Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
17
 
! Отговори
психо-мизерия до 25 преди 5 години
Така е ,но едно време развода бе осъдителен ,хората с пръст ги сочеха/ малко бе пресилено ама.../ може и фалшиво морално да беше ,но го имаше ,имаше и другарски съд за разни прелюбодйци -- не казвам кое е правилно ,но колкото по назад се връщаме толкова брака и семейството са се възприемали като основна ценност ,,а особено по селата ,а там е живеело повечето от населението...сега как на единия от партньорите му докривее и адио, няма деца това онова ,живеело му се ,един живот ,и разни такива..
28
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важното е че не приехме Истамбулската конвенция и спасихме целокупния български народ от джендерството. Пък че убивали и изнасилвали, ами то си е нормално и в реда на нещата за страна която се противи на общочовешките ценности по примера на путинска Русия. Вчера чета, че в Уфа двама руски полковника и един майор от руското министерство на вътрешните работи изнасилили своя колежка полицай по време на работа. Ами всичко си е точно. Очаквам подобно нещо и у нас копипейста на Русия.
27
13
 
26
 
! Отговори
Препатил от жените преди 5 години
Това е нищо спрямо мъжете "убити" и разболяни от жените си - колко мъже са в гроба от получени болести от женски тормоз, а?!"Тя умори мъжа си", доста често срещано явление в БГ, за което нито се говори, нито се коментира, нито има наказание!
26
9
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Сънародници, властимащите задействаха машината на медийния апарат и сега лека-полека ще започнат да ни втълпяват, че насилието над жени е огромен проблем, за да приемат Истанбулската конвенция, която е в разрез с конституцията на република България! Помнете ми думите, започнаха изпълнението на плана! Истината е, че в България насилие на жени има в особено малки размери ако се съпоставим със западните моралисти и контета!
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина трябва да се възстанови смъртното наказание. Смърт за смърт, това е вече, истинска превантивна мярка срещу бъдещи убиици. Ако на Европа не и отърва, напускаме с кеф.
24
18
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕТО ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТРОЙ!!!! БЕЗБОЖНОСТ , БЕЗСЪВЕСТНОСТ, БЕЗМОРАЛНОСТ!ВИКТОРИО Е ПУТИНИСТ! МАХНАХА ОТ ПРОФИЛА МУ ВЪВ ФЕЙСБУК КАКВО ХАРЕСВА А ТО Е ПУТИН И ФЕДЕРАЛНАТА СЛУЖБА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА РУСИЯ!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, за какви конвенции си говорим тука ? Закон на хартия е като врата насред поле. Нашата родна полиция е на едно от първите места по глава на население в света - нейната ефективност далеч под средното. Нямаме работещи социални институции, бързо намесващи се при битови проблеми. Съдебната ни система е мудна и потънала във формалистика, а реформите от 20 години са ни "приоритет". Е народе, с такива структури какво очаквате да се промени с наличие или липса на някакви си закони ?
22
4
 
9
 
! Отговори
психо- мизерия преди 5 години
Нямало полиция,, нямало полиция ,,ае като няма *** врътни два шамара на постовака пред районното и ще видите има ли полиция и съд...карам денонощтно почти всяка вечер града е блокиран от катаджии ,патрулки и СПС -та с бусове ,а стане скандал и за 3-мин са там ,аз не мога да разбера какво искате през 3-метра ли да са ,сега са много кой ще плаща сметката --трябвало да стрелят --да стрелят бе по-вашите синове.. правата им били малко ,много им знаете правата та приказвате, големи шматароци и софра б
21
10
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Държавата ни няма проблем с насилието на жени. Колко процента от убийствата годишно са 22? Колко от тях са убити по чисто криминални подбуди и колко по причина, че са жени? 5 - 6 годишно? И защо се криминализира само насилието над жени? Защото по презумпция мъжете са насилници? Това не е ли отново дискриминация? Стигаме до абсурди, като онзи на Бритиш Еъруейз, дето накарали един пътник да се премести, защото се паднало да седи до дете, а авиокомпанията имала политика за предпазване от педофили.
20
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето за това трябва много бързо да излезем от Нато и Ес, да изолираме всякакъв вид, псевдоправозащитници, и да въведем смъртната присъда. Тогава ще намалеят драстично убийствата. Главните виновници за смърта на повечето невинни жертви са непеотата, като бхк и други джендърски групировки, точно те защитават убийците. За да оцелеем - вън от Нато и Ес Веднага...
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато нещо мирише не както трябва, винаги гледайте къде отиват парите.
18
12
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 5 години
В предишния ми коментар казвам олигархично-мутренска ***. Да, именно това е класата, която управлява България, насочва общественото мнение, създава поведенчески моди и нагласи чрез ПЛЪТНО контролираните медии. Не са виновни нито НПО-та, нито Истанбулски Конвенции, нито пък ДЖЕНДЕРИТЕ (измислен от умните Българи термин, поради невежество и незнание да се преведе точното значение на тази Английска дума, както и поради Руски слугигаж, който е против Евро-гейовете, либерастите и джендерите!
17
15
 
12
 
! Отговори
психо-мизерия преди 5 години
Решава дамата изоставя го насред нищото, тоя изкукуригва от всякъде и на момента я праща при Св.Петър -- в неговата глава въпроса какво ще прави после не стой ,така че и на 500 г. затвор да го осъдите няма да предотвратите положението--- това се случва тук и при предимно хора които са без алтернатива след развода , той е несигурен смята ,че живота свършва и в комбинацията от ненормалности завлича и жената със себе си-- мисля ,че ако хората са по добре финансово ще си помислят по реално над нещат
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете за Прозореца на Овертон, за да сте наясно какво се случва. Важно е. Това не е конспиративна теория, а реална манипулация по учебник. Четете, за да имате критичното мислене, което се опитват да ни отнемат.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да се сравним, да видим тия дето са приели джендърската конвенция по- напред ли са и изобщо сравнението е важно инак - да много са убитите и нещо трябва да се прави и то веднага. Ама, сега, да не извадят от ония класации за чувството за застрашеност...как сме чувствали корупцията или как възприемаме не знам какво си- щото това е чисто мошеничество
14
15
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 5 години
Да бе, да, на мнозина все НПО-тата им виновни, на други - Западна пропаганда и идеологическа диверсия, на трети - Истанбулската Конвенция им виновна.Вината за тия неща е ИЗЦЯЛО работа на Българското общество и най-вече на назначените капиталисти от ДС, заедно с цялата олигархично-мутренска *** и управляваща класа в изтеклите 3 десетилетия. И за ваше сведение - Ако Истанбулската Конвенция имаше нещо джендерско в нея, Анадолците (дето са ви трън в очите) нямаше да я подпишат.
13
1
 
36
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
По селата се убиват хора заради 100лева и компоти.Министър-пожарникаря обмисля хората по селата да плащат за частни охранителни фирми.Това държава ли е?Та в този ред на мисли, тези 22 убити жени са една малка щриха от целия пейзаж.
12
0
 
21
 
! Отговори
?!?! преди 5 години
Превантивни мерки и работещи институции...2 неща, които тук ги няма за съжаление...
11
13
 
23
 
! Отговори
???? преди 5 години
А колко са убитите мъже, защото според медията на Карбовски те са в пъти повече? Стига пропаганда!
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито дума за това колко са убитите само в истамбул за същия период при същите условия.Ами много по-малко са. Освен това Истанбул е колкото 3 Българии.