За 10 дни: 3000 пешеходци глобени на пътя

Масово пресичали неправилно, били разсеяни, говорели по телефона...
22 фев 2019 18:41,
12
За 10 дни: 3000 пешеходци глобени на пътя
Снимка: pixabay.com

За по-малко от десет дни полицията е глобила 450 шофьори и 3000 пешеходци за нарушения, отчете Илия Георгиев от националната полиция.

По-фрапиращо е, че в 100 от случаите с нарушителите - пешеходци на улицата е имало и деца, предава БТА.

От полицията са категорични, че това няма да е последната такава акция. Масово пешеходците пресичали неправилно, защото били разсеяни. Най-често говорели по телефон. Разсеяността също е причина за доста от нарушенията на шофьорите.

Георгиев предупреди, че още от тази вечер се очаква сериозно влошаване на времето и посъветва всеки, който ще пътува, да подготви автомобила си за целта. Важни са горивото, течността за чистачки и грайферите на гумите.

В някои райони на страната се очаква снегът да достигне до 5-10 см само за една нощ. Възможни са и поледици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
6
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Продължение - Катаджията повече ме обвиняваше, че съм ги видял, но въпреки това съм пресякъл нарочно пред тях. Истината е, че не съм ги видял, тъй като зверси ми се спеше. Но категорично не съм създал никаква опасност за движението. Беше рехаво, 13.00 ч, колите бяха нарядко и далече, когато пресякох. Писаха ми фиш, отказах да го подпиша, писаха акт, не ми дадоха да възразя и да се запозная с него, хванаха някакъв кошаревски свиделел. така и не го платих. Кажете си мнението - заслужавах ли глоба?
9
4
 
6
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Аз признавам, че съм глобяван като пешеходец за неправилно пресичане. Както твърдяха катаджиите съм пресякъл двойна непрекъсната линия. Само че на това място булеварда се пресича с по-малка пряка и двойна непрекъсната линия става прекъсната, за да могат колите да правят ляв завой. Факт е, че имаше на 150-200 м. от едната страна пешеходна пътека, а от другата светофар. Не пресякох там, тъй като бях след нощна и бързах да се прибера. Катаджията повече ме обвиняваше, че съм ги видял,
8
0
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До ТерсенетоНЯМА ДА БЪДЕ СКОРО.УПРАВЛЯВАЩИЯТ ПЪТНОТО ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО (КАРУЦА) Е ОСНОВЕН ИЗБИРАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ.ДА СТЕ ПРОЧЕЛИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ОТ СОФИИСКА "ГОЛЯМА" ОБЩИНА И ОТ КМЕТИЦАТА?НЯМА И ДА ПРОЧЕТЕТЕ.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така трябва, всеки ден да се глобяват !
6
3
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Най-после,някакво,макар и плахо,начало!Пешеходците трябва да се глобяват за нарушенията и то-жестоко!Самият аз съм заклет пешеходец,никога не съм управлявал автомобил,нагледал съм се на много неша.Бездомните *** са по-възпитани отмного от нас.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога, не тъй надежди сине ... само ние Българите плащаме ток вода и глоби.Сругите само смучат, май е време да се поучим от тях.
4
2
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Казваш "измислена цифра", но цифрите, които ползваме са отдавна измислени и са: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9.
3
8
 
10
 
! Отговори
защо преди 5 години
А колко от тези нарушите ли са служители на МВР?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги проверяват за алкохол и наркотици.
1
5
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
колко е глобата от всеки пешеходец?къде се изплаща и към кой бюджет влиза?тези 3000 като бройка са някаква измислена цифра дори и на половината няма начин да са били глобени тук смърди на фалшива новина