Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков

Размахалите оръжието обаче твърдят, че той ги провокирал с държанието си
Обновена: 18 юни 2018 09:17 | 18 юни 2018 09:00,
165
Бавното каране, повод за… пистолет!? Разказва депутатът от БСП Явор Божанков
Снимка: Flickr

Депутатът от БСП Явор Божанков, който бе заплашен с пистолет на магистрала "Хемус", разказа, че първоначално не е повярвал, че заради такава дреболия, срещу лицето му ще бъде насочено оръжие.

"В първия момент въобще не можах да повярвам. Бях шокиран, че за такава дреболия някой може да извади оръжие, при условие че нищо не е станало. След това бях по-скоро ядосан, че законност, ред може за някого нищо да не означава. Посред бял ден си правим каквото искаме, все едно сме в 90-те години", коментира той пред "24 часа".

Още по темата

Dnes.bg припомня, че случката се разигра към 14 часа в петък, докато Божанков и негов приятел се прибирали с личната "Шкода" на депутата към Горна Оряховица.

Около 15-ия км на магистрала "Хемус" той се движел в лявата лента, когато зад него се приближил сив "Мерцедес" и започнал да му присвятва с фарове. Щом се прибрал в дясната лента, другата кола се изравнила с него, а човекът до шофьора извадил боен пистолет.

"Около 10 секунди хората, които ми размахаха пистолета, караха успоредно до мен. Бяха ядосани, техният прозорец беше свален и нещо крещяха, но моят не беше и нямаше как да чуя. Първоначално реших, че е някой, който ужасно бърза, а те - недоволни, че мудничко съм се прибрал в дясната лента, не харесали стила ми на шофиране. А преди това изобщо не сме се засичали, не ги познавам, не сме имали какъвто и да е контакт", разказа левият депутат.

Божанков подал сигнал на тел. 112 и полицията реагирала много бързо. Мъжете били спрени около 56-ия км на "Хемус". Те са родом от Левски, не са познати на МВР, казаха разследващи.

Според Божанков едва в полицията в Правец станало дума, че е депутат, защото имало въпрос дали тази агресия не е свързана с работата му. Категоричен е, че на спешния телефон не е казвал, че е депутат.

Докато чакали да им снемат обяснения, мъжете от Левски не направили дори опит да се извинят. Версията им за случилото се е друга - обяснили пред полицията, че шофьорът на "Мерцедес"-а наистина присветнал 2 пъти на "Шкода"-та да отбие.

Депутатът обаче не се подчинил и дори 2 пъти натиснал спирачки, което е могло да предизвика катастрофа. Когато се изравнили, шофьорът на мерцедеса вдигнал ръце към депутата с въпрос: "Какво правиш, бе?".

Тогава Божанков показал през прозореца депутатската си карта. Отричат да се е вадило оръжие. Полицията обаче е иззела от „Мерцедес“-а законен пистолет.

Двамата били задържани за 24 ч и след това пуснати. Прокурор не е удължавал ареста им. Обвинения все още не са повдигнати на никого, тъй като прокуратурата в Ботевград събира доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бяха го убили, един комунист по-малко.
118
0
 
12
 
! Отговори
Дървен Философ преди 5 години
Само за информация на всички повтарящи как било в Германия - първо в Германия не ти вземат точки, а ти дават точки за нарушение - като натрупаш определен борй ти вземат книжката и почва да те удря в гражданската. Второ - за съжаление и тук се напълни с ***, която си кара както си знае та коментарите колко хбаво е в Германия да караш бяха валидни преди 10 години
117
1
 
32
 
! Отговори
лъоловци преди 5 години
Ясна е работата типична БГ комплексарщина. Шкодата е карала бавно, но е заемала лявата лента дълго време щото сме тежки, Мерцедеса е карал бързо и тоя със Шкодата е пречел на тежкарите с 200, те са го осветкали той пък е набил спирачки да им покаже кои е по тежък, в един момент са се изравнили, тия са го препсували, тоя е извадил картата да им се обяснява в любов и тия от безсилие са извадили патлака. Да се бяха ударили и да приключим с комплексираната им историика, нищо другия път....
116
3
 
