Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!

Разликата в заплатата между мениджър и работник - над 100 пъти
Обновена: 9 фев 2019 18:26 | 9 фев 2019 18:10, Петя Славова
568

Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете калкулаторът на ООН.

От началото на годината до сега са починали над 10 хиляди души. По смъртност пък сме наравно с Афганистан и Сирия, където се води война.Затова пък раждаемостта в България непрекъснато намалява - от 175 000 през 1975г. до 60 000 през последните години.

Тъжната статискика продължава: емигрирали са почти хиляда души. Родените са почти седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е загубила над пет хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR.

До 2000 година населението на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то започва да намалява.

Още по темата

И така за последните 18 години броят на хората в нашата страна се понижава с един милион, за да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато почти достига девет милиона души.

Най-малко е било населението след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново преброяване, което установява, че населението на България е три милиона.

31 хиляди българи, които са емигрирали през миналата година ще я съпоставим със 60 хиляди. По близо толкова наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за чужди държави през 90-те години.

През миналата обаче 25 хиляди души, които са живели дългосрочно в чужбина са се завърнали у нас. Положението със заплатите също не е добро. Разликата в заплащането между работник на минмална заплата и мениджър в мултинационална компания надхвърля 100 пъти.

Още по темата очаквайте в "Историите ON AIR" - веднага след централните новини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
14
 
! Отговори
341, а кой направи преди 5 години
такава държавата? Нали перестройка искахте, нали подскачахте под призива на СДС, нали демокрация искахте, защо сега ревете? Умните мъдреци са го казали, не плюй в старият кладенец, докато не си направиш нов!? Какво направихме в България, не само оплюхме старият живот, ами го и осрахме преди да си изградим нов. Кой ни е виновен за това? Жалкото е, че продължаваме да вярваме на "месии", а такъв народ си заслужава съдбата!
203
0
 
3
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 5 години
подкрепа че опраи работата
202
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не забравите да пуснете статия, че няма балон при цуните на имотите.
201
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кики Ананиев не може да си представи какво е да получи инсулт,да го "лекуват" по клинична пътека само 10 дни и да го върнат в безпомощно състояние в къщи без да има кой да го гледа и без пари.Най-доброто,което може да въведе е евтаназията.А дано,че тук животът е ад.
200
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Гърция няма как да се сравняваме. Всичкото кисело мляко в Щатите е гръцко и на него пише бациликус -Булгарикус. С Румъния също. Те ПРОИЗВЕЖДАТ! Тук сме си избрали да ни управляват хора, дето всяко ново изтече им започва с "Аз". Правиме само " магистрали" , жито и банички. Всичко останало е внос. Няма силна държава без силна икономика. Всички крайности са вредни, както плановото стопанство, така и изцяло безплатният хаос.
199
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно тези факти са показател в каква "прекрасна" държава живеем! Знам,че много хора злобеят срещу емигрантите,но на такава стъпка се решава човек,който няма условия за добър живот тук. Здравната система е в колапс,а лекарите също бягат в чужбина,болниците се докарват до фалити и закриват.Изненадващо ли е тогава,че смъртността е висока.Раждаемостта е ниска,защото освен собствени 1-2 деца с данъците си отглеждаме по още 2-3 малцинствени! След още 20г на 1 работещ българин на гърба ще висят по 10
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ннНаченки на някакъв ред.... да не си препил снощи?
197
7
 
11
 
! Отговори
нн преди 5 години
След 1989 год. България изпадна в тотален хаус. Никакви закономерности в политиката, икономиката, културата, абе във всичко. Разруши се всичко, без да се знае какво трабва да се направи. Остави се на самотек. Хората луднаха, останаха без работа, в безпътица, анархия в обществото. Е и какво да правят, младите емигрираха, цвета на нацията. Сега ядем попарата на прехода, демографска криза, старите ***, деца няма, ужас. Напоследък се появиха наченки на някакъв ред, но късно, много късно.
196
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права беше Корнелия демокрацията ни даде много,престъпност,глад и мизерия,но ни и отне хората които избягаха в чужбина за по-добър живот!Дотук само позитиви,вкарат ли еврото,по едно въже шията и на дървото.
195
0
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Vsichko e normalno. Estestven proces.
194
4
 
