Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
До всички които питат Момиче дали била изневерявала? Ами 99%от ревнуваните жени не изневеряват, мъжете им са просто психопати, които не ги смятат за хора, а за предмети. И още нещо психическия тормоз е по силен от мъжете защото те не се страхуват от жените, че ще ги набият или убият.Факт.
228
2
 
6
 
! Отговори
Момиче преди 5 години
До 248Чета ти коментарите и тези назоваващия се Predator твой "колега" и ми става ясно защо има толкова много бити,тормозени и убити от партньорите си жени в България.Такива като теб не приемат жената за равен, за партньор,та дори и за човек. Тя им е подчинена, собственост с която могат да се разпореждат както им е кеф.Аз определено предпочитам да се радвам на нормално мислещи "мухъли", каквото и да значи това, от колкото на комплексирани "сериозни мъже", изживяващи се като мачовци като теб.
227
5
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
До МомичеМомиче, подарявам ти свободата. Не ме кефиш и сериозен мъж не заслужава да е с теб. Радвай се на мухълите които те търпят. Предай им и моите съболезнования за полужената с която са се уредили.
226
4
 
10
 
! Отговори
Момиче преди 5 години
До 241Пич, живеем в свободен свят. Защо трябва някой д атърпи друг да му държи сметка?! Тъпо е. Колкото до мен, ако не ми е кеф с един мъж предпочитам да го сменя, вместо да изневерявам - намирам го за натоварващо и безсмислено. Защо да стоиш с мъж/жена, който не те задоволява емоционално или физически, че да имаш необходимост да му/и изневеряваш. Омръзне ли ти - сменяш. Излез от Средновоековието в което си зациклил - никой не ти е длъжен с нищо.
225
9
 
4
 
! Отговори
Жеко преди 5 години
Жените сега са масово увредени и не стават почти за нищо. Само за едно нещо горе-долу стават засега.
224
2
 
3
 
! Отговори
ГошУ Клюката преди 5 години
А пък в наше село имам наборка Софка има си мъж но няма ром или българин с които да не е правила с*кс.Имам доста от моя град който в фейса ги гледам всеки месец с различни мъже на по 30 ама пачи.
223
4
 
1
 
! Отговори
Predator преди 5 години
До Момиче, като си независима личност, не пускай на селяци и няма да те тупат. Офф ти пък ако знаеш тези дето обичат да тупат,колко много обичат, такива феминиски и развратни жени... по добре с ***,отколкото с жена, като това момиче"винаги съм се чудил как може да има мъже,който да живеят с такива момичета" по добре с коза отколкото с такава жена,както казва един приятел козата,като я целуваш ти мирише на коза а жената,като я целуваш на риба с чесън" :)
222
4
 
3
 
! Отговори
Predator преди 5 години
С права има проучвания на ЦРУ,че на една българка през живота им се падат над 150 мъжа а на българин 10 жени,1 българка-роми,турци,българи,западно европейци,африканци,азиатци и др. народи.. българката е на 3 място след рускинята и украйнката по аборти и като цяло разврат!БРАВО НА ТУРЦИТЕ,ЧЕ ЗНАЯТ КАК!!
221
6
 
1
 
! Отговори
Predator преди 5 години
До Момиче-Момичет ти след, като биеш шута за едната ревност ми е ясно колко държиш на мъжете до себе си това е все едно да имаш дете/деца и те да не са отличници и ти да ги захвърлиш ей така...жалко,че има такива българки!Честно да ти кажа на такова момиче",като теб ако знам,че си такава и те видя на улицата примерно наръгана с нож или с счупена кост молеща за помощ не бих помогнал,НИКОГА!
220
6
 
1
 
! Отговори
Predator преди 5 години
До-Момиче знаеш ли искам да те попитам,нещо ти си анонимна може ли да ми кажеш след, като не би търпяла мъжът до теб да те ревнува ти изневеряваш ли на партьорите си ама честно??Относно пишищия че жените не трябва да се оставят на селяци младежо пожелавам ти жените до теб вечно да ти слагат рога!Що за глупост да имаш съпруг да си омъжена и да не ти държи сметка мъжът до теб??Момиче с право турците имат държава и разрастващо се население те знаят как да се държат с жените ":)
219
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 239За това иде реч, че жените трябва да имат самоуважение и да не се оставят на поредния ***, бил той *** или не съвсем ;)))
218
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момиче, като си независима личност, не пускай на селяци и няма да те тупат.
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински мъж не посяга на дама, а дама не пристава неженена.Мухльовците и кифлите си ПАРТНИРАТ. Следкато избират да живеят заедно като животни, се отнасят един с друг като с животни. Къде е изнеадата? Че истинският живот не като по Американска сапунка?
216
4
 
7
 
! Отговори
Момиче преди 5 години
До 235Разбира се, " бият шута" на ревниви мъже. Аз не съм нечия собственост, независима емоционално и финансовото съм и не смятам ,че трябва да позволя на някой да се държи неуважително или подозрително спрямо мен. Ревността е гаден хибрид между безсилие, агресия и ниско самочувствие и аз като личност не смятам, трябва да понасям комплексите на някого върху себе си. Първата крива дума, обида, неуважение, недоверие , собственичко държание и пътя, чанта, гащите и да го няма. Никой не е незаменим
215
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то кво стана?Мюсл.итата бият жените се.А православните направо убиват.Много са случаите и в Русия и сие.
214
3
 
6
 
! Отговори
Момиче преди 5 години
Бог да ги прости момичето и бебето. Най - после разберете жени, че няма какво да правите при агресивен мъж, мъж който не ви уважава и цени, ревнив или алкохолиците мъж. При първата дума казана Ви " на криво" си събирате нещата и си тръгвате или го изхвърляте, ако апартамента е ваш. Мъже колкото щеш, нито е първия, нищо ще е последния. Безсмислено и опасно е да си мислете ,че може да промените агресивен и комплексиран мъж.
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости, бедната душа. Единствената грешка е че се родила в Европа.
212
1
 
1
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Бог да те поживи,чадо!Амин!
211
1
 
1
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Аз ходя понякога (в обедната си почивка) в православна църква, много рядко в католическа и в неделя в Протестантска църква. Аз съм просто християнин. И трите форми на християнството имат една и съща доктрина по този въпрос. Всичко добро ви пожелавам на всички!
210
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
злато търсачките които ходят на църква са много добри хамелеони, но знаем защо сте там. влече ви че човека глава на църквата е направил саможертва, също както очаквате бъдещият ви мъж да се жертва за вас като се докара до ранен гроб, обаче противоречието идва от това че той си е вървял по собствен път, а не по пътя на някаква жена която да го води за носа.