След кошмарния сблъсък в Петрич: Ампутация на място... борба за живот!

Двете тежко ранени деца са стабилизирани, но имат нужда от кръвопреливане
16 авг 2018 18:00,
80

Продължва да е тежко състоянието на двете деца, пометени от кола в Петрич.

Dnes.bg припомня, че кървавият инцидентът стана след полунощ, когато 18-годишен шофьор загуби контрола над "Опел"-а си, качисе на тротоара и блъсна трима тийнейджъри.

Дошлите на място лекари веднага ампутирали крака на 17-годишното момче, не изчакали да го отведат до болницата, защото имало реален риск за живота му, обясни пред "Дарик" д-р Александър Попов от Спешния център в Петрич.

Още по темата

"Стигна се до травматична ампутация на място още. Другото момиченце беше с фрактура на подбедрица. Състоянието на децата е стабилизирано, но все още се извършва кръвопреливане", посочи той.

Медикът обяви, че те имат спешна нужда от още кръвопреливане.

Третото пострадало дете е 16-годишно момиче, което е било с по-леки наранявания и вече е освободено от болницата.

"Прието е в спешния център с порезни наранявания. Пренасочено е към лечебното заведение, а по-късно е освободено по негово настояване, за да продължи вкъщи", каза още доктор Попов.

По думите му децата са били спасени благодарение на бързата реакция на лекарите: "Ако нямаше болница тук, най-близката е в Сандански, децата щяхме да ги загубим".

След жестокия удар полицията арестува 18-годишния шофьор, който е тестван с дрегер за употреба на алкохол и наркотици, пробите са му отрицателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
37
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Не искам да си представям кошмара който ще преживее това дете когато разбере че вече нищо няма да е нормално както преди. Никой нищо няма да направи на шофьора, млад е , грешки стават , съдията ще каже че той не е съден и няма други криминални прояви и ще има порицание и да не прави повече така. Ай чао аз заминавам в чужбина от тая ***
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЙ ПРО ДАЖНИЦИ ДА ПУСНЕТЕ И ТОЯ ШОФЙОР ДА НЕ ГО ДЪРЖИТЕ МНОГО
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да дрифтят, може да пафкат. По-безопасно е за околните.
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УЧИТЕЛИТЕ КАТО КАЗВАТ,ЧЕ РАСТЕ РАЗЮЗДАНО ПОКОЛЕНИЕ ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ И АУДИТОРИЯ СКАЧАТ СРЕЩУ ТЯХ......Когато фактите говорят и Боговете мълчат!
36
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тухларна Долни Раковец и е време да заработи отново
35
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са тийнеджъри, те дори да са пушили, пили или друсали -стояли и не застрашават чужд живот, само своя. Но този с автомобила, качвайки се на него по презумпция си участник в движението, неговите родители носят задочна отговорност за възпитанието му. Вярно е че квито родителите, такива и децата. Има многобройни примери за кофти родители и деца, просто в държавата ни няма санкции и простотията и усещането за безсмъртие се шири по села, градове, столици, навсякъде. здрави глоби!
34
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставките са за полицая който най безочливо излъга че нямало дрифт... всички свидетели твърдят обратното а това дали самия виновник ще си получи заслуженото е мнооого съмнително в тази "държава"един млад човек ще се учи да живее цял живот без крак.. само защото друг млад няма достатъчно мозък между ушите си. цял живот без крак равен ли е на цял живот без книжка?
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на обръщача "почивка " във Варна ВСЯКА ВЕЧЕР дрифтърчета пилят гуми на авробусната стоянка и след това профучават със над 100 по тясната улицамилицията спи в патрулката на 50 метра оттам в двора на телевизионния център и се правят че не ги чуват. само въпрос на време е да се случи нещо и там. докога така?
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред Лекарите в Петрич!Дано децата се възстановят бързо,доколкото е възможно това!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо оставки- моставки ? кой ще поеме отговорност за ЛЪЖАТАТи на някакви въшливи оставки ли приравняваш кракът на момчето? Сега е важно да се направи възможно най - доброто за детето, а пък който си заслужава нека си получи заслуженото!Жадни сте за кръв и мъст! Много много първично!
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиционерското.... изгубило контрол над колата, докато обикновените хора се движат с несъобразена с пътната обстановка скорост!?!?!Eбати и държавата корумпирана, скапана ...комунистическа кочинa!!!!
29
2
 
47
 
! Отговори
дрифт? ко?не ! преди 5 години
полицейското детенце да не вземете да го държите цяла седмица като ония пияния в Китеноще утре на свобода. дИтетУ не е виновно изгубило контрол. това в България автоматично освобождава от вина.
28
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
милиционера по телевизията най нагло излъга, че не е било дрифтене... шофьорчето изгубило контрол едва ли не го оправда.... ...оказа се че е милиционерски синковецнещо оставки- моставки ? кой ще поеме отговорност за ЛЪЖАТА РОДНАТА МИЛИЦИЯ НИ ЛЪЖЕ
27
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖАТ ЗА ПРОБИТЕ МУ !! ОБЯВИХА, ЧЕ СА ОТРИЦАТЕЛНИ ОЩЕ СУТРИНТА КОГА ГИ ИЗСЛЕДВАХА!
26
0
 
51
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да загубиш контрол над колата и по такъв жесток начин да пометеш хора...с каква скорост се движиш се пита в задачата?
25
9
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Сега Меланшон като сложи подписа си и Франция излиза от ЕС.Тва е неизбежно.
24
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
милиционерски началник гази деца ,а на бас ,че и условна няма да му дадат ;) !!!А на бас, че и доживот няма да му върне кракът! Стига с вашата злоба, по-важно е да го задържат да покрие разходите за евентуално най - добрата възможна протеза.
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормална страна да са го линчували с цялата фатмашка рода и барабар с РУП-а, който го пази в момента. Обаче в *** си траем. Мир и толерантност да има.
22
6
 
18
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Шперплат 15 Амам приятел в САЩ който ми каза как е взел книжка. За листовките не знам , но за кормуване караш няколко стотин метра , завиваш в първата пряка , слизаш от колата и готово.Гледат можеш ли да потеглиш , да завиеш и да спреш.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям шок!Но важно е да не губи дух! Сега има добри протези, макар това да не е утеха! Тук споменах за момиче, което е без ръце и живее като нормален човек. Прави си сандвичи, сменя гума! на кола, пазарува и всичко това без ръце!!Дано децата се оправят и оттърсят от психологическата травма!