Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето

Търсят сезонни работници в курортите по Черноморието
Обновена: 18 мар 2019 12:51 | 18 мар 2019 07:00, Елка Василева
319
Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето
Снимка: архив, Булфото

Начална заплата от 730 лева предлагат за мияч в ресторант край морето. Това показва обява за работа, в която от голям български курорт търсят персонал. Предлаганото възнаграждение е бруто, като бъдещите работници ще се осигуряват на цялата сума, се посочва в обявата.

Предлаганото възнаграждение за сервитьор-бригадир, готвач, сладкар, транжор, пицар и администратор в хотел е 820 лв. Предвидената заплата за бармани е 780 лв., пише „Труд“.

Заплатите в сектора хотелиерство и ресторантьорство традиционно са най-ниски и има недостиг на хора. Затова хотелите край морето още отсега започват да търсят персонал. През декември средната заплата в бранша е била 719 лв., сочат данните на НСИ.

Заради постоянната липса на подготвени кадри за сезонна работа част от хотелите са принудени да внасят работна ръка от чужбина. Според българските работници обаче предлаганото възнаграждение е изключително ниско предвид факта, че работата е сезонна и заетостта е едва за 3-4 месеца през лятото.

За да си осигури необходимия персонал, един от курортите на морето осигурява безплатен транспорт от Добрич. Освен миячи за ресторант вече се търсят хора за още 15 позиции.

Най-висока брутна заплата ще взимат готвачите-бригадири – по 880 лв. на месец. За хаускиийпинг мениджър (ръководителят на звеното с камериерки), отговорник за мини бара и сервитьор предлагат брутна заплата от 760 лв. на месец. По 720 лв. е предвиденото възнаграждение за камериерка, нощна камериерка и пиколо в хотел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
50
 
! Отговори
Собственик преди 5 години
Собственици сме с брат ми на семеен малък хотел с ресторант , не ползваме външни хора работим стабилно ,впрегнали сме жени деца и всякакви роднини под ръка за да се изкара сезона на плюс !!! Работата е много,тежка и на бързи обороти . Тези които дават 730лв се подиграват с хората и идея си нямат за какъв труд става въпрос!!! Отделно ни смачкват през сезона от всякакви проверки , при запитване " защо не ходите при съседните огромни хотели,отговарят с там не ни казано "
222
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само забравят да кажат че понеже от години не им достига персонал работниците ще трябва да запълват дупките и да работят за двама трима и тн. Вече не само не ти плащат много ами си и 3 в 1 следващия сезон 4 в 1 и така докато се свършат балъците
221
0
 
46
 
! Отговори
мазохист преди 5 години
Аз отивам да бачкам там!!Даже ще работя за без пари на шефа !Ще спя в колата ,ще се къпя в морето и ще ям от отпадацитте в кухнята!Даже ако някой ми даде бакшиш ще го давам на шефа !!
220
0
 
29
 
! Отговори
луд бачкатор преди 5 години
И аз искам да се уредя там....може ли моля ви се?
219
0
 
38
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
До РесторантьорЗатова ще си наемеш немски работници ,работливи и кадърни!Ще ти работят от сутрин до здрач няма да ти чупят по 20 чинии и ще са лъснати като нов мерцедес....Остава само да ги накараш да бачкат за 560лъвъ на месец и всичко ще е точно!!
218
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ ВСЯКА ГОДИНА. НЯМА ДА СЕ НАУЧАТ МУТРИТЕ, ЧЕ ЗА ДА ВЗЕМЕШ ТРЯБВА И ДА ДАДЕШ. НЯМА ЛИ ПЕРСОНАЛ НЯМА И ТУРИСТИ. ТРЯБВА ДА ВПРЕГНАТ РОДАТА ДА РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ И ДА ТРУПАТ ПЕЧАЛБИ АЛЧНИТЕ "РАБОТОДАТЕЛИ". ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ЗА НАПРЕД МИЛИ МУТРЯГИ. РАБОТЕТЕ СИ САМИ ПО 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО И ЩЕ БЪДЕТЕ ДОВОЛНИ.
217
6
 