8
 
! Отговори
??? преди 5 години
Извадили са платлака за да вразумят и респектират разпищолилият се дУпе-тат***********************************************************************Това би трябвало да кажеш на близките си. Като те отстрелят някьде в родината, да не хабят пари за адвокати....
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???Извадили са платлака за да вразумят и респектират разпищолилият се дУпе-тат, преди да е направил някоя беля със себе си, или с друг.....
114
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???В дясна лента може да задминеш някой само в града, и то при наличие на няколко ленти в една посока и при ограничение на скоростта до 80 км в час; На магистрала имаш право да се движиш в лявата лента само докато изпреварваш друго МПС.Тоя гомньо едва ли е изпреварвал, след като той самият признава, че е карал бавно, най- вероятно е решил да се прави на гъзар, ама се е насрал при вида на патлака.Има си правила и Закон за движение, които просто трябва да се спазват.
113
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 5 години
Защото в дясна лента не им е разрешено да го изпреварят, капиш?*************************************************************С две думи хорицата спазвали законите и за това са извадили пищов, просто да подкрепят законодателството в Бг. Та така капиш.
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???Защото в дясна лента не им е разрешено да го изпреварят, капиш?
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
110
2
 
12
 
! Отговори
очовидец преди 5 години
До USAА ти за къде си се разбързал...за РАЯ ли? На пътните значи са Ви указани максимално допустимите разрешени скорости, което не значи минимални такива!!! В закона всичко си е описано, кои превозни средства нямат право да се движат по магистрала в зависимост от категорията на водача...които конструктивно не могат да се движат с по-висока скорост от 50км/ч...всичко останало са интерпретации, просто защото на Вас така ви изнася, че накой видиш ли карал бавно и после...ама що така стана?!
109
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куцо, кьораво и сакато е почнало да се изживява като мутри....Пълни палячовци, веднъж ще попаднат на грешния човек, ще ги бият и ще ги *** тия пишман мутрафони.
108
17
 
14
 
! Отговори
USA преди 5 години
Често бавното шофиране предизвиква катастрофи. Защо в някои държави редом до знака за максимална скорост, стои друг с задължителната минимална скорост а в БГ го няма?
107
18
 
2
 
! Отговори
апо преди 5 години
Типично активно мероприатие на червените другари.Не вярвам и грам на този *** , но за да се издигне в партийната ерархия трябва да направи нещо и очевидно капацитета му позволява само толкова - да го возят в шкода.škoda - жал , жалък
106
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са от гр.Левски ясна е работата,тия са 100% "кубински питиета"!
105
0
 
17
 
! Отговори
Какво става тука бе преди 5 години
В тая държава останаха само престъпници! Дали са депутати,бизнесмени или ромбове все са за куршун. Най добре е взаимно да се изтребят ,че да се почне на чисто в тази окрадена държавица!
104
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако го бяха свитнали туй дупетатче, щеше да направят едно добро на света."Още по добре за България щеше да бъде, ако се бяха изпозастреляли взаимно.
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като толкова бързате го изпреварето отдясно бе амуджи. И без това с този пистолет не сте си и помисляли да спазвате закона, поне се дръжте като истински мутри.
102
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандинавците от Левски няма как да не казват истината.Наскоро чух един подобен да казва,"..тъй де из съм хора, жената щастлива децата и той"
101
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си позволява да присветва, заслужава стопове. Ако ще и да умира в колата.
100
2
 
24
 
! Отговори
Марсианец преди 5 години
Ще ви разкажа личния си опит от шофиране по 10-та магистрала в САЩ. Шофирам в лява лента с ограничение 55мили пред мен има два автомобила в лява и дясна лента които се движат със същата скорост посочена в ограничението. Никой не пресвятква ,не свири и така в продължение на 10-15минути! Въпросът ми е ,такова нещо може ли да се случи в България?! Друг е въпроса с разбитата магистрала Тракия по която ограничението е 140км/ч. ?!