Един генерал срещу "циганския произвол"

11 януари, 18:00 часа пред църквата на Войводиново
Обновена: 9 яну 2019 14:30 | 9 яну 2019 14:30, Павел Гълъбов
295
Един генерал срещу "циганския произвол"
Снимка: Facebook

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета"

Това призова във Facebook бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Още по темата

Повод за организацията е побоя, станал на Богоявление, над командоса Валентин Димов. Военнослужещият се прибирал от Пловдив във Войводиново, където живее. Там двама роми препречели пътя на колата му, а след като натиснал клаксона да се отдръпнат, го напсували. Това го провокирало да спре, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой над командоса.

Призивът на ген. Шивиков предизвика разнопосочни реакции - някои подкрепиха генерала, а други го упрекнаха.

"Генерале, всички заедно ще бъдем в петък във Войводиново. Чест ви прави позицията ви. Имате моето уважение", написа под поста му Дарина Гочева.

"Браво, генерале", "Браво! Подкрепям Ви Генерале!", "Браво! Все от някъде трябва да се започне! С удоволствие ще участвам в подкрепата!", гласяха някои от коментарите.

Малко по късно Шивиков отвърна на коментарите: "Аз призовах за колегите парашутисти първо, защото от 1982 година съм такъв; второ бях помолен от моите колеги да направя този призив от тяхно име, за да си нямат проблеми включително от Вашите колеги; трето всеки е добре дошъл и четвърто идеята на това мероприятие е да се покаже, че не може циганите да се чувстват недосегаеми и ненаказуеми и да правят каквото им скимне и последно легитимните държавни структури е крайно време да действат решително и по този начин да им вдъхнем кураж, че хората са с тях".

Бившият шеф на 61-ва Стрямска бригада беше изправен на съд за това, че е отслабил боеспособността на поделението, като е раздал черпаци и тави за кетъринг в Клисура, където чествали годишнина от Априлското въстание.

Беше обвинен, че карал войници да му ремонтират апартамента в София, както и че отглеждал кокошки, патки и петли в подразделение на бригадата. Така нанесъл щети на Сухопътните войски, които претендираха за близо 70 000 лева.

13-те обвинения срещу бившия командир на Карловската бригада ген. Димитър Шивиков паднаха до едно в Пловдивския военен съд.


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бравоо! Браво на всички патриоти българи!!! Бъдете умни и вижте, че политицити и медиите си играят с нас. СЪБУДЕТЕ СЕ!!! Ние простолюдието сме им за забавление. Ние долу ще се избием, ще се смачкаме, а те горе ще си пият питиетата и ще си казват колко са велики и как могат да ни контролират и манипулират. ВСИЧКО, КОЕТО МЕДИИТЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ Е С ЦЕЛ. Замазват очите ни! Не се поддавайте! Погледнете и вижте истинските виновници за нещастието на народа! Не се съюзявайте срещу слабите и беззащитнит
195
0
 