14
 
! Отговори
пецата преди 5 години
В цяла европа е така , многодетни са само най умствено/културно изостаналите общества , съвременния живот не предлага добри условия за гледане на деца - прекалено натоварваща трудова заетост, както физически така и психически , как средно интелигентен човек да направи дете като знае че 2 години ще има безсъние но през това време от него се иска да е концентриран на работа, затова гена на умните и интелигентните ще измре а ще продължат тези с 1000 г.назад в развитието си,
193
4
 
21
 
! Отговори
332, а кажи кои са преди 5 години
патриотите? Лесно се драска пред компютъра, но за действия ви няма! Кой ги избира тези ***, кой им дава власт? Нали плюете Русия, била ни поробила, а сега краварите какво правят, каква е разликата? Русия поне ни даваше пазари и суровини, а краварите ни смучат като пиявици!
192
4
 
26
 
! Отговори
Българите умират, преди 5 години
и бягат заради простотията на ГЕРБ! Оставиха народа да живее в мизерия, оставиха .иганите да го тормозят. Че кой нормален човек ще живее в такава мизерия? Хайде ГЕРБ да си живее със ***, щом те са им по мили. ГЕРБ са българоубийци, *** на краварите!
191
8
 
15
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Кога ще разбере българинът,че такива "патриоти" като Каракачанов, Сидеров, Симеонов, или "твърда ръка" като Боко Борисов, или жалки *** от миналото като Нинова и Доган-само гледат своя джоб. За тях патриотизъм е да се продадеш по-скъпо, обич към Родината- служба на Русия, добруване на хората-само на тези които им лижат ...ръцете.Мантрата е че за нашите мъки са виновни :ромите, САЩ , Турция и Запада....Ние българите сме умни, но защо всички ни изпреварват-и затова са виновни-посочените ?!
190
2
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
ДЕМОКРАЦИЯ!С честен труд богат не се става!Рядко ще срещнеш богат, който е образован, интелигентен, честен.П.П.Когато тинята излезе отгоре и се възприема като каймак ..... ТАКА Е!
189
3
 
14
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Осн. причина за намляване на бг народ е неправедната -неморална,беззаконна и корупционна грабителска,геноцидна политика под маската на демокрация и неонацистки комунистическо-ислямски репресииви закони,ограбващи труда на мнозина в полза на единици монополисти с абсурдно и незаслужено огромни заплати за сметка на 90% от народа с минимални заплати, песии, социални, недостатъчни не само за инвалиди,пенсионери,деца,роми,безработни но и за виисти,под минимум за оцеляване,а още< за отглеждане на деца!
188
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, какво да ни е на "собствената" "държава"?Разбира се не е проблем, че надрусани прокурорски синчета убиват хора по спирките, докато финансовият министър ми обяснява, че живее по кръстници-бизнесмени без наем, а хора от ДС ми преподават морал от екрана! Даже се замислям да създам още едно дете, толкова ми е хубаво в собствената държава!
187
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нищо не е по хубаво от това да си имаш собствена държава"Защо не идеш да го кажеш на хората в Сомалия или Чад?Предпочитам чужда държава, отколкото такава "собствена"!Защото е собствена не на теб и мен, ами на едни алчни и безчовечни мyтpи!
186
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антибългарската пропаганда БЪЛВА!!! Хора, тоя вестник разпространява антибългарска пропаганда, и упражнява етническо прочистване чрез пропагандиране на версия на новините която създава чуството в хората да емигрират и че уж извън България е по добре... Нищо не е по хубаво от това да си имаш собствена държава, някой народи само мечтаят за това, така че не вярвайте на антибългарската пропаганда и етническото прочистване което тоя сайт инстигира.
185
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите умират, емигрират, раждаемостта - намалява, а държавата се управлява от организирана престъпна група!