Ромите в Ботевград се оплакаха: Полицаите действаха като мафиоти!

Според тях имало полицейско насилие, ще си търсят правата
26 юни 2018 08:58, Петя Славова
290

Част от жителите на ромската махала в Ботевград се събраха, за да изразят своето възмущение от насилието, което по думите им полицаите са упражнили над тях. От полицията пък разпространиха кадри от охранителна камера от нападението на роми над полицейски автомобил в събота вечерта. Униформените, отзовали се на сигнал за силна музика в блок, са били "посрещнати" с колове и камъни.

Към недоволните роми се присъедини и Илия Илиев от партия ДРОМ. Той подчерта, че хората са много наплашени и има грубо погазване на правата им от страна на полицията.

"Ще искаме пълно разследване на случая и да се установят виновните полицаи, които са стреляли по невинни хора. Ще настояваме прокуратурата да установи полицаите, които са превишили правомощията си", заяви той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Гина е една от пострадалите, а по лицето ѝ има следи от сачми. Пред камерата ни тя разказа, че се е показала на прозореца и почти веднага по нея е стрелял жандармерист, след което жената пада на земята. Пострадалата смята да заведе жалба в полицията. Мъжът ѝ каза, че органите на реда са тръгнали към тях агресивно.

Според ромите жандармеристите са действали като мафиоти. Мнението подкрепи и Илия Илиев от ДРОМ. Той посочи, че разчита вътрешният министър Валентин Радев лично да се заеме със случая. В противен случай ромите са готови на протестни действия.

След случая военният министър Красимир Каракачанов се застъпи за полицаите, но Илиев му препоръча да си гледа самолетите и да не се занимава с ромите.

"Г-н Каракачанов, държавата не е ваша", настоя той.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов не пожела да коментира твърденията на ромите, че са нападнати от полицията и подчерта, че има достатъчно записи от охранителните камери.

Той е бил информиран, че по сигнал за силна музика полицаите са дошли да спрат това нарушение на обществения ред, след което е възникнало напрежението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Гина ...Илия...то Българ бе...
167
0
 
13
 
! Отговори
До 188 преди 5 години
***-полицаите в България много лесно могат да се справят с тая ***.Само дето веднага ще ги уволнят от работа и ще ги съдят.Спомни си как съдиха полицаят, който стреля срещу афганистански нарушители на границата и го спаси единствено хакта, че куршумът беше рикоширал в мост, а не е попаднал директно в тялото.Много е лесно във форума да се правиш на мъж.
166
0
 
14
 
! Отговори
До 186 преди 5 години
Ей слабоумник, да разбирам че според теб дискриминация е когато държавните органи прилагат закона с цел опазване на обществения ред. Дай тогава да ги не пипаме и футболните хулигани, да ги оставим да чупят и бият, за да не вземе да изреват, че сме ги дискриминирали. Що за социопат си ти? Тоягата е необходима точно за да няма саморазправи, тези хора на които очевидно им липсва елементарно възпитание и морал е необходимо да им се покаже по трудния начин, че така не може!
165
0
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
До 175-ти карабит ли имаш в главата.Кой полицай ще гърми ей така по хората показали се на прозореца.Това са измислици на тъжителки за обръщане на вината .Театър ......Браво на полицията ...
164
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако неосъдът тези плевели значи всеки може да посяга на полицай.Борисов тотално разочарование си!!! Аз не искам да живея в такова общество
163
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСНОВНАТА ВИНА Е НА НАЧАЛНИКА НА ПОЛИЦИЯТА В БОТЕВРГРАД КОЙТО НЕ Е ПОИСКАЛ ПОМОЩ ОТ СОФИЯ , ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СИТУАЦИЯТА САМ!!!И СЕГА ОНИЯ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ, ЧЕ ТЯХНОТО МОЖЕ ДА ГО БЪДЕ!
162
3
 
