Протест в София за свобода на вярата в България

Ако проектозаконът се приеме, ще се атакува в Страсбург
Обновена: 2 дек 2018 17:59 | 2 дек 2018 17:43, Анисия Иванова
62
Протест в София за свобода на вярата в България
Снимка: БТА

За четвърта поредна неделя в София и други градове на страната се проведоха протести с искане за свобода на вярата у нас.

В столицата недоволните отново се събраха пред Народното събрание и поискаха проектозаконът за вероизповеданията да не бъде приет.

Още по темата


С промените в него се дискриминират малките вероизповедания в страната и наред с това според промените статут на официална религия у нас получава не само православието, но и исляма, коментираха протестиращите.

За поредна неделя те припомниха, че протестът им не е политически и не е насочен срещу управляващите. Но категорично заявиха, че настояват да се защити демокрацията и държавата да не се меси във вярата. С новия проектозакон това се нарушава, заявиха говорителите на митинга.

Вярващите обявиха още, че ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.

 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
k'k'kk преди 7 месеца
а с досега действащия закон тези мошеници дори не могат да бъдат осъдени за десетките ограбени хора и за финансовите измами и лъжи ......протестерат за лесните пари ....нямат други мотиви ...те се интересуват само от лесните пари q...
59
3
 
1
 
! Отговори
внвн преди 7 месеца
вярно е ,че са няколко десетки хиляди мошеници , които не искат парите да се осветлят и да се отчитат за хилядите и милиони наистина грешни пари,които събират .Наистина са много доходоносни предприятия ,в които без да работиш ,събираш пари с лъжи и измами и не плащаш данъци ....затова протестират ....за грешните пари и да продължат да живеят бейски ......в цяла Зап.Европа обаче религиите се финансират от държавата и няма как това да продължи с религиозния произвол и никаква отчетност пред нико
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
анонимен е много прав ,много от "църквите" действат като фирми ,събират 10 % от заблудените , не дават никаква отчетност на никого ,не искат духовно образование,за какво им е ,като те са професионални измамници ,не искат да внасят данъци ,а само събират пари ,живеят наистина бейски , точно паради водят и яко лъжат ,вярно е че купуват имоти и не се отчитат пред никого и ..искат произвола и цирка да продължи ....не искат и да се образоват и да инвестират в образование ....вярно е че са
57
0
 
1
 
! Отговори
нвпмм преди 7 месеца
До Анонимен

абсолютно вярно е това което си написал
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нароилите се "вероизповедания" са секти, някои от тях са спонсорирани отвън и целта е - отслабването и в крайна сметка ликвидиране на православието! Това идва отвъд Океана! Някои от тези секти са перачници на пари, други, всъщност всички служат, за личното обогатяване на "духовните отци"! Затова те не искат нов закон, който да регламентира дейността на гурутата, започвайки от количеството енориаши, от духовното образование на водещите клоунадата, от отчетността им пред вътрешни органи, пред НАП.
55
1
 
0
 
! Отговори
cika преди 7 месеца
До Burzum
Komunizma e vechnata religia na tesi dneshni protestirasti.Gospod iska mir a ne protesti.Protestite sa delo na satana.
54
0
 
5
 
! Отговори
№53 - продължение преди 7 месеца
Разни псевдохристиянски "вероизповедания" не могат да си разделят Христа! Разкъсаха го на парчета! Има даже "Тракийската църква", където един лъжлив негодник с мазна коса проповядва на балъците си на "тракийски език", някаква глосолалия и те му вярват! Уж православна църква, а той е кардинал! Ташшак!
Както е казал поетът: "О, спи ли Бог? О, Бог не види ли?"
Осъвременино: "О, спи ли ДАНС? О МВР не види ли?"
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съдилищата в България регистрират вероизповедания, както регистрират фирми за внос на шам-фъстък или ароматизирани презервативи. И те станаха вече около 170, цифрата им постоянно расте. Всъщност това са СЕКТИ - доходоносни предприятия за няколко десетки мошеници. Гурутата им взимат грешни пари от заблудените шарани, влезли в мрежите им. Вземат 1/10 от доходите им, не се отчитат пред никого, живеят бейски, купуват имоти.
Напразно се вторачваме САМО в мюсюлманските нетрадиционни "вероизповидания".
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нали трябва да се подготви посрещането на папата заради няколко католика
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да не забравяме, че има атеисти и агностици, чиито права се нарушават с подобен закон.
50
9
 
8
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 7 месеца
В България исляма трябва да се забрани със закон! Иначе какъв е смисъла от жертвите на православните българи и руснаци пролели си кръвта! На който не му изнася потурите, фе,са и ориентал експреса, специално за турците и техните мекерета по,маците!!!
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия пък какво искат?
48
8
 
1
 
! Отговори
не сме фашисти преди 7 месеца
за ЕС, не за скапаната им идеология на някои
47
8
 
0
 
! Отговори
не сме фашисти преди 7 месеца
да не членуваме в нато или ес нали излишни разходи
46
9
 
1
 
! Отговори
фашизъм преди 7 месеца
комунизма е от дявола
45
2
 
3
 
! Отговори
тарикати преди 7 месеца
има Господ има и дявол на Кой вярваш на Победителят или на победения змей,змия
44
4
 
2
 
! Отговори
извън блатото преди 7 месеца
откъде черпиш мъдрост,не от статуята пред шератон,богохулство,ерес,бухал,езичници,съборете статуята това е идол
43
3
 
4
 
! Отговори
Православие преди 7 месеца
голяма част от европа е католическа,дева мария,фашизъм каква вяра в Кой вярваш! на Кой се доверяваш! не на дявола,на Господа
42
7
 
0
 
! Отговори
свобода пфу преди 7 месеца
качулати калугери и те не са в час
41
3
 
4
 
! Отговори
не сме фашисти преди 7 месеца
мормони ли са макарони ли са не ни интересуват