Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 5 години
Ти си готов като гледам да си следващият! Дано Бог ти помогне да се вразумиш.
48
19
 
6
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
В мойта религия жената е длъжна да се подчинява и всичко да прави по волята на мъжа. Не са ги изпотрепали от хубаво. Ако са се отдали на разврат или искат пари с камъни трябва да ги трепят.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз това ви го написах преди два дена,в друга тема по същия случай,а вие ме обвинихте в коментарите си,че съм бил ром сигурно.Е,будни ли сте или заспали?
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя с джендърската конвенция може ли да ми обясни как щяха да бъдат спрени психари като Викторио, Стефан Станев, онзи лудия от Сарафово или бившият на Елена да убият жените/приятелките си?И насилниците не винаги са мъже, но факт е, че те по-често убиват жените си. Причина за това е, че много откачалки имат достъп до оръжие.
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете да сравнима тези 22 жени с броя на убитите мъже, ама това са жени убити от мъжете си, а не всички убити жени в България! А колко мъже са убити от съпругите си за същия период? 0? 1? Е, сравнете 1, примерно с 22.
44
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу, "горкичките" женички "живи да ги оплачеш", всичките до една лисици и усойници,колко много са препатили,а и ще имат да патят още свидните...Във всяко зло се корени женския характер и нрав!
43
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насилието ще расте от тежката икономическа ситуация в страната и липсата на бъдеще.
42
8
 
7
 
! Отговори
СИКАДЖИЯТА преди 5 години
Най-важното е, че отхвърлихме Стамбулската Конвенция!И че рестартирахме проекта АЕЦ БелеНЕ!И сме предвидили 82 милиони (минимум!) за пребоядисване на старите ни Су-та в Русия!Туй е най-важното!Наш'те коалиционни партньори, Обогатените Патриоти, също са много доволни от свършеното!Наш'та "опозиция", в лицето на старите партийни бонзи от бсп - тоже!
41
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен бг мъжете развиват комплекси, заради липсата на живота, за който мечтаят - много пари, скъпи коли, истинските играчки, не детските и всичко, което си пожелаят... Момчето на мама и тате, изведнъж разбира, че в живота не е като в кухнята на мама... И най-често последствията за тяхното нещастие и чувство за некомфортност се понасят от жената до него, тя става жертва на криворазбраната им истина за живота, която всъщност е че повечето от мъжете са неимоверно безотговорни.
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доволни ли са сега НПО-тата,от всякакъв аморален вид, обратни, феминистки, ,,правозащитни,, щедро финансирани от външни човекомразци. Трябва да са доволни, те направиха всичко възможно, да унищожат ценностната система и морала на българите. И успяха за съжаление, вече наистина заприличваме на пропадналата и покварена Европа, дано по-скоро се срине европейската заразена блудница.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46А това е друг проблем ... "търкулнало се гърнето и си намерило похлупачето "
38
13
 
10
 
! Отговори
яко цензура от ИК преди 5 години
Защо не напишете колко деца са били абортирани от майките си/ жените, изоставени или изхвърлени в кофи за ***.Колко мъже са били нападани от жените си вербално или физически. Колко жени извършвали обири на непознати мъже, след като са ги упоявали с хапчета в напитки!Колко жени държат други жени като секс ***- в Амстердам, Хамбург!Тая статистика е в МВР и ЕС, но защо не я публикувате!Превенция?Като на шведа набичкан с *** ИК в Швеция, дето риташе камериерката в главата ли?
37
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените сами са си виновни,защото търпят.Моя съседка няколко пъти я засичам с насинено око,но въпреки това си седи при съпруга си. Той е офицер от армията и със сигурност има оръжие,така че и тук ситуацията може някой ден да изкалира.
36
2
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Така е !
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Архангел ПсувнаилРазбирам разочарованието, но насилието ще реши един проблем, но ще отвори друг. Решението е критично мислене, култура и знание. Да не се подаваме на течения, вълнения и пропаганди. А нашата мила система рано или късно ще се самоизяде.
34
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми едно време само ги биеха ... направете си сметка колко са инагляли да докарат хората да ги убиват !!!Страшно нагли същества !
33
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Препатил от женитеАбсолютно вярно! А колко още мъже има, които са живи и са оцелели след тормоза, ама животът им е съкратен с 10 или 20 години? За това нито дума. Феминизмът и джендаризмът съсипват мъже постоянно, ама за това няма конвенция. Защо? Защото от това не може да се изкарат ПАРИ!! Следете парите!!!
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Temata ima i i druga strana...kakvi sa chislata za drugite polove?! Kreslivite teror i psychoatakuvasti maiki si namirat maistorite...ili?!
31
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОКАТО НЕ СЕ ИЗКОРЕНЯТ РУСКИТЕ ПСЕВДО ЦЕННОСТИ В БЪЛГАРИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО НЯМА ДА СЕ ПОДОБРИ!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Препатил от жените 32Така е. Знам доста истории за жени отровили мъжете си, но то е до човека.