4
 
! Отговори
Тим преди 5 години
По закон всички имат задължения да спазват но правили го някой туй е същата работа като пазарлъка с осигоровките сакън да не осигоряваме повече пък да се спазарим под масата после олеле няма високи пенсии на всякъде има неспазване когато се научиме да спазваме дребните неща тогава държавата ще бъде по добре
161
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея роми трябва да видят полицаите в Америка какво правят дори при съмнение за при опит за нападение срещу тях-всички едновременно вадят пистолетите и стрелят СМЪРТОНОСНО! не във въздуха, не в крака, а в тялото или главата.Нооо, там полицията е уважавана институция (защо ли), а налите шишковци освен за материал за вицове, стачки за заплати и формиране на статистика, за друго не се сещам да са допринесли
160
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 181Продължавайте да дискриминирате малцинствата и нека управляващите да продължават да правят призиви за саморазправяне с тояги... пък да видим дали няма да избие на някъде като Косово!!
159
2
 
20
 
! Отговори
До 176 преди 5 години
Какво правят деца на улицата в 2 часа през ноща били обяснил БХК социопате? Що за наглост е да твърдиш, че полицията ей така е влязла в да бие деца, при положение, че има оплаквания за силна музика, че тези хора каквито и да са по етнос, не са се подчинили на полицейско разпореждане и даже са нападнали органите на реда, което наложило идването на жандармерия. Ако тази хора бяха добросъвестни невинни граждани, да насилие нямаше са стигне! И да полицията си е свършила работата, възтановила е реда.
158
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ !!
157
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-СМЕШНОТО Е, ЧЕ БОТЕВГРАД Е НА 20 КИЛОМЕТРА ОТ СОФИЯ!КАТО СТАНЕ НЕЩО ТАКОВА СЕ ОБАЖДАШ ЗА ПОМОЩ !!И ПОЛИЦИЯТА НИ Е С КРАЙНО НЕАДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ!
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до162АБе ... работата е, че косове се "отдели", имаха съпротива, тинтири минтири. Тея тука, по 3 танка на махала, 1000 войничета и 2000 полицая - кята-пата и айййдяяяяяяя :)
155
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последната карта на кариериста е етническата карта, на лицето и е национализмът, а на опакото е либерализмът, които понякога си сменят рязко и координирано местата.
154
0
 
10
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Проблема е че няма пример за спазване на закони като се почне от кметове общински съветници общини държавни служители пример колко общински актове и наредби има отменени и обявени за противозаконни Върховния съд пък още си действат и не са премахнати ако държавата мери с един аршин ще скръцне със зъби и на общините но има голямо но от там идва проблема със спазването на закони
153
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО ЖАЛКО ЗА ТОЗИ ГРАД!!!ГРЕШКАТА Е, ЧЕ СА ИМ РАЗДАЛИ ЖИЛИЩА В БЛОКОВЕ КАТО СОЦИАЛНО СЛАБИ!!!
152
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до кастовияТи май не загряваш, че полицаите са влезли в махалата и без да подбират са започнали да налагат деца и жени! Някаква жена просто си е стояла на балкона и са я застреляли в главата със съчма. А на едно дете са му разбили главата. Полицията си прави каквото иска с ромите и е въпрос на време да погне и българите. Когато набият един-двама ганчовци ще се надигне вой до небесата. Но когато системно пребиват ромите - хвалебствия. Расистка държава.
151
1
 
18
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Заслужават да влезнат в гетото и да им потрошат кокалите за да се научат ман*алите как да се държат.На записа се вижда ,кой как се отнася.Стига са пищели ,че има нарушава някой правата.Те имат и задължения.Първо задълженията после идват правата.
150
6
 
3
 
! Отговори
до162 преди 5 години
чети историята и зараждането на косовския конфликт и ще разбереш, ако си неграмотен хвани някой да ти чете...но си извади пимпонките от ушите и другаде...
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато българите не се обединим ще сме на дъното. Политиците искат да мразим ромите и турците, за да може да ни управят лесно. Многото пари не са крадат от ромите а от хората на високи постове в ...