Родители не имунизират децата си. Завръщат ли се забравени болести?

Увеличават се случаите на коклюш и магарешка кашлица
3 авг 2018 11:15, Петя Славова
101

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица в Пловдив. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Още по темата

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия.

"Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен бе докторът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува.

"Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахаДа, 3 000 000 пъти. Чули-недочули и повтарят като безмозъчни. Първо рибата тон определено не е сред рибите с най-високо съдържание на живак. Второ - има и чисти региони, където се лови. Трето - 10 000 пъти е число, изкарано от задните части. Четвърто - едно е биене в във вена, друго е поглъщане. Пето - има различни видове живак и живачни съединения, някои от които са безвредни, други имат непосредствени и тежки последици.
92
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
В една консерва с риба тон има 10000 пъти повече живак, отколкото в една ваксина, ама то да си антиваксър не трябва нито мозък, нито да знаеш неща.
91
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Последното изречение в статията доказва по безспорен начин, че Жорето е самозванец, а не е лекар. Прочее, дипломата му по медицина е фалшива. Затова твърди, че живакът, формалдехидът и феноксиетанолът са безопасни.
90
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Последното изречение в статията доказва по безспорен начин, че Жорето е самозванец, а не е лекар. Прочее, дипломата му по медицина е фалшива. Затова твърди, че живакът, формалдехид уточнете и феноксиетанолът са безопасни.
89
2
 
2
 
! Отговори
И преди 5 години
Ами не виждам от антиваксърите борба за по качествена ваксина. Що така бе, Миме, като по вица с водата, дето убива, вместо да се иска спасител на плажа, се иска да се спре пиенето на чешмяна вода, а? Това антиваксърите сте много умни бе, Миме!
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато нарушиш доверието в нещо, особено в чувствителни територии като здравето на детето, после трудно можеш да го възстановиш. Нашата администрация купува евтини отровни фалшификати само и само да прибере подкупите и сега твърди, че родителите са виновни, че не вярват на доктори и ваксини. Що така бе Миме, твоя грях на родителите искаш да го припишеш?
87
8
 
11
 
! Отговори
Що преди 5 години
Те и румънските антиваксъри бяха много умни. Децата им са в гроба, убити от морбили. Сега нашите антиваксъри бодро са поели по пътя на румънските си събратя. Изобщо, това антиваксърите трябва да се забранят със закон и у нас, преди и тук да настъпи масов мор от болести.И реват, че ваксините били некачествени, но не виждам да се борят за по качествени. Те са като по вица, че глупакът чул, че от вода се умира и спрял да я пие, щото не му стигнал акъла да се сети за друго.
86
3
 
7
 
! Отговори
men преди 5 години
в румъния както и у бугаистаня отиваш мушкаш две стотачки на лекарка пред пенсия в жебчето и картон и на тебе и на детето ше направи. мислете малко бе, щом най големите богаташи на света са зад тази работа дали не понамирисва. па и да видя децата на ротшилдови как ги дупчат и може и да ме убедите.
85
4
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
ако не дай си боже му стане нещо на детето ми от някоя от тези болести ще е лош късмет. ако му стане нещо от ваксина ще е зорлян и вината ще е моя. и освен че ще го гледам цял живот горкото как се гърчи един ден ще ритна камбаната и ще го оставя на кого? на вас ли дето онзи ден хранихте инвалидите а сега сте се загрижили за децата. само двама сте май про ваксърчета и сигурно сте представители на фарма фирмичките дето ни обърнаха на опитни зайци.
84
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Това е явно новото модерно п*енделско течение като другите п*ендели Веганите. Живейте както си искате стига да спазвате законите и да не пречите на другите. Като не ваксинирате децата си и двете условия не изпълнявате, т е пречите на нормалните хора. Айде марш на паша!
83
6
 
10
 
! Отговори
да преди 5 години
В Румъния вече е предвидено наказание със затвор ако родител отказва да си имунизира детето, имаше бум на морбили, няколко деца умряха от мамина пpocтотия.
82
7
 
9
 
! Отговори
Immortal Technique преди 5 години
Ако ваксините бяха така ефективни, нямаше платените про-вакстърчета да реват, че имало опасност за тези, които са ваксинират, да се разболеят. Аз получих тежка алергична реакция след ваксина, която излекувах след 5-6 години. Нека ми дрънкат колко безвредни са ваксините - сега пас ще се появи някой *** да ме убеждава, че не било от ваксината, ами от марсианците....Тези ваксини, от които действително има полза, са най-много 5-6, останалото е маркетинг и гнусна измама...
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живях 4 години в Австрия. Когато отидохме дъщеря ми беше на 5г. За да посещава детска градина трябваше да изкарам имунизационен паспорт с преведени ваксини от БГ които и бяха поставени и съответно и поставиха и според местния имунизационен календар. Тия приказки за незадължителните ваксини в Западна Европа ги забравете. Нито в детска градина нито на училище могат да ходят ако нямат ваксини!
80
1
 
7
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До Анонимен 80 Пълна кретения е коментара Ви,самият аз се разболях и дълго ме лекуваха от туберкулоза.Живея в самостоятелно жилище,добреплатен техник съм и не се лишавам от добри храни.Напрегнатата работа,малкото почивки и ред други фактори могат да Ви сринат им.с-***,а и болестта не е стояла константна.Имам личен поглед и мнението ми е различно.Не питай старило,а патило!Добре,че ги има доц.Стефанова и екипа й
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шарката я има и сега,а туберкулозата си се вихри в г.етатада не дойдат по-страшни болести,дето не сме ги и чували
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77От туберкулоза е доста трудно да се разболее човек, който се храни добре и живее в добри битови условия. 95% от случайте на туберкулоза у нас са на хора живеещи в лоши битови условия, гладуващи такива или жени на екстремни диети и с много влошен имунитет. Масово това са ваксинирани срещу туберкулоза хора.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78ти имаш ли някаква представа какво има в аналгина да кажем или понеже си природосъобразен/а каква е активната съставка на шипката?
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74 ПешоКажи го на прализираното детенце и на родителите му след именно такава ваксина, как то и те са просто малък процент от стаистиката.Тъй, че Пешо аз лично няма да рискувам с моето дете с масовите ваксини в които нямам идея какво точно има.
75
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да спомена че с мигрантите пристигат позабравени у нас болести като туберкулоза и шарка. Продължавайте да не се ваксинирате
74
3
 
7
 
! Отговори
месут преди 5 години
поредния платен *** и античовешки доларолапач, целящ да изкара някоя хартийка с пропаганда за поробване и геноцид над човешката цивилизация