Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!

Разликата в заплатата между мениджър и работник - над 100 пъти
Обновена: 9 фев 2019 18:26 | 9 фев 2019 18:10, Петя Славова
568

Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете калкулаторът на ООН.

От началото на годината до сега са починали над 10 хиляди души. По смъртност пък сме наравно с Афганистан и Сирия, където се води война.Затова пък раждаемостта в България непрекъснато намалява - от 175 000 през 1975г. до 60 000 през последните години.

Тъжната статискика продължава: емигрирали са почти хиляда души. Родените са почти седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е загубила над пет хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR.

До 2000 година населението на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то започва да намалява.

Още по темата

И така за последните 18 години броят на хората в нашата страна се понижава с един милион, за да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато почти достига девет милиона души.

Най-малко е било населението след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново преброяване, което установява, че населението на България е три милиона.

31 хиляди българи, които са емигрирали през миналата година ще я съпоставим със 60 хиляди. По близо толкова наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за чужди държави през 90-те години.

През миналата обаче 25 хиляди души, които са живели дългосрочно в чужбина са се завърнали у нас. Положението със заплатите също не е добро. Разликата в заплащането между работник на минмална заплата и мениджър в мултинационална компания надхвърля 100 пъти.

Още по темата очаквайте в "Историите ON AIR" - веднага след централните новини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
4
 
8
 
! Отговори
осъдени души преди 5 години
До последен шанс на БКПВ Белене успяха да ни натикат, но устите ни никога!
243
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали има 5-6 млн, от които много небългари..........Ми нали това искат тия с 100 пъти по-високите заплати, вероятно смятат, че като умрат всички те ще станат още по-богати. Може и така да е....
242
6
 
15
 
! Отговори
последен шанс на БКП преди 5 години
До песимистБСП са кръгли убийци1 лъжи и крадци..... НЯМА ДА МОГАТ ДА НИ ЗАПУШАТ УСТИТЕ....
241
3
 
15
 
! Отговори
песимист преди 5 години
До България ще я бъде!- когато комунистите няма да ги бъде!
240
0
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 275 Това е основната причина за затриването на БГ.липсата на право и ред и мафията начело на държавата.
239
10
 
7
 
! Отговори
Геноцид преди 5 години
- крайната цел на нашите братушки! Те и своите си не пощадиха!!!!!!!!!!!!!!!!!!
238
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубвато в беге е,ч е кат имашпроблем отиваш и си купуваш съда ;)Яко, а?
237
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не е така.Едни си пътуват на държавни разноски и си карат кефа.Други искат да пътуват,но нема мъни.Какво като им е разрешено.България ще я бъде,ако некои се качат на самолета и изчезнат без връщане.
236
20
 
16
 
! Отговори
България ще я бъде! преди 5 години
Всеки се ражда И умира. Това си е природен законА ние Българите сме късметлии че можем да живеем и работим където искаме в обединена ЕвропаЕдно време трябваше да питаме партийните секретари дали може да идем в УнгарияСега не е така..там ви е мъката, дрОгаре ;))
235
1
 
32
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Никъде няма такива разлики между "меринджеи" и обикновени работници. Да, нормално е собственикът или юрисконсултът да взимат най-много. Но 100 пъти... за какво да работим?Да, прието е на работа да не се ходи с кола, по-скъпа от тази на директора, но не и той да е с ПоршЕ, а работникът да си купува нова дреха едва, когато старата се скъса.И ако бяха само ниските заплати проблем в България...
234
2
 
38
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Мрем като мухи!!! Шести сме по смъртността. А, между впрочем, горката Венецуела - на 180 място?! Тази година тръгна съвсем лошо, гробищните паркове не могат да надмогнат, отчитат увеличение 33% спрямо миналата...
233
12
 
23
 
! Отговори
отворете си очите преди 5 години
А кой остави българинът без пари? Кой изнесе националното богатство в офшорки?Кой натири младите в странство?Четете какво правят социалистите във Венецуела.Прочетете от къде взема заплата Кpaдливoтo Ленче.Прокуратурата да разследва финансирането на Президента Радев и БСП
232
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успокоих се. Помислих, че тази седмица няма да има тема за раждаемостта и емиграцията. Хитреци сте - знаете, че тази тема винаги събира стотици кликове и коментари. :)
231
5
 
14
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Четете оплакванията на Президента Радев по сми.Социалистите губят позиции в обществото. Те са измествани от по-млади, по-образовани, по-отговорни членове на обществото. Част от тях са второ поколение родено зад граница вън от лапите на комунистите.Идва време да бъде изметена социалистическата ***.
230
12
 
1
 
! Отговори
КЪДЕ СА ДеЦАТА преди 5 години
Предварителните данни за раждаемостта за 2019 са за под 50 хиляди новородени, сравнено с почти 65 хиляди за 2018!Хора, какво гледате, какво чакате, какво четете - недяля е, слънцето пече, скачайте в леглката и правете деца!
229
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бульгария е бита карта. Българите предпочитат да произвеждат добавена стойност за други държави и народи, но не за собствената си...
228
0
 
24
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Трябва да се промени конституцията.Управляващите веднаж на тримесечие да се водят на посещение на гробищата.Да се подсещат,че не са безсмъртни и по-кротко с краденето.
227
1
 
35
 
! Отговори
emigrant преди 5 години
На крадливите корумпирани политици и техните протежета -мафията не им е до това да мислят за бъдещето на България,защото си мислят,че са безсмъртни .А народът ни ..безсилен,разединен и слаб.Разбира се ,че ще се емигрира.Родината е там ,където живееш добре.
226
9
 
8
 
! Отговори
ЛАИК преди 5 години
Добре,че от Радев нищо не зависи и вся власт е в руках Борисовича.Той ша ни оправи.Скоро! в отвъдното.Наздравя!
225
7
 
22
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И още има балъци у нас , които славословят червената марионетка Радев! Всъщност - като се замисля - няма лошо! Изберете си ги пак - комунистите на СърГей СтанаШеф ... същите превърнали ви в роби! Така ще ускорите процеса по закриването - на тази жалка имитация на държава! Няма да мине и година от управлението им - и Терминал 2 ще отчете нови рекорди в закупуването на еднопосочни билети - запад! Няма друг толкова късопаметен и *** народ !