Бензин и дизел пак надолу, поевтиняха с 5 стотинки за седмица

Най-евтините горива са в Габрово, Сливен и Хасково
Обновена: 28 ное 2018 18:14 | 28 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
75
Бензин и дизел пак надолу, поевтиняха с 5 стотинки за седмица
Снимка: Pixels

Продължава тенденцията от последните няколко седмици за спад в цените на горивата, сочи проверка на Dnes.bg в специализирания сайт fuelo.net.

Още по темата

След като в края на октомври бензин и дизел достигнаха цената от 2,50 лева за литър и това изкара на протест жителите на много от големите ни градове, от началото на ноември цените плавно поеха надолу.

Причината за поевтиняването стана спадът на цената на нефта в световен мащаб.

Само за последната седмица най-масовият бензин А 95 е загубил 5 стотинки от цената си за литър и вече се продава средно за страната на цена от 2,07 лева, като на доста бензиностанции той може да се намери дори под 2 лева.

Дизелът също поевтиня средно с 4 стотинки за последните 7 дни и се търгува на цена от 2.30 лева за литър.

Данните сочат, че само за последния месец бензинът е поевтинял с 0,31 лв./л,  а дизеловото гориво - 0,12 лв./л, с тенденция на поевтиняване.

Цената на пропан-бутанът също е по-ниска спрямо месец назад, като е паднала с 5 стотинки до 1,04 средно за литър.

Областите Габрово, Хасково и Сливен са лидери при местата с най-евтини горива. Габровци, които на шега са известни със своята спестовност, в момента зареждат бензин на средни цени от 2,04 лева за литър и дизел на 2,27 лева. Подобни са цените в Сливен и Хасково.

Най-скъпите области за зареждане на гориво са Враца, Благоевград, Разград и Видин. Жителите на най-северозападната област зареждат бензин за 2,09 лв./л, а дизел – за 2,32 лв./л.

В столицата София цените са близо до средните за страната - 2,08 лв./л бензин и 2,30 лв./л дизел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
PiF преди 5 години
Днес в София заредих дизел на 2,12 и то не на Марешки
60
0
 
2
 
! Отговори
Диян Димов преди 5 години
Като допълнение за Габрово само ще кажа че бензина от няколко дни насам е дори 1.89лв за литър само на бензиностанция Марешки, което е повече от добре, но веднага си задаваме въпроса аджеба защо на другите бензиностанции горивото е с 15 - 20 стотинки нагоре за литър?
59
3
 
4
 
! Отговори
Гадината преди 5 години
Това са номера на правителството,че уж паднал бензина.В това време го умуват как да ни минат отзад.Протестите трябва да продължат докато тези *** си отидат.Лошото е че няма кой да дойде на тяхно място.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някой може ли да ми каже защо нафтата по време на социализма беше по евтина от бензина 14ст.,а бензина 26ст."Сциализма (тоталитаризма) няма нищо общо. По цял свят беше така, защото дизеловите двигатели не бяха толкова масови, колкото са сега.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няало картел, а? вижте колко паднаха горивата за няма и 2 седмици!
56
8
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
С протеста за горивата се постигат 2 цели:1. Замърсява се допълнително въздуха.2. Набутваш се излишно с още петрол/газ:)
55
9
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Стига не стига това е положението за съжаление. Когато нямаш нещо, то няма как да влияеш на цената му. Дали ще те управлява борко или доган ще плащаш такава цена каквато е на международните пазари :)
54
2
 
1
 
! Отговори
Добруджанец2 преди 5 години
Solar ли, хах ами ясно става само едно, че не от Добруджа. Ако беше минавал през ''шистака'' толкова редовно колкото аз щеше да е на друго мнение.
53
3
 
2
 
! Отговори
Добруджанец преди 5 години
Solar не те знам от каде си, но стига с този шистак.
52
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
А този който ми сложи минуса явно пак ще чака дядо Иван или чичо Сам да му подхвърлят нещо :) Ноо той си знае най-добре :П
51
10
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Така ще е цената нагоре надолу винаги. А нещата бяха простички... копни си шистак в Добруджа и пей сърце :)Така се прави независимост - с ресурси ! Така направиха американците след 1985-та и ей го на номер 1 по производство ....
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли че в царство България е имало закон който забранява надценка на стоките с повече от 5% от покупната цена.Търговците са наблягали на печалба от оборота затова клиента е бил тачен.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми каже защо нафтата по време на социализма беше по евтина от бензина 14ст.,а бензина 26ст.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате да зареждате в Одрин тука е два лева бензина.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че сте вие братя българи, така изплашихте управниците че чак и в Турция се понижиха цените на горивата.
46
9
 
3
 
! Отговори
До Шменти Капели преди 5 години
Абе Костов продаде Нефтохима, ама Жан Виденов докара нещата дотам.Аз затова се изприщвам като си помисля че социалист може да сграбчи управлението.
45
4
 
4
 
! Отговори
не бързайте преди 5 години
Ами демонстрациите свършиха и Лукав Ойл започна да сваля цените за да не си създаде конкуренция. Чакайте Февруари да видите какво става. Най-удобния месец за сваляне на правителство. Пък и Русия сега фокусира върху Украйна.Ние сме следващите.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Шменти-капели ЛУКОЙЛ -РОТШИЛД ГРУП ,ХОЛАНДИЯ . Справки - А. Тодоров -Шайката !
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** Така е било след 9 септември . Първи . Това е естествено . Недай си Боже нещо демокрацията да се препъне или да и се счупи някоя от патериците и . 9 септемри ще е бледа сянка , за съжаление .
42
5
 
25
 
! Отговори
Келеш преди 5 години
Стига с тази лъжа! Горивата не са поевтинели! След политиците на дръвника, първи ще сте журналистите! СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!