Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово

Премиерът пита защо са пуснали биячите на магазинера
12 апр 2019 15:55,
110
Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово
Снимка: БулФото

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово.

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Държа отговорен шефа на полицията. За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, когато министърът се върне. Защото е позволено месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да се вземат мерки", отсече премиерът от Хърватия.

Още по темата
"Защо никой не докладва? Като се прибера, и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром за престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други организации няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции като се прибера", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят е в Хърватия на среща на държавните и правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Той посочи, че вече са подписани договори за пристанища и жп линии и че следващата среща ще бъде в Китай.

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обяви също Борисов.

Премиерът коментира и сделката за закупуването на изстребилите F-16 от САЩ. По думите му парите вече са отделени, защото той вече е обещал на летците ни нови самолети, които да издигнат българската авиация.

"Преди парламентът да излезе във ваканция, въпреки че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. Оттам нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни", каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко се опитва да направи,за да си спаси Д-то.А иначе то мноого о-аканооо.Трябва да има оставка-ама на ПРАВИТЕЛСТВОТООООООООООО!!!!!!!!
45
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво какво те е страх от разни Неправителствени организации?Правителството ти ли управлява държавата или Неправителството?Ако е Неправителството вие къв годървите там?Напускайте!А Неправителствените щом искат да управляват да се явят на избори и чак тогава ако спечелят!Тебе за хубост ли са те сложили там?
44
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние всички питаме: Защо е допуснато 10 години България да е най-бедната, най корумпираната, най-бързо обезлюдяващата се държава в Европа, защо е допуснато 10 години без нито една реформа, защо е допуснато да не сме в Шенген и Еврозоната? Бай Кольо и баба Гицка ли са виновни? Мутро, не знаем, кога ще се прибереш, но ние сме си се прибрали и няма нужда полицията да ни докладва. Оттичаме те в канала! Впрочем, само ти не знаеш още, че вече си се оттекъл!
43
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ има ясно послание за българския народ, но просто на снимката е "забравил" да си сгъне единия пръст.
42
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз па искам и оставката на Фандуркова , защото не предприема никакви Законови мерки против Незаконното застрояване на махалите - факултето,филиповци,татарли и др в София ! там Закони Не важат !А ? ама не ви стиска нали ? щото там са стотици хиляди и са Електорато !
41
1
 
34
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
зрелища и пасти за народа !
40
1
 
40
 
! Отговори
релист преди 5 години
БИВШИЯ ПОЖАРНИКАР ПАЛИ КОНТРОЛИРАНИ "ПОЖАРИ" ПОСЛЕ СЕ ПРАВИ, ЧЕ ГИ ГАСИ, А ЗАБЛУДЕНИТЕ СЕКТАНТИ МУ ПЛЯСКАТ И ГЛАСУВАТ ЗА ГЛУТНИЦАТА. НО КОГА ЩЕ ЗАДУХА ОБРАТЕН "ВЯТЪР" И ПОЖАРА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИЗВЪН КОНТРОЛ И ТОЙ САМИЯ ЩЕ "ИЗГОРИ" И ШАЙКАТА МУ. ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ. ОСТАВКА, СЪД,КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР.
39
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е работа на мин.-председателя да казва на министъра на вътрешните работи кого да уволнява или чия оставка да иска. Баце може да иска оставка само от министъра, а последният е единствен, който може да увдолнява или наказва пряко подчинените му. Баси разсипаната орда е станала Гербария - няма закони, няма институции, каквото каже вогдът - това е! После не се чудете защо не останаха хора на територията, освен северномонголски пришълци, които бяга от още по-голяма мизерия!
38
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък един премиер - ум да ти зайде...Лично той покани ксенофобите в правителството, всеки ден получават трибуни за пропаганда, а днес се чуди защо са се качили върху главата му...
37
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боце, нещо ти хареса да искаш оставки, *** ше останеш без ора, бе завалия такъв.
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде-е-е -е Онбашият да покаже веднага колко е велик и могъщ и както винаги лично той да се заеме с един такъв от многото дребни инциденти с 2-3-*** роми , което е напълно нормално задължение на местните органи на МВР ! ! Е-е-ех пусти балкански синдром- омръзна ни да му се "радваме" ! !
35
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До, 25....Нинова, е- осъдена, за, 2000 ...лв ....Нещо, знаете- ли, за- съдията ....
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34 е прав. Полицията може да задържа до 24 часа. После с прокурорска заповед за 72 часа или със съдебно решение и мярка за неотклонение. Ама Борисов откъде да ги знае тия работи.
33
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кво се прайте на ущипани, да не е за пръв път полицията да зяпа ромски произвол и беснеене а на другият ден да бие протестиращите срещу същият този произвол? В цяла българия полицията не си върши работата когато става дума за роми и това не е по вина на местните шефове а заради политически натиск. Защо ромите в павликени десетки години обират необезпокоявани спестените пари на бабите чрез телефонни измами, това продължава и днес въпреки многобройните сигнали.
32
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше цялата власт в себе си за цяло десетилетие. Рядко политици разполагат с такива благоприятни условия. Борисов вместо да ги използва, за да реформира институциите ни и България да стане истинска европейска демокрация, се пусна по течението и инерцията. Вървенето след събитията, може да доведе само до някакви оставки и кърпене на дупки. Каквото и виждаме през последните месеци. Само че оставките на бушоните в един момент ще свършат и ще се стигне и до Теб.
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Тиквичка в ролята на ротен командир. По-високо вече няма акъл...
30
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарно, Борисов! Никаква вина няма полицията в случая. Какво да направят след 24 часа задържане? А какво прави прокуратурата, която трябваше да повдигне незабавно обвинение и да осигури предаването на побойниците на съда. Нали ти си назначи лично Цацаров за да замита следите след престъпленията и кражбите на теб и Шайката ти.
29
1
 
31
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Таз Оставка. Пак оставка.Гербуранска заигравка.Празни думи.Много думи.100%-ви предизборни локуми.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се провалиш с ромите, изгаряш. Като се провалиш с аферата "Ало Ваньо" се издигаш и ставаш шеф на комисията "антикорупция". Трябва да внимаваш в какво точно се проваляш, че това е като асансьор, който може да тръгне надолу или нагоре.
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не се ли сеща премиерът защо са пуснати биячите, та пита.