Дискриминация над полицаите: С една униформа 5 години на улицата!?

Синдикатът на МВР пита: Как така да се всява респект?
9 окт 2018 10:45, Петя Славова
91

Ден след като премиерът и главният прокурор заговориха в критичен тон за сегашния модел на работа в полицията, КЗД установи, че вътрешният министър е извършил пряка дискриминация спрямо всички униформени служители в МВР, които в периода 2014-2017 година са имали право на служебно облекло.

Според Вергил Христов, зам.-председател на Синдиката на МВР, няма как един униформен полицай да седи на улицата в продължение на 5 години с една и съща униформа и да всява респект.

"Това дали някой си върши работата или не си я върши, е продукт на някаква крайна оценка на направен анализ. Когато говорим обаче дали някой си върши работата, трябва да се види дали са подсигурени необходимите средства за това. Няма как един полицай на улицата да седи 5 години без униформа. Все пак това е лицето на държавата", уточни Христов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му хората в униформа в МВР са близо половината от служителите - около 20 хил. души.

"През януари месец бе поставен въпросът със заплащането на полицаите. Той все пак бе решен. Като се повдигна въпросът за униформите колегите от министерството се оправдаваха, че обществените поръчки постоянно се обжалват и се връщат отначало. Ами няма ли как това да се избегне", пита още зам.-председателят на Синдиката на МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Хектор преди 5 години
Управлвнският съатав е над 70%.По надолу в коментарите срещнах 40% но това не е вярно.Тоя упраяленски състав натиска тия на улицата да си затварят очите.Такава за съжеление е тая прогнила система.Грузинския модел ,там е истината.
79
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Коментар 73 казва всичко! Освен, че имат и неофициални бонуси, които всички ние им даваме. Да ходят по *** все ми е тая! В такава система за мен този, който е решил да бъде полицай е същия като кварталния дилър, сводник, крадец на чанти и т.н. Респект никакъв, само съжаление към близките им.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея пък с нови и изгладени дрехи ли ще ни респектират.
77
1
 
5
 
! Отговори
Този преди 5 години
Какви полицаи в БГ?????? Няма такова чудо тук.Връщам се от чужбина и що да видя тук? Няма патрули,няма никаква полиция на улицата и хем съм в голям град.А тези дето се мяркат скрити на сянка си играят с телефоните,безхаберие колкото си щеш.А нужда от патрулиращи има: шофьорите карат в насрещното и паркират нагло,правят се гонки,нощем музиката гърми в кварталите......идилия някаква
76
1
 
6
 
! Отговори
дядо Поп преди 5 години
пак ли рев беее...........наи-богатата институция с 1,8 млрд бюджет ......................................
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицай на улицата." Кажете на коя улица и в кой град е, че ида да го видя. Щото такова нещо от години не съм виждал.
74
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 5 години
Много "работари" дават мнения тук! Да, ама в работно време, пък и оценяват работата на другите!
73
1
 
3
 
! Отговори
До Стеф преди 5 години
До Стеф: В пълна сила важи поговорката Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле
72
0
 
3
 
! Отговори
да те респектират.. преди 5 години
Абе ако изкочи някакъв брадясал полу със съдрани *** ..гол препасан с патлак и палка в ръка не респект ,ами и страхова невроза ще ми докара ,,,ама не е така те пареи за облекло и храна нали им дават --да си купят бе на мен да не ми дават дрехи --5 години ходя с анцуг нямам даже ни палка ни пистолет
71
1
 
5
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
До До 64Това е униформа.Не са вжедневни дрехи.Това е положението-това са изработили/
70
1
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Не съм сигурна,че заслужават и това.Няма по-неработещо нещо в тази държава от полицията.Аз лично не знам за нито едно разкрито престъпление,което се е случило на мой близки или познати.Винаги казавт нещо от рода на:Не се наявайте,няма смисъл.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли дойде реда за нова порция с претенции от полухората. Нали им се дават заплати да си ушият дрехи.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дискриминация над полицаите: С една униформа 5 години на улицата!?"На мен пък моя работодател никога не ми е дал униформа. Все си купувам дрехите, с които ходя на работа, защото имам заплата. Полицаите нямат ли заплата? Или работодателя е длъжен да те пои, храни, да те облича, да те вози от и до работа, да ти купи апартамент, да ти купи кола, да ти направи деца, да ти плати детската им градина, че и заплата да ти плаща?!?
67
0
 
7
 
! Отговори
да бе 2 преди 5 години
нека се приеме закон управленският състав да е до 5 % от целият щат.Сега в МВР има около 60 структури и подразделения- / знаещи Македонски /??Международни отдели,всякакви други седящи длъжности.Отидете в някое РПУ-сутрин влизат 60 човека - напускат по работа на улицата 10.Разни ОИД-та които не намират никого,мадами които носят папки.Да 20 000 са на терен, ами да ги изкарат от канцелариите.Само там си пенсионер с 900 лв пенсия и си седиш за още 1500 лв заплата.Ето колко са дискриминирани
66
1
 
10
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Айде да видим какво са АМО те имат 20 БРУТНИ заплати. 40 раб дни отпуск,карат без винетки,от гражданската плащат първата четвърт.Упражняват мек рекет-/уж не искат нещо пряко но не отказват/Закуски, обяди кафета -дребни всекидневни подаръци-уж минавайки покрай твоето заведение те пазят.Бюджет 1,5 милиарда + 35 % върху това-ДОО,Управленски състав 40 % от целият щатен списък,най слабите по успех станаха полицаи-но понеже са много властта им кляка тес техните семейства общо 400х.чов-решават избори
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купете им по един кат работни дрехи и са ОК. С полицейските дрехи е опасно да се появяват, щото много ги бият.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дискриминация над полицаите: С една униформа 5 години на улицата!?-------------Вай, вай, ваййй..... ми ся!?Бас си беднотията и сиромашията!!!!От утре да се обяви национална инициатива - видиш ли полицай дай му 5 лева и баничка с боза!!!!!!!
63
6
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Ти с едни и същи дрехи ли ходиш на работа, цяла година? Сигурно даже не ги и переш, за да издържат по-дълго!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам повечето коментари под статията си давам равносметка защо България е на този хал. Добре не е новина, че хората нямат вяра на МВР и дори отношението към полицая е повече от негативно. За този факт си има и обяснение, но какво ще постигнем като и за напред продължаваме така. Трябва да искаме РЕФОРМИ в това министерство. НЕ МОЖЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА СЕ ВОДЯТ най-много на гл. от населението в ЕС, а дефакто ние да не ги виждаме очите. Присъствието им е единствено по пътищата с цел пари!
61
1
 
12
 
! Отговори
50 преди 5 години
Аз от 10-ти ноември досега не съм си купил и една дрешка и обувки!?Аз пеша полицай в квартала не съм виждал!?