента, ме настига сив мерцедес със значително по- голяма скорост и с регистрация М-нещо си. И двата пъти се прибирам възможно най- бързо и двата пъти мутрата докато ме изпреварва се звери и после ме засича отпред. 2рия път му бях записал номера, но реших, че едва ли ще му направят нещо, а ето че може би са щели.Джигити всякакви.
122
1
 
24
 
! Отговори
Profetey преди 5 години
Не защитатам депутата, но на магистралата имам не 1 или 2 случая в които аз изпреварвам със 120 и отзаде някой ми присветва за да му дам път. Е на такива бързаци трябва не глоба, ами и книжките да взимат.
121
0
 
14
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
"Депутат" и "избиратели" напълно заслужаващи се един друг!
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият тузар, другият тежкар, срещнали се и се прегърнали и тъй свършил филма за мафията! Е, единият с малко повече пи-ар за сметка на другия ама то тва си е баш-табиет по тез ширини!