Баба Галя, 6 котки и 8 кучета... Делят пенсия от 176 лева

Жената отдавна не се е хранила нормално, но приютява животинките
28 ное 2018 21:21,
42

В село Блатино живеят около 140 души и особено през зимата усещането в него е, че времето е спряло. В една от последните къщи живее Гълъбина. Заедно с 8 кучета с техните 5 малки и 6 котки. Всички прилики с идиличния живот на село обаче свършват тук.

Баба Галя е именно от дупнишкото село Блатино. Въпреки че преживява с пенсията си от 176 лева, тя е приютила 8 кучета и петте им малки, както и 6 котки и буквално дели залъка с тях. А самата баба Галя отдавна дори не се хранила нормално. Не може да си позволи да си купи салам, сирене или кашкавал, защото за нея това е лукс, пише Bulgaria ON AIR.

Единствената радост в живота на старицата са животинките, които е приютила - всички с човешки имена, но също Чебурашка, Шарка и Орехче.

Десетки са вече хората, които помагат на Галя, но мазето, в което живее е в окаяно състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
ще горите в ада преди 5 години
мръсни изедници!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ForeverПреди години глутницата на подобна кукувица разкъсаха дете на улица в едно село. Вече по селата и полето не можеш да се разхождаш без страх. Едно от кучетата на такива съседи, дето са "бедни", а дворът им е в трева до кръста ме нападна една нощ докато се прибирах вкъщи. Беше и повлякъл един от бурканите с месо. Да не говорим, че сутрин си намираш реколтатат като след вихрушка, след като питомците им са унищожили труда ти тичайки нощес през градината ти.
29
1
 
7
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До до Forever,За да можеш да разбереш някой човек,трябва поне малко да умееш да се поставиш на негово място,като се има предвид какъв е процента на битовата престъпност,е и много вероятно да ги е приютила от инстинкт за самосъхранение,тя за толкова години не е направила престъпление,а вие за 7 кучета я обявявате за опасна,така че по такива въпроси се консултирайте с психолозите,не с алкохолиците.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако животните да кастрирани и обезпаразитени, нищо против! В противен случай бабата е за глоба от общината , а ние ще гледаме след 12 месеца още 10 кучета и 20 котки!
27
2
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А на нас, че тая е била даскалица !!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Кадрите от жилището на бабата са красноречиви! Всичко крещи за помощ! Не е добре тази жена! Помогнете и!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашата кооперация се настаниха семейство възрастни с една котка. Животното бе обгрижвано и кастрирано. Но след година започнаха да хранят кварталните котки. Само ги хранеха и никакви други грижи, никакви. Котките се разплодиха, *** и опикаха всичко. У тях е същински ужас без всякакво чувство за хигиена. След рейд по кофите за смет котките влизаха у тях . Тяхната котка умря. Въпрос на време е да пламне някаква болест. Службите не направиха нищо по проблема. Това било любов към животните!
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсията на бабата е 176, защото не е за осигурителен стаж и възраст...Просто не е работила през годините...
23
3
 
10
 
! Отговори
До Forever преди 5 години
Знаеш ли, кое различава алкохолика от употребяващия алкохол? Количеството! Една, две котки не са проблем, но 13 кучета и 6 котки е заболяване!
22
5
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тази жена е психически болна и трябва да и се окаже специализирана помощ! Тя е опасна за обществото!
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борянче,защо тази кукувица не гледа 2овце,3кози и10кокошки?Има и двор.Сигурно съседите са вдигнали ръце от хигиената и набезите на любимциите й?Какво е работила бабатата получава такава малка пенсия?Майка ми от 200лв.пенсия не харчи лев.Не гледа 8 кучета и 6 котки.А освен козите,овцета и кокошките,работи и двора на съседите.Мазето е препълнено.Плете чорапи,продава домашно сирене,плодове, зеленци.Раздава ни спестените пари.Има само едно куче.Глутницата на подобна кукувица разкъса на улица10г.дете
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква "новина" само !!!!!!!!!!!!!!!!!
19
19
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Енда луда бабичка, как това е новина?
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зли са хората на които все някой друг е виновен и които са убедени, че парите са най-важното в живота.Никой за нищо не ви е виновен, нито парите ще ви направят щастливи ако сте мизерници сами по себе си. Повечето разбират това късно или никога и се лутат като изгубени деца цял живот.
17
1
 
29
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Анонимен 18Ако изгледаш материала преди да мрънкаш, ще чуеш - жената се е грижила 12 години за майка си. Пенсията, която взема е от ТЕЛК. Има проблем с ръката. Може пък да не може с таз ръка да гледа кози. Отделно, че и за тях трябва фураж зимата, а котката като види зора и сама може да се изхрани.
16
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луда!
15
10
 
43
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Да отглеждаш животни не е психична болест,съвсем нормално нещо е,просто чувството за самота я кара.Да е жива и здрава,понякога животните са по добра компания.
14
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо взема 176 лв.? Минималната пенсия не е ли малко над 200. Не че е голяма разликата, ама и защо наистина не гледа кокошки и някоя друга козичка вместо тези кучета и котки?
13
7
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Вместо да прибира голям брой скитащи кучета и котки, по-добре да отглеждадесетина кокошки и една овца. Тогава ще има и сирене, и мляко, и месо.Едно коте или едно куче в двора е предостатъчно, ако човек иска да има домашен любимец. Дори мисля, че всеки, който живее в една от крайните къщи на някое малко село, задължително трябва да си има куче.Дали бабата нарочно не прибира повече кучета, за да лаят, ако нощем някой се опита да се вмъкне в дома й? Има и такава вероятност.
12
2
 
24
 
! Отговори
Кони преди 5 години
Да си потърси Кръстника. Може да е същия като на Влади и да и даде безвъзмездно "вила" като Владината :). Дотук смешното. 176 лв. пенсия-сигурно в Сомалия получават повече...