Реално ли е? Сметка за ток от 1142 лв. притисна организация за социално слаби

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка
7 фев 2019 09:10, Петя Славова
121

1142 лева сметка за ток трябва да платят от организацията за социално подпомагане "Храна, не война", които предлагат на хора в нужда топла кухня, баня и подслон, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение, сметката им за ток през декември е била 315 лева. След шокиращата фактура от организацията съобщиха, че вече не могат да помагат на мястото, на което го правят досега.

Сметката е навъртяна от климатик и няколко кухненски уреда. От инициативата са подали сигнал и се очаква електроразпределителното дружество да извърши проверка.

"Ползваме една печка, хладилник, фризер и водата, която отопляваме. 300 беше едната сметка, след това 500 и последната е 1000 и нещо. Готвим само в сряда и в неделя", сподели един от доброволците

Той недоумява как в помещението е изразходван ток за над 1142 лева. Ако спрат да функционират по този начин, се очаква между 200 и 300 човека да останат без топла храна. От организацията са осигурявали и спане, но вече нямат такава възможност. Разчитат изцяло на дарители, които да подкрепят инициативата им, за да осигурят храна, дрехи и подслон на нуждаещите се.

По думите им, в този клуб няма расизъм, насилие, етноси. Всички са добре дошли. Няма различията на територията на този клуб. Развиват го с идея да подслоняват хора, които да могат да приспиват тук, тъй като по една или друга причина не са в кризисни центрове.

От електроразпределението са обещали, че ще дойдат на проверка.

Желаещите да помогнат могат да пишат на страницата на "Храна, не война" във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето го лицето, на превърнатата от български родолюбци, България в тотална ***, а народа в лайнарци. Така ще е за напред дорде не изстържете БКП-то със скалпел и всички спомени за Татовия "рай" от който в момента тече продължението!
115
3
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 114ХехеАко бай Тошо бе отворил границите на 1 януари на 1 май нямаше да има манифестация;)))
114
2
 
8
 
! Отговори
До 114 преди 5 години
Е, сега границите са отворени, свободно можеш да пътуваш до Гърция, да гледаш баби или да си сервитьор по баровете, в Австрия - камериерка, в Англия - пак старци или да миеш чинии, в Испания - да береш ягоди с африканците... кеф - Европа през 2019!
113
8
 
6
 
! Отговори
От къде преди 5 години
Топлофикация и електроразпределение София дари безвъзмездно 700 000 лв на Елена Йончева да направи документален филм и тя се сдоби с гарсониера 360 кв.м повече от 8-те на Цв.
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 111Ало, червено ***, ако границата при соца беше отворена, тук щяха да останат само членовете на БКП!Забрави ли как стреляха в гръб при опит за преминаване?Забрави ли Берлинската стена?Забрави ли, че всеки който останеше ТАМ, беше невъзвращенец, имуществото конфискувано, а цяялата му рода беше натиквана в миша дупка.
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, не е реално.Кухня за 300 човека с 1100лв ток.100% крадат ток по някакъв начин.
110
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 111При соца България беше 9 милиона, при демокрацията се стопи на 5 милиона.България е 7 милиона и още 3 на запад - 10 милиона
109
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца България беше 9 милиона, при демокрацията се стопи на 5 милиона.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така де, опростете им сметката де.Щом са довели и телевизията.Те журналистите са много компетентни по въпроса.Не различават Киловат от Ват.
107
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Сега от Електроразпределителното дружество имат уникалния шанс да им опростят сметката, както и да им доставят ток като благотворителност - например до 300-400 лева.
106
4
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Соца ви остави собствени жилища (вили),но вълчия див капитализъм, ще поправи това.Бездомници или на квартира Ви чака.
105
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при соц лагера бяхме най-бедни, но от комунистите знаехме че "процъфтяваме", а сега сме най-бедни, ама в най-богатия клуб - Европейския съюз !Това кремълските ментори Радев, Иво Христов-солташака на Радев и Иво Христо-прфесоро, пропускат да кажат когато си четат проповедите !
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбивка на сметката ви за ток :58-64 % - производител (основно ТЕЦ-Марица и АЕЦ-Козлодуй)28-32 % - пренос през електропреносната мрежа (собственост на НЕК)8 % - надзор на мрежата, осъщесвяван от ЕСО (Електроенергийен системен оператор)4-5 % - електроразпределение (това са трите ЕРП-та, а именно ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про)Консумираната ел.енергия и всички надбавки се плащат на база, отчетен Киловатчас по електромера.Останалото са празни приказки.
103
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
А кои са шефовете на мафията?Ами ДС-маФия е българската тук.Всесилна и всемогъща !Само военен режим Пиночет оправя положението.
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените не ви ги определя Енергото, каквото понятие всъщност няма.Соцкомунягите така наричат ЕРП-тата.Но ЕРП-то не е Енерго, то е само счетоводител-разппределител, за което взема около 4% от сметката ви за ток.Цените се определят от КЕВР, от оня пенсионер Иван Иванов, който е герболакей, защото взема тлъста заплата.Така че цените ви ги определя Правителството.Енеро няма от 1989 година.Набийте си го в комунотиквите.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи да лъжат и да надписват данни ?Става въпрос за няколко цифри, които всеки може да види и да си запише на електромера си.Колко неук трябва да си за да не можеш да си следиш потреблениетот и да разтягаш глупости от рода на лъжене и надписване.Електромерът не е нещо тайно и секретно.
100
2
 
2
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Реално лие а 1 да дават сметка 130 лева за нет и тв не *** толкова платих предния месец ни бонус ни дявол за какво за да нахраня някои в а1 Ловеч честито на управителката Сигорно съм платил половината договор на едно госпожо управител а1 Ловеч идете се пригледаите ако не знаете къде е лудницата ще ви осигурим място
99
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИВ страна превзета от маФията няма демокрация !Набийте си го в дебелите глави !! А кои са шефовете на мафията?Спонсорите на БСП!Юни месец Чевермето Несебър.Заведението затворено за частно парти.Вътре назобени годзили с татуировки придружени от силиконки.Отпред Мерцедеси S klass, Ауди -та Ку7 и А8, БМВ 7-*** серия.Годзилите ги пазят други годзили.По 10 на всеки вход.Измежду всички луксозни машини в средата на паркига - Ролс Ройс Фантом(на Бенчо Бенчев) за 700 000лв.Кой е шефа а?
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До В бВ България и заплатите са най ниски, какво можеш да си позволиш с една средна пенсия 300лв. В Африка, където няма зимни температури под 15 не е място за сравнение според менМи отиди в Африка да береш какао за $7 на месец или да береш грах за 4 цента на час като у нас заплатите са най ниски.
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гладам мой познати плащат по 350-400лв ток,климатици денонощно,бойлери постоянно включени(щото било по икономично),какво учудващо има че тия имат такава сметка,готвят за 300човека все пак.