Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪПРОСЪТ Е - ЗАЩО?САМО ОРЪЖИЕТО ЛИ ОПРАВЯ ПРОБЛЕМИТЕ?АКО Я КАРАМЕ ТАКА, ЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДИ НЕ САМО БЪЛГАРИЯ, А ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА.
168
8
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Жените саАко жената е жертва тя сама се е поставила в тази си роля! Иначе жената е дори първопричината да има или няма мъже, да има или няма съзидание и градеж, ... въобще жената да си понедсе отговорността за съдбата! А мъжете са и винаги са били единствено инструмент на жените! пп. защо обаче доста често жените се поставят или изживяват в ролятя на жертви на некай друг а не на сиби си, м?
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ САМО ПСИХОАНАЛИТИК, АМИ И ДУХОВЕН ГУРУ.
166
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жените са жестокиНе знам колко са жестоки, ама знам, че си неграмотен! Първо се научи да пишеш, после коментирай!
165
0
 
2
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
продължаваме с "намерете некое наше момче да каже пред камера ..." читалищна работа.
164
1
 
11
 
! Отговори
До жените са жестоки преди 5 години
Остава ти само да намериш и мъж, който да те ограмоти. Остави магистралите и мостовете за после, първо залягай над буквара.
163
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
да да.... в страна дето жените в най-лошия случай надживяват мъжете си поне с 15 години... мда, престъпления. обсебване. кой кой убива не е много ясно, нали?
162
1
 
8
 
! Отговори
a3 преди 5 години
Ае вие знаете ли какви жени има бе и3родки .. да ти казва, че си грозен, че не ставаш, да те мачка по всякакъв начин - а съм със сини очи, черна коса 1.82 не съм батка , но не съм и слаботелесен - абе жива форма на терор, кой квото щото да ми говори .. и не една две двойки са така около мене .. Скандали , обиди, най накрая просто се разкарах и тва е.. Най-малкото, какъв е смисъла да лежиш по затворите за няква *** . Момичето може и да е било свястно , а тоя сега нека доживот да разсъждава
161
15
 
6
 
! Отговори
Жените са преди 5 години
Хитри но не умни. Всички жени са змиярник. Вселяват интриги. Абе жени вие нас мъжете за какво ни имате? Ние мъжете сме си мъже. Ние ходим да се забавляваме. А жените мястото е им в къщи да си гледат децата да готвят на мъжете и да не излизат от къщите си. Защото те си го просят да бъдат изнасилени. Ако се шлаят в светът на мъжете. Мъжете са строили светът.
160
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До Жените са жестокиВ някой случая, но явно не в тези жените посочени като "жертви" са вдъхновителките за този строеж/градеж на мъжете които посочваш примерно!
159
13
 
7
 
! Отговори
Жените са жестоки преди 5 години
Жените правят хаус като ни психясват нас мъжете да правим този хаус. Мъже строят згради. Мъже строят пътища. Мъже строят магистрали. Мъже строят сувалки. Мъже строят коли , мотори смарт гсми. А жените само ни отнемат нещата и ги рушат.
158
1
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени.----------------------Според мен средата е изнервена! Във въздуха има напрежение още с влизане на територията на държавата! Жертвите са всички жив. на тази територия!
157
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички да се отпусне безплатен психоаналитик.
156
1
 
9
 
! Отговори
ОХ преди 5 години
Блато.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами богата държава сме. Плаща се 12 години да се изучи човек ... и после ... аут, или убит ...
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей затва няма кадри за бизнеса ... избиха се .
153
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова ДЖИВОТНО като Жената нема никъде по белио свет, а и нема изглед некога да се роди друг таков ДЗВЕР! Уж се има за голяма умница, ама е с ум на ***, хабер си няма ,че земята се върти! То, при тях важи чрез нахалство към прогрес...Ти го пуснеш под масата ,то се качи на масата, ти му подадеш пръст, то ти отхапе целата ръка, ти му даеш 200 лв. то ти се тръшка за 2000, абе храни куче да те лае...
152
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече по-лесно се влиза в университета, отколкото в затвора.
151
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на всички е ясно, че проблема е с много дълбок корен, мъжете вместо да избивате жените си, децата си, вдигайте се и на жълтите павета... там има много заслужили такава съдба, те са корена
150
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ПСИХЯСЪЛ ОТ ЛЮБОВ" - не, откачил е от ревност, от чувството за собственост, която му се изплъзва. Който обича човешки и истински, той не наранява другия, той би наранил себе си. Мерзавецът егоист заслужава смъртно наказание или доживотна присъда без право на помилване! Но при такива закони, които пораждат мисълта: "ще я излежа", ще броим само жертвите и ще цъкаме по телевизора. Срам!