12
 
! Отговори
О.р. кл.спец. 1 клас преди 2 месеца
Най накрая нещо ....
А един варненски военен пише петиция в защита на колегата си!
Помислих си че моята армия се е предала без бой!!! Позор!!! Позор за бойните ни знамена! Позор за всички ни!!!
И наричайте нещата със собствените им имена!!!
194
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали схванахте вече, че в случая ромите са били в положение на самоотбрана от пиян командос с психични проблеми?
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Van4i.генерале трябва твърда ръка на шведите,с политика не става
192
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нужда от тоталитарен режим, за да се принудят ромите да спазват закона! В Чехия и Словакия има доста роми, режима е демократичен, но ромската престъпност е намалена до минимум, понеже властта си е на мястото!
Защо вашата не е, и очевидно не желае да се справи с проблема, ви оставям сами да си отговорите
191
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВЕЛИКИЯ ТОДОР ЖИВКОВ е единствения български политик, успял да се справи с ромите! При Живков бяха 3% от населението, и бяха поставени на къса каишка от държавата, като нарушението на закона се наказваше жестоко...
Сега са 25% от населението, с предимство в младежката възраст, млади силни и опасни роми, за които газенето на законите и незачитането на никакви правила е ежедневие!
Свободията която се даде на ромите е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ на демокрацията, много по-голям и от повсеместната бедност дори
190
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
националисти уверенили сте че не е виновен този командос сугорен съм че е показал мускули и е получил си заслуженото.и се перил че е командос
189
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 215
Месят се защото е техен колега... Защото се подкрепят! Защото ги е грижа! Защото са посегнали на ЕДИН ОТ ТЯХ!
188
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано момчето да се оправи. Надявам се тези *** да си получат заслуженото и вече всички *** да се замислят какво правят и че няма да им се размине!
187
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Но моля ви, претьрпефшия какъв командос може да бъде след като двама са го направи смешен! По скоро е бил командос караул, демек Кпп..
186
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето това е България за огромно разочарование... Критики към пострадалия! Това ли можете?! Смешни сте! Бият българи... а вие?! Скрили сте се като мишки... Интересувате се само дали сте добре сега... но започвате да се замислят ако се случи на Вас!!! А тогава казвате българи помогнете... "братята" поне са единни, те започват боя и после може да питат защо беше (а може и да не питат) но са единни... А ние?! Свити чакаме и се молим да ни подмине... Ако може съседа да го настигне... СРАМ!
185
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В чужбина посегне ли на държавен служител... Полицай, военен, пожарникар... Ти посягаш на държавата! Очаква те минимум 35години затвор... НО ЗАТВОР! А да риташ в главата и то така зверски... ОПИТ ЗА УБИЙСТВО! Предлагам тези двамата "хубавци" да ги дадете на народа... най-добре на колегите на младото момче... Да правят с тях каквото намерят за добре... А колегите му каквото и да направят да е безнаказано!
184
6
 
33
 
! Отговори
Путювска работа! преди 2 месеца
Две пичлемета да пребият парашутист?! Веднага да се уволни щаба на бригадата!

Къде са колегите на пребития?! Досега трябваше онез двамата да са ги били и ебали на центъра на селото и клипа да е качен в тубата!

Съвсем изджъндърясхахте...
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво.
182
5
 
9
 
! Отговори
Николай преди 2 месеца
Ланкате без да разбирате. В структура като 68 бригада , с връзки не се оцелява. Система е такава ,че сам ще искаш да си тръгнеш ако не си подготвен. За жалост една от малкото такива структури в България, където,,връзки ,, непознат.
181
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ,се е оставил да го бият ?Ами ,нали е командос, би трябвало да са в гипс, те а не той!!!Може и да греш!!
180
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сбили за два вида паразити-(военен и роми)
179
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен

Какъв командос може да бъде този след като го пребиват две деца на по 17 г.?Ясно е ,че е влязъл с връзки , както е в цялата система.А и защо пък е решил да се прави на мъж и да слиза от колата?Има много неясноти и не бива да се реагира първосигнално.Не знам какво е казал той на тези момчета.Може да е бил пиян, а е препсувал и така да е предизвикал последващото.За мен е важно да се излушат и двете версии и да се остави следствието да си свърши работата.
178
7
 
19
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
До Анонимен

Когато законът и най-вече приложението му ти връзва ръцете,хич не е лесно да употребиш личното оръжие по предназначение...
Едно време даже беше задължително да носят оръжие и да го използват при нужда,имаха 100% защита от закона!
177
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Дела вече трябва да има,времето на думите изтече.Освен това международното положение е благоприятно,Дедо Сорос и либерализмът изтичат в канала!Навсякъде в Европа белите хора започват да се осъзнават,време е и у нас да стане.Ако "Патриотите" не желаят да действат вече 2 години откакто са във властта,то трябва да бъдат сменени.Добро послание е да ги оставим без евродепутати,но истинското решение е нова патриотична формация.Електорален ресурс има-около15%,стига хората да са читави(горе-долу,поне)