11
 
! Отговори
Шоколад преди 5 години
Стига с това образование?Учи се до 25-30 години, след това се работи.Ако си вишист и не работиш рентабилно не трябва да получаваш по-голяма заплата заради образованието.Работиш рентабилно и получаваш не работиш рентабилно не получаваш.Стига смешни двления
216
34
 
7
 
! Отговори
Ресторантьор преди 5 години
Да си кажем правичко бещата- българския работник е толкова мързелив и некъдърен, че и тес пари с му много. На мен лелите ми чупят по 20 чиннии на дена, докато мият. Аз накрая не трябва да им плащам, те трябва да ми дават
215
0
 
23
 
! Отговори
Човек преди 5 години
730/780/800 Това е брутно възнаграждение, колко става Нето? Работниците живеят с нетното възнаграждение. Ще може ли работника да покрие месечните нужди с такова възнаграждение? Ангелкова говори колко пари влизат от туристите в българската икономика, тези работници дават нелош ресурс на държавата, а живеят на прага на бедността? Сигурно трябва да работят по 50-60 часа седмично за тези пари?Как ще искат да работят?
214
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да им работят за 10 евро на ден? желая им успех
213
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е моментът да отидете да берете ягоди в Англия или аспержи в Германия или Холандия. Тези пари ще ги изкарате за 3 дни.
212
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, 600 лева нето за къртовски сезонен труд. По добре да отидеш да береш ягоди в Англия - горе долу същата работа и отношение, но поне ще изкараш 8 пъти повече.
211
1
 
25
 
! Отговори
морски преди 5 години
Мутрите се интересуват единствено, от бълзи печалби, на всяка цена.Грижа за клиента ?!Грижа за персонала ?!Ангажимент, към качеството на обслужване ?Забравете !Колкото по-бързо,толкова по-добре !
210
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все се забравя, че тези 700-800 лева "голяма" заплата, всъщност е на като заплата за три месеца нормална работа, заради удължния работен ден, работата по нощите и в почивните дни. За три месеца 700-800 лева, не ви ли се вижда прекалено малко? Под 3000 лева заплата на морето е подигравка.
209
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък в Германия,Меркел,по която всички плюем заради мигрантите,вдига заплатите с 240 евро заради излишъка в бюджета.Т.е.колкото е минималната работна заплата в България.Но за това никъде нито дума.А у нас излишъка се реаздава на администрацията и наши общини с цел купуване на избори.А на пенсионерите се подхвърлят по 5-10 лв. за бог да прости.Е в такава държава живеем.
208
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
730 лева за цял месец....................много пари..................хаха!!!
207
1
 
19
 
! Отговори
ясно преди 5 години
от заплатата и драматичния рев на хотелиерчетата, разбрах само, освен че нямаме учители, лекари, инженери и т.н., вече ще стоим и с мръсни чинии :)
206
3
 
29
 
! Отговори
Международен шофьор преди 5 години
"Тираджия" съм към италианска фирма също мога да го квалифицирам като труд без много учене , но се води тежък труд , на курс получавам 1500-5000евро ,отделно ми текат бонуси и надбавки !!! Живея в Италия и се чувствам пълноценен жител , европеец !!!
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой мие чинии в днешно време бе ? баба ми
204
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бакшишът, скъпи мои, НЕ Е ЗАПЛАТА, а дар, който се дава от доволни клиенти направо на сервитьор/ка, а не на заведението/фирмата. не прави чест на разни ресторантьорчета да говорят за бакшиши, понеже не ги дават те! тук въпросът е колко часа искаш даден служител да работи за теб и какво му плащаш за тези часове. % от оборота е друго безумие, ако е така, тогава сервитоьрът става съдружник на фирмата и участва в печалбата с % от оборота. не е нормално, нали? ето заради такива врътки няма хора!